Riga 1
Kortur til Riga

Kortur til Riga

Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by. Riga er en gammel Hansa-by og den koselige gamlebyen er preget av flotte bygninger fra middelalderen og mange andre bygninger i art nouveau-stil.

I Riga finner vi også mange flotte kirker, blant annet St. Peterskirken med sin fantastiske utsikt over hele byen og et spir som rager 137 meter over bakken. Både denne kirken og den imponerende katedralen ble påbegynt på starten av 1200-tallet. I katedralen finnes et av verdens største orgler med nesten 7.000 piper.

Riga har opp gjennom historien vært under både tysk, russisk og svensk styre. Latvia fikk sin selvstendighet i 1991 etter Sovjetunionens fall og spesielt Riga har opplevd en rivende utvikling i årene etter det. Fremdeles er ca 30 % av befolkningen russere. Byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter.

Med kort reisetid fra Norge og et hyggelig prisnivå, er Riga en attraktiv destinasjon for norske kor. Korsang har sterke tradisjoner her og hvert femte år arrangeres det en stor korfestival. Kortur.no kan tilby et variert program med muligheter til å synge i noen av byens flotte kirker i tillegg til mange andre opplevelser.


"En hyggelig og begivenhetsrik tur. Guiden var helt fantastisk flink. Konserten i kirken var helt fantastisk, godt annonsert med plakater med bilde og opplysninger om koret, samt hyggelig vertskap og bevertning etterpå. Når det gjelder billetter og korrespondanse ellers med reiseselskapet, var alt prima ordnet. Stor takk til Stig. Alt i alt var turen svært vellykket". Alta Mannskor reiste med Kortur.no til Riga.


Riga

Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Riga med fly fra Norge. Bussen kjører dere til hotellet for innsjekking. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan nyte atmosfæren eller man kan slappe av på en av de mange kafeene eller restaurantene. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2: Frokost. 3 timers sightseeing i Riga med profesjonell, lokal guide. Første del av sightseeingen er med buss, mens den siste delen er til fots i gamlebyen. Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Denne dagen kan vi også legge vi opp til konsert i en av byens flotte kirker.

Dag 3: Frokost. Denne dagen kan vi arrangere en utflukt ut av byen, f eks til det flotte 1700-tallsslottet Rundale eller middelalderbyene Segulda og Cesis, kanskje også med innlagt konsert underveis. Et annet alternativ en et besøk på Lido Relaxation Centre, der man kan slappe av med spa. Her kan vi også arrangere en minikonsert for dere. Hvis dere ønsker det, kan dette også være en fridag til shopping eller andre aktiviteter. Vi kan også arrangere konsert denne dagen.

Dag 4: Frokost i hotellets restaurant. Utsjekk. Tid til shopping eller egen disposisjon (avhengig av når flyet går). Transfer til flyplassen. Innsjekk og hjemreise

Les tilbakemeldinger fra fornøyde kor som har reist med Kortur.no.

Riga firmatur

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i kortur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny