Bordeaux 1
Vinresa till Bordeaux 30.8. - 3.9.2018

Vinresa till Bordeaux 30.8. - 3.9.2018

Bli med oss til klassiske Bordeaux. På denne turen skal vi besøke to av verdens mest berømte vinområder; Medoc og Saint Emilion. Vi bor i Bordeaux - en flott by med masser av flotte restauranter, severdigheter og det imponerende vinmuseet Cité du Vin.

Vintur Bordeaux Medoc
Et av mange flotte vinslott i Medoc.

Program for turen:

30. august
15.00 Flyavgang fra Stockholm Arlanda via Oslo Gardermoen.
20.30 Ankomst Bordeaux flyplass. Buss til hotellet.

31. august
Etter frokost blir det sightseeing i Bordeaux.
Deretter går turen til Medoc – kanskje verdens mest anerkjente vindistrikt.
Lunsj i landsbyen Paulliac.
Besøk på vinslottet Chateau Gruaud Larose i Medoc med omvisning og prøvesmaking.
Buss tilbake til Bordeaux.

1. september
I dag blir det utflukt til den vakre byen Saint Emilion, der vi starter med besøk og vinsmaking hos Chateau Laniote, Grand Cru Classé.
Deretter blir det lunsj og
en byvandring i den helt spesielle byen, som står på UNESCO-listen.
Det er også tid til å teste ut flere viner på egen hånd før bussen kjører oss tilbake til Bordeaux.

2. september
Dagen til egen disposisjon. Man kan besøke det meget interessante vinmuseet Cité du Vin (ikke inkl), eller utforske mer av den interessante byen Bordeaux på egen hånd.

3. september
Etter frokost blir det buss til flyplassen for hjemreise direkte til Stockholm kl 12.20.

Vintur Bordeaux Saint Emilion
Den vakre byen Saint Emilion.


Mer informasjon om utfluktene og stedene vi skal besøke.

UTFLUKT TIL MEDOC
Fra Bordeaux tar det ca 40 minutter å kjøre til vindistriktet Medoc. Her blir de beste franske vinene produsert, ifølge klassifiseringen av viner som ble gjort i 1855.

Det finnes seks AOC vinområder fra sør til nord: Margaux, Moulis-en-Médoc, Listrac-Médoc, St Julien, Pauillac, Saint-Estèphe. På denne turen vil vi passere noen kjente navn som Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe.

Flere kjente slott vil vi få et glimt av under turen, for eksempel Château Margaux, Château Mouton-Rothschild, Château Latour, Château Lafite-Rothschild, Château Pichon-Longueville, Château Giscours og mange andre. Médoc er ikke bare hjemsted for det største antall Grands Crus, men også for sin sjarm og identitet. Medoc-jorden, som engang var dekket av havet, består av sand og grus (småstein). Disse jordlagene ble perfekte for å dyrke de robuste Cabernet Sauvignon-vinrankene.

Vi forlater hotellet etter frokost med privat buss og guide og starter med en sightseeing i Bordeaux før vi reiser ut av byen mot Medoc-distriktet. Vi kjører forbi kjente vinslott til Pauillac hvor vi inntar en 3 retters lunsj i landsbyen Bages.

Etter dette reiser vi til et vinslott og her blir det omvisning og smakning av 2 viner.

UTFLUKT TIL SAINT EMILION MED BUSS OG GUIDE
Buss fra Bordeaux ca 45 minutter gjennom et landlig landskap med vingårder til Saint Emilion. I dette området er det Merlot-druen som dominerer. Vår guide forteller om Bordeaux og vinområdene. Saint Emilion er en liten landsby fra middelalderen og vår guide tar med gruppen rundt på en liten byvandring i landsbyen. Noen av de flotteste vinene i Frankrike kommer fra dette området, som Chateau Angelus og Cheval Blanc.

Landsbyen ligger på Unescos verdensarvliste og ligger 35 km fra Bordeaux. Byen er bygget som et amfiteater og ligger på en høyde med utsikt over Dordognedalen. Under byen ligger 100 km underjordiske kjellere og monumenter. Blant dem er kirken som er bygget av sandstein inne i selve fjellet. I tillegg til dette har byen sjarmerende kirker og små trange gater.

Vi spiser lunsj i en tradisjonell bistro som ligger midt i landsbyen. Her lages retter av lokale produkter og vinutvalget er selvsagt upåklagelig.

Det blir tid til å se mer av denne vakre, lille byen på egen hånd. Det er veldig mange vinbutikker, der man selvsagt kan prøvesmake viner i alle prisklasser.

BORDEAUX
Bordeaux er den største byen i regionen Nouvelle Aquitaine og er en av Frankrikes største byer. Byen har siden romertiden vært en viktig eksporthavn. Bordeauxvinene har blitt berømt verden over. Her klinger navn som Margaux, Pauillac, Saint Emilion, Sauternes. Elven Garonne flyter gjennom byen og helt inntil bygrensene ligger det vinranker. Selve byen er blitt modernisert og det finnes 347 fredede bygninger i byen. Havneområdet ble fredet i 1988 og her er det bygget museer, restauranter, kontorer og leiligheter i en nyklassisistisk arkitektur. Helt inntil elven ligger byens fineste palass, den halvmåneformede bygningen Palais de la Bourse fra 1700 tallet. Det historiske sentrum i Bordeaux er konsentrert rundt gaten Rue Saint Catherine som er en flott shoppinggate. En nyinstallert trikk gjør transport enkelt i Bordeaux. I 2016 åpnet det nye vin-museet – La Cité du vin, der man kan lære masse og smake viner fra hele verden.

Vintur Bordeaux
Vinmuseet Cité du vin i Bordeaux er verdt et besøk. Alle fotos: Pål Chr. Møller, TravelMaker / Vinturer.no

Inkludert i prisen:
Fly t/r Oslo - Bordeaux
Alle flyskatter og -avgifter
2 innsjekket bagasje
4 netter på hotell i Bordeaux
Frokost på hotellet hver dag
Utflukter til Medoc og Saint Emilion med buss og svensktalende guide i hht programmet
Vingårdsbesøk med smaking på utfluktene
Lunsj 2 dager (Medoc og Saint Emilion)
Sightseeing i Bordeaux
Buss t/r flyplass-hotell
Skandinavisk reiseleder under hele turen

Pris pr person: NOK 11.690,-.
Enkeltromstillegg: NOK 650,- pr natt.

Ekspedisjonsgebyr NOK 75,- pr faktura / betaling.

Hotell:
Hotel Ibis Styles Bordeaux Centre Meriadeck ***

Flytider:

DY4115 30AUG ARN-OSL 1500 - 1600

DY1452 30AUG OSL-BOD 1740 - 2030

DY4320 03SEP BOD-ARN 1220 - 1515

Ved påmelding må depositum, NOK 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise. Forbehold om justeringer i programmet.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no.

Du kan også ringe tlf. + 47 959 266 43.


Meny