Toscana
Mat- og vintur til Toscana -  24. - 27.9.2018

Mat- og vintur til Toscana - 24. - 27.9.2018

Besøk noen av de beste produsentene av vin, ost og olivenolje i den vakreste delen av Toscana.

Bli med TravelMaker på mat- og vintur til Italia. Toscanas Val d'Orcia sies å være det mest perfekte området i den mest perfekte delen av Italia. I det bølgende landskapet sør for Siena, finner vi de aller beste produsentene av vin, ost og olivenolje. På denne turen får vi en smakebit av alt dette. I løpet av tre flotte dager vil vi oppleve denne italienske landsdelens stolte historie, tilbake til etruskerne med sine mattradisjoner og helt frem til dagens unike posisjon. Tradisjoner som fortsatt lever og som er i stadig utvikling.

Pensjonistturer Pensjonistforbundet

PROGRAM:

Mandag 24. september:

Vi reiser til Italia og Castel del Piano nederst i Orcia-dalen sør i Toscana.

Avreise Oslo Gardermoen til Roma. Etter ankomst til Roma flyplass kjører vi med buss til havnebyen Civitavecchia for lunsj. Vi ankommer GranHotel Imperio Spa & Resort, Castel del Piano i regionen Mont Amiata for innsjekking. Etter innsjekking har vi litt tid på egen hånd, før vi samles til middag i hotellets restaurant. Denne kvelden blir det toscansk aften.

Tirsdag 25. september:

Denne dagen byr på en dagsutflukt med et rikt innhold. Besøk i klosterkirke, ost- og vinsmaking.

Frokost på hotellet. Denne dagen tar reiseleder oss først med til klosterkirken Sant'Antimo, et tidligere Benediktiner-kloster med røtter helt tilbake til 800-tallet. Klosteret er fortsatt i bruk og står på UNESCOs verdensarvliste.

Bussen går videre til Pienza. En by som ble skapt av pave Pius II som den ideelle renessanse-by. Den står i dag på UNESCOs verdensarv-liste. I tillegg til arkitekturen er Pienza også kjent for den fantastiske sauemelk-osten Pecorino, som lages i området. Byens mange delikatesseforretninger gir utallige muligheter for prøvesmaking og handel av ost, skinker, vin og andre godsaker.

Bussen tar oss videre til vinsmaking og lunsj hos den velrennomerte vingården Col d'Orcia, der de blant annet produserer den verdensberømte vinen Brunello di Montalcino. Her får vi vinsmaking og lunsj. Etterpå tar bussen oss tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon inntil vi samles til middag på hotellet.

Pienza 2   Pienza
Pienza - den vakre renessansebyen med sine mange delikatesseforretninger.

Onsdag 26. september:

I dag blir det utflukt til den prisbelønte olivenprodusenten Frantoio Franci, lunsj på Slow Food-restaurant og til slutt litt byvandring med shopping.

Frokost på hotellet. Buss og reiseleder tar oss først til Frantoio Franci, olivenoljeprodusenten som med rette kan kalle sine produkter «verdens beste», fordi de hvert år høster utallige priser for sine olivenoljer. Her får vi omvisning og innføring i produksjonsmetoder, utstyr og ikke minst testsmaking av oljene.

Etter besøket hos Franci venter en deilig lunsj på Slow Food-restauranten Antica Fattoria del Grottaione.

Bussen tar oss videre til den sjarmerende vinbyen Montalcino. Her har vi et par timer for å se oss litt rundt og kanskje litt shopping. Om kvelden blir det middag på hotellet.

Torsdag 27. september:

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og bussen tar oss til Roma og flyplassen for hjemreise.

­­­­­­­­­­­­­_________________________________________________________________________________

Inkludert i prisen:
Fly t/r Oslo - Roma
Alle flyskatter og -avgifter
2 innsjekket bagasje
3 netter på Gran Hotel Imperio Spa & Resort
Frokost på hotellet hver dag
Lunsj 2 dager
Vinsmaking og lunsj Col d'Orcia
Middag 3 dager
Utflukter med buss og guide i hht programmet
Buss t/r flyplass-hotell
Norsk reiseleder under hele turen

Flytider, Oslo - Roma:

24.09.2018 Oslo - Roma 07.10-10.20
27.09.2018 Roma - Oslo 13.50-17.00


Spesialpris Pensjonistforbundet: kr 10.490,- pr person i dobbeltrom.

Enkeltromstillegg: kr 0,-. Begrenset antall kun for medlemmer i Pensjonistforbundet.

Det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.

Forbehold om justeringer i programmet.

Ved påmelding må depositum, kr 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.


Meny