Budapest 2
Budapest 1
Kortur til Budapest

Kortur til Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og en av Sentral-Europas mest spennende storbyer. Nabobyene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven Donau, ble i 1872 slått sammen til Budapest. Det er en spennende by full av historie, flotte bygninger og monumenter. De siste årene har Budapest utviklet seg til å bli en moderne by med gode shoppingmuligheter og mange fine restauranter.

Byen bærer sterkt preg av fordums storhet. Dette var en av de viktigste byene i kongedømmet Østerrike-Ungarn og ungarerne er stolte av sin historie. En fantastisk katedral og mange vakre kirker er også verdt å besøke. Gjennom Kortur.no kan dere også få muligheten til å synge i noen av disse.

Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Budapest flyplass. Transfer direkte til hotellet, innsjekk. Felles lunsj. Eventuelt ettermiddag til egen disposisjon. Felles velkomstmiddag

Dag 2: Frokostbuffé i hotellets restaurant. Halvdags sightseeing i Budapest med buss, inkludert besøk i den flotte Mathias-kirken(Mátyás) i Gamlebyen. Ettermiddagen til egen disposisjon. Vi kjører til en av byens vakre kirker, der koret kan øve og varme opp før kveldsgudstjenesten. Koret holder konsert i kirken etter gudstjenesten (maks 45-50 minutter).Etter konserten går turen til elven Danube (Donau). Vi spiser middag (buffet inkludert drikkevarer) på en av de populære elvebåtene mens vi passerer mange av byens flotte severdigheter som kan beskues fra sjøsiden.Etter middagen drar vi tilbake til hotellet.

Dag 3: Frokostbuffé i hotellets restaurant. Formiddagen til egen disposisjon eller halvdagsutflukt med buss til Szentendre, en liten by ca 25 km utenfor Budapest. Byen ble opprinnelig bygget av serbiske flyktninger og har behold mye av sitt særpreg. I dag er Szentendre mest kjent som et senter for kunst og håndverk med sine mange gallerier og kunstverksteder. Vi besøker museet til en av Ungarns mest kjente keramikkunstnere, Margit Kovács. Det er også mulighet til å spise lunsj på noen av de koselige restaurantene her. Bussen kjører oss tilbake til Budapest på ettermiddagen. Der skal vi besøke House of Hungarian Wine, der vi får smake Tokaji og andre ungarske viner.På kvelden kan vi spise middag på en restaurant på Gellért-høyden. Det blir 3-retters middag med drikkevarer og sigøyner-musikk er inkludert.

Dag 4: Frokostbuffé i hotellets restaurant. Utsjekk. Transfer til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.

Dette er bare et forslag til program. Vi legger opp turen slik at dere også har en del tid til egen disposisjon. Mulighetene er mange og Kortur.no kan gjerne legge opp til flere felles aktiviteter dersom dere ønsker det.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i kortur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

IMG_1921

IMG_2067

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.


Meny