Riga 1
Kortur til Riga

Kortur til Riga

Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by. Riga er en gammel Hansa-by og den koselige gamlebyen er preget av flotte bygninger fra middelalderen og mange andre bygninger i art nouveau-stil.

Riga finner vi også mange flotte kirker, blant annet St. Peterskirken med sin fantastiske utsikt over hele byen og et spir som rager 137 meter over bakken. Både denne kirken og den imponerende katedralen ble påbegynt på starten av 1200-tallet. I katedralen finnes et av verdens største orgler med nesten 7.000 piper.

Riga har opp gjennom historien vært under både tysk, russisk og svensk styre. Latvia fikk sin selvstendighet i 1991 etter Sovjetunionens fall og spesielt Riga har opplevd en rivende utvikling i årene etter det. Fremdeles er ca 30 % av befolkningen russere. Byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter.

Med kort reisetid fra Norge og et hyggelig prisnivå, er Riga en attraktiv destinasjon for norske kor. Kortur.no kan tilby et variert program med muligheter til å synge i noen av byens flotte kirker i tillegg til mange andre opplevelser.

Hvert år arrangerer vi i Kortur.no vår egen korfestival i Riga. Klikk her for mer informasjon!


"Vi i Strømmen Korforening vil få takke Kortur.no for en fantastisk tur til Riga. Helt fra første forespørsel og fram til ferdig opplegg for vår jubileumstur har vi fått en utrolig god hjelp og service fra dere. Det gjelder seg planlegging, forslag til program, valg av spisesteder, forslag til menyer og endringer underveis helt fram mot avreise. Og vel framme i Riga ble vi tatt hånd om av dyktige guider som ikke visste hva godt de kunne gjøre for oss. At vi fikk ha vår jubileumskonsert i den flotte St. Peterskirken var høydepunktet og kommer til å være et minne for livet for oss sangere. En bedre feiring av våre 90 år kunne vi ikke fått. Vel blåst Kortur.no".


Riga kor
Norsk kor i St Peterskirken i Riga.


Forslag til program:

Dag 1:
Ankomst Riga med fly fra Norge. Bussen kjører dere til hotellet for innsjekking.
Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan nyte atmosfæren eller man kan slappe av på en av de mange kafeene eller restaurantene.
Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2:
Frokost.
Byvandring i gamlebyen i Riga med profesjonell, lokal guide.
Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd.
På kvelden kan dere synge i en av byens flotte kirker.

Dag 3:
Frokost.
Denne dagen kan vi arrangere en utflukt ut av byen, f eks til det flotte 1700-tallsslottet Rundale eller Jurmala med sine fantastiske strender. Et annet alternativ er et besøk på et av byens mange spa-anlegg. Vi kan også arrangere en opptreden til for dere. Hvis dere ønsker det, kan dette også være en fridag til shopping eller andre aktiviteter.
Felles middag på kvelden.

Dag 4:
Frokost i hotellets restaurant. Utsjekk.
Tid til shopping eller egen disposisjon (avhengig av når flyet går).
Buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise


Les tilbakemeldinger fra fornøyde kor som har reist med Kortur.no.

Riga firmatur

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i kortur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 eller 909 67 67 0 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Riga
I Riga finner man mange fantastiske Art deco-bygninger.

Alle foto. Pål Chr. Møller, Kortur.no / TravelMaker

Meny