Sevilla 2
Cordoba
Det mauriske Andalucia - rundtur 3.-9.4.2019

Det mauriske Andalucia - rundtur 3.-9.4.2019

Bli med TravelMaker til det eventyrlige Andalucia. Opplev slottet Alhambra i Granada, La Giralda i Sevilla, Mezquita’en i Cordoba og Picassomuseet i Malaga på vår reise til Sør-Spania. På denne turen får du oppleve mauriske slott, kristne katedraler, fantastisk kunst og natur, samt deilig mat og drikke der arabisk og europeisk kultur eksisterte side om side gjennom flere hundre år. Det er dette som gjør Andalucia til et av de mest spennende områdene i hele Europa.

Sevilla
Sevilla er Andalucias hovedstad og en by full av praktfulle bygninger og sjarmerende små smug, der tapasbarene ligger på rekke og rad. Her besøker vi det fantastiske slottet Reales Alcazares og Plaza Espanya. Det er også mulig å beundre den enorme gotiske katedralen med sitt verdensberømte tårn – La Giralda. Oppdagelsen av Amerika i 1492 gjorde Sevilla til en av verdens rikeste byer og byen er full av imponerende bygninger fra storhetstiden på 1500-tallet, blant annet Europas første tobakksfabrikk, der handlingen i operaen Carmen utspiller seg. En spasertur langs elven Guadalquivir for å beskue det vakre Torre del Oro – Gulltårnet - og et tapasmåltid i jødekvartalet er også noe man bør ta seg tid til i denne vakre byen. I Sevilla skal vi også oppleve et flott Flamenco-show og besøke et av Spanias flotteste kunstmuseer.

Cordoba
Europas største by for 1000 år siden og hovedstad i maurerriket har forandret seg lite siden storhetstiden. Her besøker vi den utrolige moskeen Mezquita, som ble påbegynt på slutten av 700-tallet og er en av Spanias alle største bygninger. En vandring mellom de 850 buegangene i denne enorme moskeen, som senere ble omgjort til en kristen katedral, er en opplevelse for livet.


Granada
Granada, som ligger ved foten av de snøkledde fjellene Sierra Nevada, er uløselig knyttet til det fantastiske slottet og festningsanlegget Alhambra. I mer enn 200 år etter at de kristne hadde gjenerobret resten av Spania, holdt maurerne stand her helt frem til 1492, da kongeparet Ferdinand og Isabella tvang sultanen Boabdil til å gi opp den aller siste mauriske bastionen i landet. Å spasere i Alhambras vakre hager, besøke haremet og den imponerende Løvegården er en uforglemmelig opplevelse. Det blir også tid til å utforske andre severdigheter i Granada.

Malaga
Andalucias største havneby var også en viktig by i det mauriske riket. På fjellet som ligger midt i byen, finner vi nok en imponerende maurisk festning. Forrige århundres mest kjente kunstner, Pablo Picasso, ble født i Malaga. I tillegg til det flotte Picasso-museet, er det også mulig å besøke huset der kunstneren ble født. I Malaga finner vi også flere andre flotte kunstmuseer, livlige gågater med uterestauranter, kafeer og shopping.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf. 928 33 333.

Alhambra

Program for turen:

Dag 1:
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 11.35 med Norwegian direkte til Malaga, der vi lander kl 15.40. Bussen kjører oss direkte til hotellet i Malaga. Vi spiser felles middag i sentrum den første kvelden. Overnatting i Malaga.

Dag 2:
I dag reiser vi til Sevilla, der vi tar en liten rundtur, før vi ankommer hotellet. Vi besøker det imponerende kunstmuseet Museo de Bellas Artes, der vi kan beundre kunstverk av Spanias aller mest berømte malerkunstnerne som Goya, El Greco, Zurbaran, Velazquez, Ribera, Murillo m fl. Resten av dagen til egen disposisjon. Overnatting i Sevilla.

Dag 3:
Denne dagen skal vi utforske Sevilla, kanskje den vakreste byen i Spania. Vi starter med en guidet omvisning i slottet Reales Alcazares, som var residens for det kristne kongeparet Ferdinand og Isabella, men som er bygget i arabisk stil. Vi går gjennom gamlebyen og besøker også den vakre Maria Luisa-parken og Plaza de Espana. Etterpå er det mulig å besøke den gotiske katedralen med klokketårnet La Giralda, som opprinnelig fungerte som minaret, på egen hånd.
Om kvelden skal vi oppleve en flott Flamenco-forestilling og spise et deilig tapas-måltid. Overnatting i Sevilla.

Dag 4:
Bussen tar oss videre til Cordoba, der vi får omvisning med guide i den fantastiske moskeen La Mezquita, som senere ble omgjort til kristen katedral. Dette er et av verdens mest bemerkelsesverdige religiøse byggverk. Det er også tid til å besøke jødekvarteret og ellers se seg rundt i denne helt unike byen. Overnatting i Cordoba.

Dag 5:
Bussen kjører oss til Granada. Denne dagen skal vi i all hovedsak tilbringe i det sagnomsuste Alhambra, der vi får guidet omvisning i dette fantastiske mauriske eventyrslottet. Før besøket i Alhambra skal vi spise en deilig lunsj. På ettermiddagen skal vi se mer av byen Granada med blant annet katedralen og det kongelige kapellet. Overnatting i Granada.

Dag 6:
Vi reiser til Malaga, der vi skal ha en byvandring i gamlebyen med besøk i katedralen og det flotte Picasso-museet, der vi får guidet omvisning. Tid til å oppleve mer av denne flotte byen med sine mange museer og severdigheter på egen hånd. Felles avslutningsmiddag.

Dag 7:
Tid til å shoppe litt eller se mer av Malaga, før bussen kjører oss til flyplassen for hjemreise kl 15.10. Ankomst i Oslo kl 19.10.

Hoteller:

 • Malaga: 4**** Hotel Mariposa
 • Sevilla: 4**** Hotel Novotel Sevilla
 • Cordoba: 4**** Exe Ciudad de Cordoba
 • Granada: 4**** Macia Real Alhambra

Flytider:
D85021 3. april: Oslo-Malaga 1135-1540
D85022 9. april: Malaga-Oslo 1510-1910

Fly fra andre byer er også mulig. Kontakt oss for info.

Alhambra
Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo-Malaga
 • Alle flyskatter og -avgifter
 • 2 stk innsjekket bagasje pp
 • 2 netter på hotell i Malaga
 • 2 netter på hotell i Sevilla
 • 1 natt på hotell i Cordoba
 • 1 natt på hotell i Granada
 • Frokost hver dag på hotellene
 • 1 felles lunsj
 • 1 felles velkomstmiddag
 • 1 avslutningsmiddag
 • Flamenco-show i Sevilla med tapas-middag
 • Vinsmaking i Sevilla
 • Guidet omvisning i Sevilla, inkl inngangspenger Reales Alcazares
 • Guidet omvisning i Cordoba, inkl inngangspenger Mezquita
 • Guidet omvisning i Granada, inkl inngangspenger Alhambra
 • Guidet omvisning på Picasso-museet i Malaga
 • Guidet omvisning på Museo de Bella Arte i Sevilla, inkl inngangspenger
 • Transport i privat buss Malaga-Sevilla-Cordoba-Granada-Malaga
 • Skandinavisk reiseleder


Pris: fra NOK
11.990,-.

Tillegg for enkeltrom: 390,- pr natt.

Ved påmelding må depositum, kr 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf. 928 33 333.

TravelMaker as er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Begrenset antall plasser.

Alhambra 2
Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny