Krakow
Korpstur til Krakow

Korpstur til Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og var i 300 år hovedstad i Polen. Byen regnes fremdeles som landets kulturelle hovedstad og tiltrekker seg turister året rundt.

Den vakre gamlebyen med det store torget fra 1200-tallet er imponerende med sine vakre kirker og bygninger. Wawel-høyden med det flotte slottet, som i dag huser fem museer, og den imponerende katedralen, samt jødekvarteret der filmen "Schindlers liste" ble spilt inn, er andre kjente steder i byen. Kort vei utenfor Krakow finner vi Auschwitz, beryktet for sin grusomme utryddelsesleir fra krigen og Wieliczka med sine fantastiske underjordiske saltgruver. Byen er livlig med priser langt under det vi er vant til fra Norge.

Krakow


Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Krakow og transport til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man bare kan slappe av mens man beundrer de mange vakre bygningene eller spasere rundt i de trange gatene. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2: Frokost. Guidet spasertur gjennom Krakow etter fulgt av besøk på Krakow Zoo. Opptreden om ettermiddagen på et av Krakows mange flotte torg. Kvelden avsluttes med felles middag.

Dag 3: Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Utflukt til badeland om ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

Dag 4. Frokost. Utflukt til Wieliczka Saltgruver, inkludert opptreden utenfor saltgruvene. Dette unike fenomenet ble en gang beskrevet som "like bemerkelsesverdig som pyramidene i Egypt, men mer nyttig". I dag står saltgruvene på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest kjente attraksjonene i Krakow-området. Omvisningen starter 65 m under bakken og leder oss gjennom mange rom, passasjer og store kamre til vi er 135 m under bakken. Høydepunkter inkluderer fantastiske farger av undergrunnen, sjøen og det vakre kapellet, en bemerkelsesverdig underjordisk "katedral", der alt er skåret ut av salt. Her finnes til og med et underjordisk postkontor laget av salt. Felles avslutningsmiddag om kvelden.

Dag 5: Frokost. Utsjekk og hjemreise.

Turen kan selvsagt forlenges med en ekstra dag eller to. Da vil det også være tid til utflukter til flere svært interessante steder i nærheten av Krakow.


Krakow slott

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 266 43 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny