Emilia
Italias matkammer: Modena, Parma, Bologna 10.-13.10.2019

Italias matkammer: Modena, Parma, Bologna 10.-13.10.2019

Det italienske landskapet Emilia Romagna byr på kulinariske opplevelse du sent vil glemme. Området er kjent for blant annet Parmaskinke, Parmesanost, Balsamico, Mortadella, Olivenolje, Lambrusco-viner og mange andre smakfulle produkter.

På denne turen bor vi i Modena og besøker Parma, Langhirano og Bologna for å lære om matproduksjon og smake på de verdensberømte delikatessene som produseres nettopp her!


- Bo i Modena, Luciano Pavarottis hjemby og kjent for Balsamico di Modena. Byvandring og velkomstmiddag

- Se hvordan man produserer Parmesanost på et ysteri i Parma

- Lær mer om Parmaskinke og nyt en deilig lunsj med lokal spekemat og Parmesanost i Langhirano

- Tur til produksjons- og lagringslokaler for Balsamico-eddik, inkludert smaking

- Utflukt og guidet tur i Bologna

- Besøk i FICO Eataly World, verdens største matpark fullspekket av delikatesser

- Opplev kultur, historie, god mat og vin

- Fly direkte med Norwegian til Verona t/r
- Norsktalende reiseleder


På denne turen skal vi besøke Italias viktigste kulinariske byer for å nyte og lære mer om noen av Italias mest berømte matprodukter.

Vi flyr med direkte fly Oslo-Verona begge veier. Flyplassen ligger en drøy times busstur fra Modena, der vi skal bo.

I tillegg til våre matopplevelser blir det flere utflukter. Vi begynner med en vandring i historiske sentrum av Modena og slutter dagen med en felles middag.

Parma

Program for turen 10.-13.10.2019

Torsdag 10.10 – Velkommen til Modena

· Fly til Verona og buss til Modena. Guidet byvandring i det historiske sentrum av Modena.

· Innsjekking på Hotell Europa 3*

· Guidet byvandring i historiske sentrum av Modena.

· Felles velkomstmiddag på Ristorante Il Fantino


Fredag 11.10 – Parma

· Frokost på hotellet

· Guidet besøk på et ysteri i Parma, der vi får se hvordan produksjonen av Parmesanost (Parmigiano) foregår

· Buss til Langhirano, for å lære litt om hva som gjør Parmaskinke (Prosciutto di Parma) så spesiell og god

· Lett lunsj med blant annet skinke, spekemat og Parmesanost

· Videre til Balsamico-produsenten Medici for å lære mer om produksjon og lagring av balsamico-eddik. Besøk på et lite Balsamico-museum, inkludert smaking av deres tradisjonelle Balsamico

· Buss tilbake til hotellet i Modena


Lørdag 12.10 - Bologna

· Frokost på hotellet

· Utflukt til Bologna

· Guidet tur i Bologna. Guidet byvandring gjennom byens historiske og kulturelle sentrum med fokus på historie, kultur og mat

· Vi kjører litt ut av Bologna for å besøke FICO Eataly World, verdens største matpark med 150 forskjellige butikker og spisesteder. Her har vi alle muligheter til å få tilfredsstilt smaksløkene!


Søndag 13.10 – Hjemreise

· Frokost på hotellet

· Buss til flyplassen i Verona

· Hjemreise


Flytider (forbehold om evt endringer):

Oslo/Gardermoen - Verona

10. oktober 2019: DY1846 Oslo - Verona 10:10-12:50

13. oktober 2019: DY1847 Verona – Oslo 11:10-13:45

Fly fra andre byer i Norge og Sverige er også mulig.

Hotell: Vi skal bo på Hotell Europa- et 3* hotell som ligger like ved jernbanestasjonen i Modena, i gangavstand til de mest kjente stedene i sentrum. Dette er et familiedrevet hotell som samme familie har drevet i 4 generasjoner. Hotellet har frokostsal med buffet-frokost. Rommene er enkelt møblert, men utstyrt med Wi-Fi, minibar, Air-conditioning, bad med dusj eller badekar.

Skinker

Mer om stedene vi skal besøke
Parma og Langhirano

Vi tar en tur gjennom Parma for å besøke et ysteri mens selve ystingen pågår, for å lære mer om hvordan Parmesanost lages. Videre reiser vi Langhirano, hvor man finner de fleste Parmaskinkeprodusenter. Her får vi lære litt om hva som gjør denne skinken så spesiell og vi skal selvfølgelig også smake på deilig spekemat. Vi får en lett lunsj som består av blant annet Parmaskinke, annen lokal spekemat og Parmesan-ost.

Modena
På vei tilbake mot Modena stopper vi hos Balsamico produsenten Medici, der Signora Medici tar oss imot. Vi besøker salene der Balsamico ligger til lagring i flere år. De har også et lite museum og vi avslutter med å smake deres tradisjonelle Balsamico.

Bologna
Vi besøker Bologna, der det blir en interessant byvandring i denne flotte byen. Vi starter på Piazza Maggiore med noen av byens middelalders-bygninger som Palazzo di Re Enzo. Videre går vi til Palazzo Comunale der vi går inn og ser utgravningene av det romerske forum og flere andre kjente bygninger. Ute på plassen ligger Giambolognas Neptunfontene og vi ser den gotiske kirken San Petronio.

Vi forlater Piazza Maggiore og vandrer i en av byens mange portikker «Portico del Pavaglione» byens elegante promenade for å komme over til 1500-talls-bygningen Palazzo dell'Archiginnasio, universitetets gamle sete. Vi vandrer i området med matbutikker i de trange gatene ved Mercato di Mezzo for å komme fram til byens symboler, de to middelaldertårnene.

Vi kjører deretter ut av Bologna for å besøke FICO. Dette er verdens største matpark. Denne matparken ble åpnet i 2017. Den består av en innendørsdel med 150 forskjellige butikker og spisesteder i tillegg til et stort utendørs område.

Norsktalende reiseleder er med på hele denne turen, som er spekket med interessante opplevelser og utflukter.


Pris pr person i dobbeltrom: NOK 9.990,-

Dette er inkludert i prisen:

    • · Fly t/r Oslo-Verona
    • · Alle flyskatter og -avgifter
    • · 2 stk innsjekket bagasje per person
    • · 3 overnattinger på hotell 3*
    • · Frokost på hotellet hver dag
    • · Buss t/r flyplass-hotell
    • · Byvandring i Modena
    • · Felles velkomstmiddag på Ristorante Il Fantino
    • · Besøk på ysteri i Parma for produksjon av Parmesanost
    • · Tur til Langhirano, der de produserer Parmaskinker
    • · Lett lunsj
    • · Tur til Balsamico-produsenten Medici, med besøk på Balsamico-museum og smaking av deres tradisjonelle Balsamico-eddik
    • · Guidet tur i Bologna
    • · Besøk på FICO Eataly World, verdens største matpark
    • · Norsktalende reiseleder

Tillegg:
· Enkeltromstillegg: NOK 450,- pr natt
- Lokal turistskatt € 2 pr pers/natt betales direkte til hotellet
- Måltider ut over det som er oppført i programmet
- Ekspedisjonsgebyr: NOK 75,- pr faktura.

N.B. Begrenset antall plasser.

Les interessant artikkel fra Aftenposten om området vi skal besøke her.


Ved påmelding må depositum, NOK 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-post: post@travelmaker.no.

Du kan også ringe tlf. 465 05 320.

Meny