Sicilia vin
Vintur til Sicilia

Vintur til Sicilia

Sicilia er Middelhavets største øy med en rik historie og tradisjoner som har blitt påvirket av mange folkeslag som har regjert over øya gjennom tiden som grekere, romere, arabere, normannere og spanjoler.

Øya har en kystlinje på over tusen kilometer med varierende natur. Byene på øya med Palermo i spissen har stort utvalg av monumenter fra de fleste tidsepoker i øyas historie. For den arkeologiinteresserte har øya interessante arkeologiske områder som Piazza Armerina, Selinunte, Agrigento, Tempeldalen mm. På øya finner vi også den største aktive vulkan i Europa, Etna.

Sicilia Cefalu
Cefalu


Forslag til program for vintur til Sicilia:

Dag 1: Ankomst Palermo flyplass. Her blir dere møtt av en guide som følger dere inn til Palermo hvor det med det samme blir en panoramisk bytur, før dere ender opp på hotellet for innsjekking. Om kvelden blir det felles middag.

Dag 2: Frokost på hotellet. Etter frokost starter dere dagen med et besøk i Monreale for å se den fantastiske katedralen med verdens største gull-mosaikker, før ferden går videre til den beryktede mafiabyen Corleone. Her besøker vi en vingård hvor vi får en del lokale produkter sammen med vinsmaking. Vi fortsetter til Mafiamuseet i Corleone for besøk før bussen kjører tilbake til hotellet.

Dag 3: Frokost på hotellet. Heldagsutflukt til Marsala for å besøke øya Mozia og en vinprodusent. Øya Mozia var tidligere forbundet med fastlandet med en steinlagt vei som var over vann ved lavvann, men i dag må vi benytte båt for å komme hit ut. Saltutvinning er en viktig industri for Marsala, som er også kjent for sin Marsala-vin.

Dag 4: Frokost på hotellet. Heldags utflukt for å besøke en vinprodusent, inkludert lunsj. Etter besøket på vingården gjør dere et besøk i den arkeologiske delen av Tindari hvor guiden forteller litt om det antikke Sicilia og Tindari. På vei tilbake mot hotellet stopper vi i Santo Stefano di Camastra kjent for sin keramikk. Her finnes det muligheter for å kjøpe keramikk.

Dag 5: Frokost på hotellet. Utsjekk og transfer til Palermo flyplass. På vei til flyplassen kjører vi opp på Monte Pellegrino for panoramautsikt og deretter gjennom Mondello.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i vinturer.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste vintur blir en suksess.


Sicilia Palermo
Palermo

Kontakt oss på vinturer@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Vinturer.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker / Vinturer.no

Meny