Svalbard
Svalbard 1
Korpstur til Svalbard for voksenkorps

Korpstur til Svalbard for voksenkorps

Korpstur.no er stolt av å kunne invitere til verdens nordligste oktoberfest i Longyearbyen i 2021! Benytt denne unike muligheten til å kombinere korpsmusikk med spennende naturopplevelser og smaking av verdens nordligste øl. Vi gjentar suksessen fra flere vellykkede musikkturer til Svalbard og ser fram til å høre korpsmusikken spre seg over viddene!

Svalbard blir en stadig mer populær destinasjon. Ute venter vakker natur og eksotiske aktiviteter som hundesledetur og nordlyssafari. Restaurantene holder et meget høyt nivå og i Longyearbyen finner vi Nord-Europas største vinkjeller. Direkte fly fra Oslo gjør at reisetiden ikke er lenger enn til mange andre europeiske destinasjoner. Barpriser langt under det vi er vant til på fastlandet og mulighet for å handle taxfree er heller ingen ulempe. I tillegg til mye musikk opplever vi denne helgen også Svalbards årlige Ølfestival, med muligheter for korpset å opptre. En ting vi ikke må gå glipp av er et besøk på Svalbard Bryggeri, som selvsagt er verdens nordligste!

Svalbard øl
​Et besøk med ølsmaking på verdens nordligste bryggeri hører med på en korpstur til Svalbard!  (Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as)

Forslag til program:

Dag 1:
Flyavgang fra Oslo Gardermoen
Ankomst Longyearbyen flyplass. Buss til Spitsbergen Hotel (Funken) for innsjekking
På veien til hotellet gir guiden oss et kulturhistorisk møte med Longyearbyen. Vi kjører rundt i Longyearbyen, innover dalen mot Gruve 7, og ut mot flyplassen og Hotellneset. Guiden vil fokusere på det vi ser og svarer på våre spørsmål, i tillegg til at hun forteller om Longyearbyens historie, fra gruvetidens spede start til dagens moderne samfunn.

Vi har Festivalpass for oktoberfesten og kan besøke ølteltet før vi spiser middag.

Dag 2: I dag kan korpset spille i festivalteltet. Vi har Festivalpass for oktoberfesten og kan besøke ølteltet når vi måtte ønske.

Om kvelden tar vi en ekte ølsmakermiddag som under oktoberfesten inkluderer tre-retters middag med skreddersydd øl til.

God mat gjør ofte god drikke bedre og visa versa. Vi er like lidenskapelig opptatt av fast føde som flytende. Under årets oktoberfest arrangeres derfor ølmakermiddager med forskjellige ølbryggerier. Vi byr på tre-retters middag med skreddersydd øl bygget opp og tilpasset de forskjellige ølbryggerienes produksjon, foredrag om øl, det enkelte bryggeri og deres ølproduksjon. Bli med oss på en kulinarisk reise, hvor du både får lære om og prøve forskjellige smakskombinasjoner.

Oppmøte: Restaurant Nansen på Radisson Blu Polar Hotel

Dag 3:
Dagen til egen disposisjon.
Mulighet til å prøve noen av Svalbards utendørsaktiviteter i den flotte naturen.

Om kvelden anbefaler vi en villmarkskveld på Camp Barentz (frivillig aktivitet, ikke inkl). Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor vi kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis?

Dag 4:
Frokost på hotellet
Buss til flyplassen for hjemreise 

Er korpset ditt interessert i å delta på denne helt spesielle korpsturen? Vi har begrensede plasser, så kontakt Korpstur.no snarest!

Svalbard firmatur

God stemning på Camp Barentz. (
Foto: Agurtxane Concellon)

Ta kontakt for pristilbud! Følgende vil være inkludert:

Fly t/r Oslo-Longyearbyen, Svalbard

Alle flyskatter og –avgifter

2 stk innsjekket bagasje

Buss t/r flyplass-hotell

3 netters overnatting i Longyearbyen

Frokost på hotellet hver dag

Festivalpass for oktoberfest, inkl. inngang i ølteltet fredag og lørdag

Ølsmakermiddag- 3 retters med tilpasset øl

Tilrettelegging for opptredener

Assistanse under oppholdet

Tillegg for enkeltrom og for villmarkskveld på Camp Barentz inkl. middag. 

Oppholdet kan utvides til 5 netter om ønskelig.

Det er også mulig med tilslutningsfly fra andre byer i Norge. Utreise fra Tromsø er også mulig.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale om korpstur. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.
Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny