Monreale

Olivenhøsting, mat, vin og kultur på Sicilia 17.-20.10.2020

Sicilia er Middelhavets største øy og er et av Europas mest spennende reisemål. Sicilia har gjennom århundrene vært befolket av blant annet grekere, romere, arabere og normannere, som alle har alle satt sine spor i øyas historie. Her kan man oppleve greske templer, romerske mosaikker, arabisk arkitektur og normanniske katedraler - i tillegg til mange spennende byer, god mat og vin, samt Europas eneste aktive vulkan. Sicilias hovedstad Palermo med litt i underkant av 700.000 innbyggere er en spennende og fascinerende storby. Pene sentrumsgater med gode shoppingmuligheter, vakre kirker og monumenter, samt flere fargerike markeder, som er vel verdt et besøk.

Program for turen:


Lørdag 17. oktober


- Fly fra Oslo til Palermo.


- Buss tar oss til Agriturismo Masseria La Chiusa, rett utenfor Palermo.


- Etter innsjekk har vi litt tid til å slappe av før middag.

- Middag på Masseria La Chiusa.


Palermo katedral
Katedralen i Palermo.


Søndag 18. oktober


- Heldags utflukt til Monreale og Palermo.


Vi drar tidlig fra Masseria La Chiusa med buss. Bussen tar oss til Monreale hvor vi sammen med guide skal besøke den fantastiske Duomoen.
Duomoen, som ble påbegynt i 1172, er et av de flotteste eksemplene på normannisk arkitektur i kombinasjon med arabiske dekorasjoner. Her får vi se de fantastiske mosaikkarbeidene som dekker over 18 tusen kvadratmeter av interiøret i katedralen. Det er mosaikkene som gjør katedralen så spesiell og besøket her verdt turen. I dag er katedralen et nasjonalt monument i Italia og en av de mest besøkte på Sicilia.


- Etter besøket tar vi en kaffe på den lokale kaffebaren, før ferden går videre.

- Bussen kjører oss til Palermo.


- Guiden tar oss med på en byvandring.

Vandringen blir som å besøke et utendørs museum, og vi opplever en rekke forskjellige arkitektoniske stilarter. Vi hører om lokal kultur, historie og mattradisjoner. Guiden viser oss byens piazza'er og de levende handlegatene, som bærer med seg historien til de forskjellige kulturene som har gjort Palermo til det den er i dag.

Er vi heldig får vi med oss et besøk i Katedralen i Palermo, som også er et praktfullt eksempel på arkitektoniske detaljer med blanding av normannisk og arabisk arkitektur.


- Etter den guidede turen er avsluttet, er vi klare for lunsj på Ristorante Cambusone i Palermo.


- Etter lunsj har vi tid på egen hånd i Palermo, for videre utforskning og shopping.


- Senere på ettermiddagen tar bussen oss tilbake til gården for middag om kvelden.


- Middag på Masseria La Chiusa.


Menfi olivenlunden Ravida Olivenpresse 02 Ravida Olivenpresse

Mandag 19. oktober

- Heldags utflukt til Menfi med besøk på olivengården Ravida og vinsmaking hos De Bartoli.

- Vi ankommer Ravida – en av Sicilias beste olivenoljeprodusenter. Her møter vi eieren Natalia Ravida, som tar oss med på en vandring i olivenlunden, og vi får være med på årets innhøsting. Vi smaker på de nypressede olivenoljene. 

- Sammen med Natalia spiser vi lunsj på terrassen hos Ravida.

Lunsj på terassen - Ravida  Ravida olivenolje

- Etter lunsj sier vi farvel til Natalia og vi forlater olivengården for vingårdsbesøk og vinsmaking hos Marco De Bartoli.

Her får vi blant annet smake De Bartolis prisbelønte Marsala-viner.


- Etter at vinsmakingen hos vinprodusenten Marco De Bartoli er avsluttet, tar bussen oss tilbake til Masseria La Chiusa for middag.


Tirsdag 20. oktober

- Etter frokost sjekker vi ut fra agriturismoen.


- Buss tar oss til flyplassen for innsjekk og hjemreise.


Inkludert i prisen:

· - Fly Oslo-Palermo t/r med Lufthansa

· - Alle flyskatter og –avgifter

· - Buss t/r flyplass-hotell

· - 3 netter i dobbeltrom på Agriturismo Masseria La Chiusa, rett utenfor Palermo

· - Frokost på agriturismoen hver morgen

· - Middag på agriturismoen hver kveld

· - Utflukt til Monreale med besøk i Duomoen og Klosterhagen, inkl. guide og buss

· - Sightseeing i Palermo

· - Lunsj på restaurant i Palermo

· - Heldags utflukt til Menfi med besøk hos olivenoljeprodusenten Ravida. Omvisning i olivenlunden ved eier Natalia Ravida og smaking av Ravidas prisbelønte olivenoljer

· - Lunsj på terrassen hos Ravida

· - Besøk hos vinprodusenten Marco De Bartoli, med smaking av deres prisbelønte Marsalaviner 


      Pris pr person i dobbeltrom: NOK 11.450,-.
Ekspedisjonsgebyr: NOK 75,- pr faktura. 


N.B. Begrenset antall plasser! Prisen er basert på minimum 15 deltagere.


Her skal vi bo:

Agriturismo Masseria La Chiusa
På denne turen skal vi bo midt i Sicilias føydalske tradisjon og kultur, på en enestående eiendom bygget mellom slutten av 1400-tallet og begynnelsen av 1500-tallet. Eiendommen bestod da av komfortable hus, et kapell, hager og vinlund, en rikelig vannforsyning, to møller og en papirfabrikk. I 1740 renoverte arkitekten Venanzio Marvuglia hele eiendommen. I dag kan vi se et konglomerat av arkitektoniske trekk som uttrykker de forskjellige endringene over tid i kunst og håndverk. Med sin raffinerte arkitektur, der jordbrukstradisjon smelter sammen med klippeformasjonene, åpner det seg komfortable rom for gjestene. Den store restauranthallen er den historiske "Sala delle Botti" som fortsatt innehar de gamle karmene og de originale søylene. Kapellet er plassert inne i "Baglio", som en gang var hjertet i landsbyens sosiale liv. Kapellet er nylig restaurert og arbeidet har avdekket opprinnelige freskomalerier, et konkret tegn på utviklingen i figurativ kunst.Flytider med Lufthansa:

LH2453 17. oktober Oslo-München kl. 1135-1350 

LH1916 17. oktober München-Palermo kl. 1435-1635

LH1915 20. oktober Palermo-München kl. 1150-1350

LH2456 20. oktober München-Oslo kl. 1600-1810

Ved påmelding må depositum betales innen 7 dager. Depositumet er NOK 3.500,-. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise. Ingen skjulte kostnader. Hos TravelMaker er flyskatter og -avgifter inkludert i prisen. Utreise fra andre byer er også mulig mot pristillegg.

For påmelding send til TravelMaker på e-post post@travelmaker.no:

Navn på alle reisende slik det fremstår i passet, postadresse for fakturering, mobilnummer, type rom (enkelt/dobbelt). Du kan også ringe telefon 959 26 643, og vi sender fullstendige vilkår for turen. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny