Korfestivaler

Korfestivaler

Kortur.no er offisiell samarbeidspartner med en lang rekke korfestivaler over hele Europa.

Kortur.no arrangerer hvert år flere egne korfestivaler! Klikk på linkene for mer informasjon.

Garda Korfestival 29. april - 2. mai 2022

Krakow korfestival, 9.-12. juni 2022.

Riga Korfestival, 15. - 18. september 2022

Svalbard Korfestival, 28. - 31. oktober 2022

Riga kor
Fra Riga Korfestival - konsert i St Peters Kirke.

Her er noen av de andre festivalene vi er eksklusiv samarbeidspartner med. Datoer for 2021 og 2022 kommer senere. Her er datoene for 2020 (festivalene arrangeres på samme tid hvert år):

young2019bohemia i Praha 26. - 29. mars 2020.
Denne internasjonale festivalen for ungdomskor og - orkestre arrangeres for syttende gang i 2019. Det vil delta mer enn 1.000 ungdommer i alderen 8 - 26 år i denne festivalen.

“Festival di Verona" 1. - 5. april 2020.
Denne festivalen er av de kulturelle høydepunktene i provinsen Verona. Her møtes kor fra ulike nasjoner både musikalsk og sosialt. Verona er blant annet kjent for sine romantiske gater og Julie's balkong i Shakespeares klassiske historie om Romeo & Julie. Festivalen foregår på Teatro Nuovo og det berømte romerske amfiteateret Arena di Verona.

“International Choir Festival" i Montecatini Terme, Toscana, 11. - 14. juni 2020.
Denne korfestivalen finner sted hver sommer i middelalderbyen Montecatini Terme i Toscana. Montecatini Terme ligger i hjertet av de vakre åsene i Toscana, ikke langt unna Lucca, Pisa og Firenze. Festivalen tilbyr kor å opptre i ulike konsertlokaler på Spa Garden Tettuccio samt på utendørs konserter i Firenze og i Montecatini Terme.

«Meet Mozart“ i Salzburg 2. - 5. juli 2020.
Festningen Hohensalzburg, Salzburg katedralen, det historiske sentrum samt barndomshjemmet til Wolfgang Amadeus Mozart, danner fantastiske omgivelser for en kor-tur til Salzburg. Delta på korfestival i Salzburg og la dere sjarmere av denne vakre barokk-byen. Festivalen vil bli holdt på Grosser Saal på «Stiftung Mozarteum».

World Peace Choir Festival i Wien 29. juli - 3. august 2020.
En internasjonal festival for barne- og ungdomskor i Wien. Korene kan selv velge om man ønsker å delta i konkurranse eller ikke. I Østerrikes fantastiske hovedstad kan korene opptre i St Stephansdomen, FN-bygningen og i Wiens berømte "Konzerthaus".

“International Choir Festival" i Nice, 1. - 4. oktober 2020.
Byen Nice i samarbeid med korforeningen “Les Voix de Nice" inviterer til den årlige korfestivalen i Nice i oktober. En kortur til Nice gir dere mulighet til å vandre i de pittoreske gatene i gamlebyen, oppleve “Promenade des Anglais" samt beundre byggverk som Hotel Negresco, den russisk-ortodokse kirken, Chagall-museet, Matisse-museet og det kjente blomstermarkedet. Det er også mulighet for å forlenge oppholdet i Nice med utflukter til for eksempel legendariske Monaco, Cannes, Antibes eller St. Paul de Vence.

“The Praga Cantat Choir Competition and Choir Festival" i Praha, månedsskiftet oktober/november 2020.
“The Praga Cantat Choir Competition and Choir Festival" har i løpet av de siste 27 årene etablert seg som et viktig kor-event med over 700 deltakende kor fra 35 land. Praha er byen med hundrevis av tårn, mange kirker, slott, palasser, den verdenskjente Karlsbroen og gamlebyen. Både konkurransen og festivalen finner sted i det imponerende «Mayakovsky Hall of the National House".

"International Advent Sing Vienna Festival" i Wien 26.-30. nov, 3.-7. des, 10.-14. des, 17.-21. des 2020.
Wien er hjembyen til de store komponistene Johann Strauss, Mozart, Beethoven og Schubert. Wien byr på rik musikalsk variasjon samt mesterverk innen kunst og arkitektur. "Vienna International Advent Singing Festival" holdes for kor fra hele verden i løpet av adventstiden før jul. Korene har mulighet til å fremføre foran et internasjonalt publikum på fire forskjellige konsertsteder.

De fleste korfestivalene arrangeres årlig.

Disse festivalene er bare et lite utvalg. Kortur.no / TravelMaker er også offisiell samarbeidspartner til en lang rekke andre festivaler. Kontakt oss for mer informasjon og priser!


Kammerkoret Apollon reiste med Kortur.no til Malta, der de vant klassen for profane sanger.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale om deltagelse på korfestival. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny