Julemarked i Berlin 3.-6. desember 2019

Julemarked i Berlin 3.-6. desember 2019

Berlin er Tysklands hovedstad og en av de mest spennende byene i Europa. Med meget gode flyforbindelser, kort reisevei, hyggelige priser og en lang julemarkedstradisjon, er Berlin et ypperlig reisemål for juleglade nordmenn.

Etter andre verdenskrig ble byen delt og i 1961 ble den beryktede Berlinmuren satt opp for å hindre østberlinerne i å flykte til vesten. For snart 30 år siden ble muren revet og øst og vest ble gjenforent. En positiv konsekvens av tiden byen var delt, var at begge sidene konkurrerte om hvem som var best, noe som resulterte i at det ble bygget dobbelt opp med operaer, teatre, kunstmuseer og til og med to egyptiske museer. I dag fremstår Berlin også som en kulturby av dimensjoner med en rekke interessante museer, flotte slott, moderne arkitektur og et yrende uteliv som aldri stopper opp.

Julemarkedenes historie strekker seg tilbake til senmiddelalderen i Tyskland og Østerrike, og i Berlin går denne tradisjon tilbake til 1530. I dette året ble det for første gang registrert at handelsmenn solgte "honningkaker og andre sirupkaker" rundt Petriplatz og Molkenmarkt, i den nåværende bydelen Mitte. Nå er det over 80 julemarkeder spredt rundt i Berlin, og tilbudet er like variert som byen.

Berlin har både store og små, tradisjonelle og alternative julemarkeder, og uansett hva man velger har alle noe å by på, både til kunstelskere og til de som bare ønsker å spasere gjennom de festlige dekorerte juleboder. Lukten av mandler og gløgg er en felles trekk for alle, noe som bidrar til å skape en god julestemning.

Berlin jul

Program:

03.12. Avreise med Norwegians direktefly Oslo-Berlin

Guidet panorama sightseeing med buss før vi kjører til hotellet

Innsjekking på hotellet og tid til egen disposisjon
Felles velkomstmiddag


04.12. Frokost på hotellet

Guiden tar oss med til to av Berlins flotteste julemarkeder: Gedächtniskirche og Gendarmenmarkt

Ettermiddagen til egen disposisjon

05.12. Frokost på hotellet
Tid til å oppleve mer av Berlins julemarkeder, museer, shopping og severdigheter på egen hånd


06.12. Frokost på hotellet

Buss til flyplassen for hjemreise med direktefly


Flytider:

DY1104 03DEC OSLO – BERLIN SCHÖNEFELD 1210 1345

DY1105 06DEC BERLIN SCHÖNEFELD – OSLO 1425 1605


Julemarked


Hotell:

Best Western Plus Amedia Berlin Kurfürstendamm 4*

Adresse: Kurfürstendamm 203, 10719 Berlin

Hotellet ligger like ved den kjente gaten Kurfürstendam, sentrum av gamle Vest-Berlin med kort vei til Tysklands største varehus Ka-De-We, mange kafeer og restauranter samt annen shopping og severdigheter. Alle de lydisolerte rommene har et stilfullt interiør, flatskjerm-TV og minibar. Dette moderne hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og romslig innkvartering. Minst 2 store julemarkeder ligger også i kort gangavstand fra hotellet.

Pris pr person i dobbeltrom: NOK 4.995,-

Dette er inkludert i prisen:

· Fly t/r Oslo-Berlin direkte

· Alle flyskatter og –avgifter

· 2 stk innsjekket bagasje + håndbagasje

· 3 netter på 4* hotell i dobbeltrom

· Frokost på hotellet hver dag

· Buss t/r flyplass-hotell

· Sightseeing inntil 2 timer med profesjonell skandinavisktalende guide ankomstdagen på vei fra flyplassen til hotellet

· Velkomstmiddag

· Buss og guide som er med på besøk på noen av Berlins mange julemarkeder

· Inngangsbillett til Gendarmenmarkt

· Reiseleder fra TravelMaker as

Tillegg:

· Enkeltromstillegg: NOK 425,- pr natt

· Måltider ut over det som er oppført i programmet

· Ekspedisjonsgebyr: NOK 75,- pr faktura.


Det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.

Ved påmelding må depositum, kr 1.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise. Forbehold om justeringer i programmet.

Berlin jul 3

Mer om julemarkedene vi skal besøke

Det første julemarkedet vi skal besøke ligger ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche i kort gangavstand fra hotellet. Denne protestantiske kirken ble bygget mellom 1891 og 1895 til minne om keiser Vilhelm I av Tyskland som hadde samlet landet. Kirken ble totalskadet under bombeangrepene mot Berlin i 1943. Mellom 1951 og 1961 bygget arkitekten Egon Eiermann dagens kirke, der det gamle tårnet ble inkorporert i en ny bygning som minnesmerke for krigens redsler.


Dette julemarkedet arrangeres nå for 36. gang og igjen skal det tiltrekke både lokale og utenlandske gjester med sitt juletre og juledekorasjoner. I de omtrent 200 salgsboder som ligner små trehus kan man finne alt fra julepynt, kunsthåndverk fra hele Tyskland, et hyggelig utvalg av brennevin fra to destillerier, en gullsmed som lager håndlagde smykker og mye mer. Like spennende er de 12 forskjellige gløggtyper som serveres i en oppvarmede «hytte» som blir laget for anledningen.


Deretter går turen til Gendarmenmarkt, der finner vi det kongelige teatret, den tyske og den franske domen. Plassen er et eksempel av harmonisk arkitektur, og stedet har spilt en sentral rolle i Tysklands historie. Det er ikke uten grunn at mange berlinere syns at plassen er Berlins, om ikke Tysklands, vakreste.


Julemarkedet har med sine 150 utstillere fokus på kunst, gammelt håndverk, matdelikatesser og gourmetmenyer. Sjonglører, ildartister, akrobater og andre artister opptrer på utescenen, mens man spaserer langs julemarkedet.


Bli med på et juleeventyr til Berlin og nyt byens magiske julestemning. Dette er den perfekte anledningen til å oppleve og bli kjent med julemarkeds hovedstad, samtidig som du kan kjøpe originale julegaver til deg og dine.


For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-post: post@travelmaker.no.

Du kan også ringe tlf. +47 465 05 320. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.


Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny