Caravaggio Roma
Trevi Roma
Roma - kunst og kultur 23.-27.9.2018

Roma - kunst og kultur 23.-27.9.2018

Roma er en by man aldri blir ferdig med. Her kan man komme tilbake år etter år, og det er alltid noe nytt å se og oppleve. På daglige vandringer i det historiske sentrum besøker vi Pantheon, Kapitol, Peterskirken, Piazza Navona, Fontana di Trevi og mange av de andre kjente og mindre kjente attraksjonene i Roma.

Pensjonistturer Pensjonistforbundet

Reiseleder og guide:

Hugo Flaten, lege og forfatter. Han har vært i Roma utallige ganger og gjennomført flere turer med grupper til byen. Hugo Flaten har gitt ut boken, «Roma - Fontenenes by» og er meget godt kjent i byen. Han vil dele sine kunnskaper om byens severdigheter, kunstnerne Caravaggio og Bernini og mye annet. Det blir kåserier av Hugo Flaten hver dag før vi går ut; for å bringe kunnskap om det vi skal se i løpet av dagen, med temaer som Pantheon, Kapitol og Caravaggios malerkunst.

Vi er opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. På våre turer vil vi glede oss over kunst, museer, arkitektur og vandringer i bymiljøer og landskaper, hvor vi kan ta og føle på historien. Vi legger vekt på det sosiale samværet og fellesskapet som oppstår når vi deler opplevelser og inntrykk.

Roma

Program:

23. september

Vi gjør oss litt kjent i nærområdet og spaserer til Kapitol

Etter at vi lander på Romas flyplass Fiumicino, er det felles transport til hotellet for innsjekk. Deretter er det tid til felles lunsj, før vi begynner vår ettermiddagstur.

Vi starter ved Largo Torre Argentina, det antikke tempelområdet like ved hotellet vårt. Vi tar turen innom jesuitterkirken Il Gesu med sine flotte takmalerier og allegoriske figurer. Via Piazza Venezia og det praktfulle Viktor Emmanuel-monumentet kommer vi til Kapitol, Romas og hele verdens «hode» - Caput Mundi.

På hjemveien får vi med oss blant annet den betagende «Skilpaddefontenen». Vi beveger oss i gatene over der Pompeius teater lå, stedet der hvor Julius Cæsar ble drept år 44 f.Kr. Piazza Farnese og Piazza Campo dei Fiori har også spennende historier å fortelle.


24. september

Peterskirken og Petersplassen

Vi besøker Peterskirken og Petersplassen. Bernini har designet den storslagne Peterplassen og kolonnaden som liksom fanger menneskene inn på plassen. Vi går på «forsoningens vei», Via Conciliazione over mot Castel Sant' Angelo (Engelsborg). Det var opprinnelig Hadrians gravmæle, men har opp gjennom årene vært både pavebolig og fengsel. Broen Ponte Sant' Angelo har sitt navn etter alle englestatuene, alle er designet av Bernini.


Ettermiddagstur til Gianicolo-høyden og Trastevere

Tur på Gianicolohøyden hvor vi kan se en av de flotte fontenene, Il Fontanone. På veien ned til Trastevere får vi med oss Bramantes betagende kopi av et antikt tempel, Tempietto. Vel nede i Trastevere besøker vi Santa Maria in Trastevere med sine flotte mosaikker. Trastevere med all sin romerske rustikk er også et meget sjarmerende sted å spise middag.

01f903b0a509dfbe9bf6c4def20b1aff590d90262b

25. september

Vi oppdager Caravaggio. Fra Piazza del Popolo til Pantheon

Vi starter ved Monte Pincio hvor vi har en praktfull utsikt over Piazza del Popolo, folkets plass, der tidligere tiders dannelsesreiser alltid startet. Her finner vi monumentale fontener og en 3300 år gammel egyptisk obelisk.

På veien skal vi få med oss mange flotte fontener og noen av Caravaggios mest berømte bilder (i kirkene Santa Maria del Popolo, San Agostino og San Luigi dei Francesi). Ved Spansketrappen kan vi drikke vann fra pappa Berninis populære båtfontene. Vi passerer Augustus fredsalter, Ara Pacis, og hans gravmæle. På hovedgaten Corso besøker vi en norsk helgenkonge. Vi ender opp ved Pantheon, kanskje det flotteste og mest betydningsfulle antikke byggverket som finnes i Roma.

Ettermiddagstur til Romas domkirke, San Giovanni in Laterano

Turen går til Piazza San Giovanni in Laterano; med Romas høyeste obelisk.

Lateranpalasset var i mange hundre år pavens tilholdssted. San Giovanni in Laterano er fortsatt Romas domkirke.

Like ved finner vi den hellige trapp, som Helena, Konstantins mor, skal ha brakt med seg til Roma. Her kryper pilegrimer på sine knær.

IMG_2794 (2)

26. september

Palassbesøk. Fra Fontana di Trevi til Piazza Navona

Vi besøker Villa Doria Pamphili. Her kan vi se bilder av Caravaggio, Rafael, Bernini og Velasquez. Vi må naturligvis også se den nyoppussede Fontana di Trevi,. Vi går over Piazza Colonna hvor vi finner Marcus Aurelius-søylen, til den praktfulle kirken Sant Ignazio. Vi stopper ved Piazza Santa Maria Sopra Minerva, hvor vi finner Berninis spøkefulle elefant med en obelisk på ryggen før vi ender opp på Piazza Navona. Dette er turistenes dagligstue med tre praktfulle fontener og mye annet.

Ettermiddagstur til Esquilin-høyden med Marias hovedkirke i Roma

Turen går til Esquilinhøyden og Santa Maria Maggiore, Marias hovedkirke i Roma. Like ved besøker vi også to andre gamle middelalderkirker med praktfulle mosaikker, Santa Prassede og Santa Pudentiana.

27. september

Rike på minner og opplevelser reiser vi hjem med Norwegians flight DY 1040 med avgang kl 13.50.

Hotellet vårt:

Vi bor på Hotel Torre Argentina, et godt 3 stjerners hotell. Det er meget sentralt beliggende, bare 5 minutters gange fra Pantheon og Piazza Navona.

Hotel Exe Della Torre Argentina - Corso Vittorio Emanuele II, 102 - 00186 Roma
www.exedellatorreargentina.com

Flytider:

DY1872 23.9. Oslo - Roma 07.10 - 10.20

D81040 27.9. Roma - Oslo 13.50 - 17.00


Inkludert:

 • Fly t/r Oslo - Roma
 • Alle flyskatter og avgifter
  2 stk innsjekket bagasje
  Transport flyplass-hotell
  4 netter på sentralt beliggende hotell i Roma
  Frokost på hotellet hver dag
  Velkomstmåltid dag 1
  Program med byvandringer og kåserier som beskrevet i programmet

Pris pr person i dobbeltrom: Kr 10.990,-
Tillegg for enkeltrom: 0,- pr natt. Begrenset antall kun for medlemmer i Pensjonistforbundet.
Lokal turistskatt, € 4 pr pers/natt betales direkte til hotellet.


For ytterligere informasjon og påmelding kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no. Tlf 928 33 333.

IMG_6328

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as

Meny