Budapest 2
Budapest 1
Kortur til Budapest

Kortur til Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og en av Sentral-Europas mest spennende storbyer. Nabobyene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven Donau, ble i 1872 slått sammen til Budapest. Det er en spennende by full av historie, flotte bygninger og monumenter. De siste årene har Budapest utviklet seg til å bli en moderne by med gode shoppingmuligheter og mange fine restauranter.

Byen bærer sterkt preg av fordums storhet. Dette var en av de viktigste byene i kongedømmet Østerrike-Ungarn og ungarerne er stolte av sin historie. En fantastisk katedral og mange vakre kirker er også verdt å besøke. Gjennom Kortur.no kan dere også få muligheten til å synge i noen av disse.


"Korturen vår ble en uforglemmelig opplevelse med godt opplegg for utflukter, god mat og god mottakelse i kirken der vi sang. En engasjert og kunnskapsrik guide var toppen på kransekaka!" Under Girstakken reiste på kortur til Budapest.

IMG_1921


Forslag til program for kortur til Budapest:

Dag 1: Ankomst Budapest flyplass. Buss til hotellet. Ettermiddagen til egen disposisjon. Felles velkomstmiddag

Dag 2: Halvdags sightseeing i Budapest med buss. På ettermiddagen blir det konsert i en av byens kirker.
Etterpå blir det middagscruise på Donau på en av de populære elvebåtene, mens vi passerer mange av byens flotte severdigheter som kan beskues fra sjøsiden.

Dag 3: Formiddagen til egen disposisjon eller halvdagsutflukt med buss til Szentendre, en liten by ca 25 km utenfor Budapest. Byen ble opprinnelig bygget av serbiske flyktninger og har behold mye av sitt særpreg. I dag er Szentendre mest kjent som et senter for kunst og håndverk med sine mange gallerier og kunstverksteder. Det er også mulighet til å spise lunsj på en av de koselige restaurantene her. Bussen kjører oss tilbake til Budapest på ettermiddagen. Der kan vi besøke House of Hungarian Wine, der vi får smake Tokaji og andre ungarske viner. På kvelden blir det avslutningsmiddag i Budapest.

Dag 4: Buss til flyplassen for hjemreise.


Dette er bare et forslag til program. Vi legger opp turen slik at dere også har en del tid til egen disposisjon. Mulighetene er mange og Kortur.no kan gjerne legge opp til flere felles aktiviteter dersom dere ønsker det.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i kortur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 eller 909 67 67 0 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

IMG_2067Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.


Meny