Irland Kylemore Abbey
Cliffs
Kortur til Galway (Irland)

Kortur til Galway (Irland)

Galway er en utrolig sjarmerende by lengst vest i Irland. Her finner man levende folkemusikk på nær sagt enhver pub og ute på gatene. Det er få steder irsk folkemusikk står så sterkt som nettopp her. Fra Galway er det kort vei til meget interessante turistattraksjoner som The Cliffs Of Moher og det ville landskapet i Connemara, der det også er mulig å besøke og synge i det flotte Kylemore Abbey.

Irland ble lenge regnet som Storbritannias siste koloni og landet fikk sin selvstendighet først i 1922. Gjennom århundrene med engelsk styre pleiet irene sin identitet og bevarte sitt gæliske språk hovedsakelig gjennom musikk og diktning, og nettopp disse kulturbegrepene er det vi forbinder mest med Irland den dag i dag. Den tradisjonelle irske folkemusikken har for lengst blitt allemannseie og det finnes knapt en by i den vestlige verden som ikke kan vise til minst én irsk pub. I Irland kan du oppleve ekte folkemusikk på originale og stemningsfulle puber omtrent på hvert gatehjørne og få steder står tradisjonene sterkere enn lengst vest i landet.


"Hei, vi er kommet tilbake fra Irland og jeg fikk klar beskjed fra koret om å gi tilbakemelding om at koret var svært godt fornøyd. Alt fungerte prikkfritt og vi vil særlig trekke fram guiden Eva Ward. Hun er den beste guiden vi noensinne har hatt. Hun er utrolig kunnskapsrik og har et flott vesen. Vi vil anbefale "Kortur" til andre kor på det varmeste.» Fjellklang reiste med Kortur.no til Galway.


Galway pub Irland
En av Galways mange puber.


Forslag til program for kortur til Galway og Vest-Irland (justeres etter korets ønsker og behov):

Dag 1: Avreise fra Norge med fly til Dublin. Ankomst Dublin flyplass hvor dere møtes av Kortur.no sin lokale representant. Dere kjøres til Galway med buss. Mulighet for å stopp for evt lunsj underveis. Ettermiddagen til egen disposisjon.Felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2: Frokost på hotellets restaurant.Mulighet for utflukt til Connemara, der det er flere interessante steder vi kan besøke, som det imponerende Kylemore Abbey med sitt imponerende hageanlegg og vakre kirke, der koret også kan synge. På kvelden kan vi arrangere felles middag og dere kan besøke en stemningsfull pub med levende folkemusikk.

Dag 3: Frokost i hotellets restaurant. Utflukt til de vakre og dramatiske Cliffs Of Moher og det fascinerende landskapet kalt Burren. Etter lunsj på en hyggelig pub, kjører bussen tilbake til Galway. Her er det mulighet for å opptre i en av byens flotte kirker. Evt felles middag i Galway.

Dag 4: Frokost i hotellets restaurant. Utsjekk. Transfer til flyplassen med buss. Hvis tid kan vi også oppleve en turistattraksjon på veien eller besøke et whiskeydestilleri. Retur med fly til Norge.

Irland pub

God stemning og live musikk hører med på puben!


"Turen ble i alle henseender meget vellykket. Alt gikk etter planen, vi hadde ingen uhell og alle var stålende fornøyd med opplegg og gjennomføring. Det var en opplevelse å få synge i de utvalgte kirker. Den beste konserten gjorde vi imidlerid i Neo Gotic Church ved Kylemore Abbey der det var veldig god akkustikk og en god atmosfære med fullsatt kirke. Vi var også på interessant utflukt til Kylemore Abbey med sine fine hager og interessant tur tilbake langs Galway Bay. Guidene var veldig flinke, kunnskapsrike og fortalte oss om politiske, religiøse, kulturelle,økonomiske og sosiale forhold i Irland/Dublin i fortid og nåtid. Det var en fornøyelse å bli guidet av disse. Dere må hilse til hovedguiden Eva og si at vi var veldig fornøyd med dem. Alt i alt en meget vellykket tur hvor alle deltakerne var fornøyd. Vi vil også takke for hyggelig samarbeid i den tiden vi snekret sammen dette opplegget." Mannskoret Dovre reiste med Kortur.no til Galway og Dublin.


Med Kortur.no kan dere selv få synge i noen av byenes flotteste kirker og katedraler, utvilsomt opplevelser dere vil huske lenge. Vi legger opp turene slik at dere kan oppleve irsk musikk og kultur der den bør oppleves og lager deres tur akkurat slik dere vil ha den.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i kortur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Irland Cliffs of Moher
De dramatiske klippene - Cliffs of Moher. Alle foto: Pål Chr. Møller, Kortur.no / TravelMaker as.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 eller 909 67 67 0 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny