Beaune
Vintur til Burgund

Vintur til Burgund

Burgund er et av de aller viktigste områdene for produksjon av vin og mat i ypperste klasse. Med Vinturer.no kan du oppleve kulinariske gleder i verdensklassen på tur til Bourgogne, som området heter på fransk.

I Burgund er det druene Chardonnay og Pinot Noir som regjerer. I den nordlige delen av Burgund finner vi området som har gitt navn til verdens kanskje mest kjente hvitvin, Chablis. Lenger sør er området for de røde burgunderne og navn som blant annet Vosne-Romanée, en av verdens mest anerkjente rødviner.

Få områder har tettere konsentrasjon av restauranter i Michelin-guiden og her er det mulighet til å smake de herligste delikatesser sammen med utsøkte viner.

Det finnes ingen store byer i Burgund og området har forandret seg lite opp gjennom århundrene. Romanske kirker og klostre, festninger og landsbyer fra middelalderen preger landskapet. I Dijon lager de verdens mest kjente sennep og Beaune er regionens vinhovedstad full av kunstskatter.

En vintur til Burgund kan gjerne kombineres med gourmetopplevelser i Lyon, der vi finner flere av verdens mest kjente restauranter. Besøk på vingårder kan gjerne kombineres med matlagingskurs, besøk på gourmetrestauranter og andre kulturopplevelser. Vi har nær kontakt med mange vinprodusenter og vinimportører og kan tilby vinreiser både for bedrifter, vinklubber og andre organisasjoner. Vinturer.no legger opp turen slik du vil ha den, uansett om du er vinkjenner eller nybegynner.

Burgund

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i vinturer.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste vintur blir en suksess.

Kontakt oss på vinturer@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Vinturer.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, Vinturer.no / TravelMaker.no.

Meny