Portvin
Vintur til Porto

Vintur til Porto

Stadig flere får sansen for portvin. På vinreise med Vinturer.no får du muligheten til et virkelig dypdykk i denne fascinerende hetvinen som produseres i et uttall av varianter tilpasset enhver gane.

På vintur til Portugal får du oppleve storslått natur og vakre landsbyer når vi besøker vinprodusenter i Duoro-dalen. Her dyrkes druene i terrasser langs den flotte elven. I vinhusene – quintas – får vi vite mer om produksjonen av portvin og her er det også mulig å spise. Portvin i forskjellige varianter passer utmerket gjennom hele måltidet.

Vi følger elven der små seilskip i tidligere tider brakte vintønnene ned til Porto. Her i Portugals nest største by ligger alle de mest kjente og mest tradisjonsrike vinhusene, som Fonseca, Sandeman, Taylor, Ramos Pinto og mange flere.

Porto Duoro
En båttur langs Duoro-elven er en flott opplevelse.

I Porto blir det også tid til å utforske byen med sine vakre bygninger, flotte katedral og butikker som selger sjeldne portviner fra de beste årgangene. Her bør du også benytte anledningen til å spise portugisernes nasjonalrett, bacalao, som tilberedes i 365 forskjellige varianter – en for hver av årets dager. Besøk på vingårder kan gjerne kombineres med matlagingskurs, besøk på gourmetrestauranter og andre kulturopplevelser. Vi har nær kontakt med mange vinprodusenter og vinimportører og kan tilby vinreiser både for bedrifter, vinklubber og andre organisasjoner. Vinturer.no legger opp turen slik du vil ha den, uansett om du er vinkjenner eller nybegynner.

Porto
På vinsmaking hos Kopke.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i vinturer.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste vintur blir en suksess.

Kontakt oss på vinturer@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Vinturer.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Porto
Tradisjonelle båter som tidligere fraktet portvinen ned Duro-elven til Porto.

Alle foto: Pål Chr. Møller, Vinturer.no / TravelMaker as.

Meny