Gdansk
Julemarkedstur til Gdansk 2.-5. desember 2021

Julemarkedstur til Gdansk 2.-5. desember 2021

Bli med oss på førjulstur til sjarmerende Gdansk. Denne vakre middelalderbyen ved Østersjøen er rik på spennende historie. Her finner du et flott julemarked, mange hyggelige spisesteder, vakker håndverkskunst, interessante museer og mye annet. Gdansk er også et mekka for alle som er glad i rav. Byen har faktisk sitt eget ravmuseum!

Det er fremdeles usikkert når vi igjen kan reise til utlandet. Vi tilbyr deg derfor helt uforpliktende å melde deg på en av våre turer. Først når det er klart at turen kan gjennomføres, vil det bli foretatt bindende påmeldinger.

Norsktalende guide er med på alle utflukter. På denne turen flyr vi direkte til Gdansk fra Bergen eller Oslo med Norwegian.

Gdansk jul

Program:


Torsdag 2.12.2021

10.10 Avreise med Norwegians direktefly Bergen Flesland – Lech Walesa flyplass i Gdansk eller kl 10.00 fra Oslo Gardermoen

12.00 / 12.20 Ankomst til Gdansk. I ankomsthallen blir vi møtt av vår norsktalende guide

Buss til hotellet og innsjekk
Felles lunsj
Spasertur med guiden langs elven. Deretter besøker vi julemarkedet i byen
Middag på egen håndFredag 3.12.2021

Frokostbuffet på hotellet

Guiden møter oss i hotellets resepsjon. Vi spaserer i gamlebyen, med norsktalende guide: Det Lange Torv og Den Gyldne Port, Det gyldne Hus, Neptun-fontenen, Maria-kirken, Masterkranen, Den Grønne Port m.m.

Resten av ettermiddagen til egen disposisjon

Middag på egen hånd


Lørdag 4.12.2021
Frokostbuffet på hotellet
Bussavgang til Oliwa og Sopot. Norsktalende guide er med oss hele dagen
På veien gjør vi et kort stopp ved Gdansk skipsverft og Solidaritetsmonumentet
Besøk i Oliwa-katedralen med en liten orgelkonsert
Sightseeing med norsk guide i Sopot
Lunsj på egen hånd i Sopot
Sen ettermiddag kjører bussen oss tilbake til Gdansk
Middag på egen hånd


Søndag 5.12.2021
Frokostbuffet på hotellet
Utsjekk
Buss til flyplassen i Gdansk
10.25 Flyavgang fra Gdansk med Norwegians direktefly / kl 18.10 til Oslo Gardermoen
12.20 Ankomst Bergen Flesland / 19.40 Ankomst Oslo

5 OPTEREDEN


Pris: Ikke klar.

Tillegg for enkeltrom: NOK 275,- pr natt
Fakturagebyr: NOK 75,- tilkommer for hver faktura.

Gdansk 8

Prisen inkluderer:

  • · Fly Bergen eller Oslo – Gdansk tur/retur
   · Flyskatter og avgifter
  • · 2 stk innsjekket bagasje pp
  • · Buss flyplass-hotell. Norsktalende guide er med
  • · 3 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell i Gdansk
  • · Frokostbuffet hver dag
  • · 2-retters lunsj dag 1
  • · Byvandring i Gdansk inkl. besøk på julemarkedet dag 2 med norsktalende guide
  • · Utflukt med buss Gdansk – Oliwa – Sopot – Gdansk med norsktalende guide, samt
   entre til katedralen i Oliwa og parken dag 3
  • · Buss hotell – flyplass i Gdansk
 • Gdansk Solidaritet

_______________________________________________________________________________________________


Hotel Mercure Old Town ****

Adresse: Jana Heweliusza 22, 80-890 Gdańsk, Polen

Hotellet ligger i sentrum av gamlebyen, få meter fra gågaten og jernbanestasjon. Hotellet ble grundig renovert for noen år siden og fikk en helt ny og oppfrisket design både i alle felles fasiliteter samt i værelser. Alle værelsene er pene og lyse med moderne badeværelse, satt-TV, telefon og Internett tilgang. God service og stor frokostbuffet.


Gdansk

Gdansk er Polens sjette største by og kjent for sin hyggelige atmosfære og flotte bygninger. Voldsomme kamper ved slutten av annen verdenskrig utslettet nesten hele sentrum, men omfattende gjenoppbygging etter krigen har gjenskapt mye av den gamle bygningsmassen. Gdańsk er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og et betydelig transportknutepunkt i det nordlige Polen. Gdansk regnes som en av Europas vakreste middelalderbyer med sine mange gotiske bygninger og kirker. Den er også kjent under sitt tyske navn, Danzig.


Gdansk har en interessant og rik historie som man kan oppleve under en spasertur langs byens Lange Torg, videre gjennom bulevarden ved elven for å endelig komme inn til den vakre Mariagaten. Byen tilbyr mange interessante severdigheter. Vi kan se gamlebyen og Mariakirken. Det Europeiske Solidaritets Senter (ECS) flytter oss i tiden til et Polen som heldigvis ikke eksisterer mer – da Lech Walesa var ansatt i skipsverftet og bodde i et arbeiderkvarter i en kommunistisk jernbetong-blokk.


Sopot

En drøy mil nordvest langs kysten fra Gdansk, ligger Sopot. I gamle dager var det overklassen som dominerte dette feriestedet, og det bærer byen preg av den dag i dag. Havet har en stor betydning for Sopot og dette er byen for badegjester, solfrelste og vannsportsentusiater. Her ligger det ærverdige hoteller, Casino, flotte parker, spa, og en fin strand med en vakker tre-pir. De senere år har Sopot fått en ny giv, med nyrenoverte hoteller, oppblomstring av aktiviteter, og en generell positiv stemning.


sopot

Sopot har mange flotte bygninger.


Ved påmelding må depositum betales innen 7 dager. Depositumet er NOK 2.000,-. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise. Ingen skjulte kostnader. Hos TravelMaker er flyskatter og -avgifter inkludert i prisen. Utreise fra andre byer er også mulig mot pristillegg.

For påmelding send e-post til: post@travelmaker.no

Navn på alle reisende slik det fremstår i passet, postadresse for fakturering, mobilnummer, type rom (enkelt/dobbelt). Du kan også ringe telefon 957 69 000 og vi sender fullstendige vilkår for turen. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny