Det mauriske Andalucia 16.-21.10.2015

Det mauriske Andalucia 16.-21.10.2015

Bli med TravelMaker til det eventyrlige Andalucia. Opplev slottet Alhambra i Granada, La Giralda i Sevilla, Mezquita’en i Cordoba og Picassomuseet i Malaga på vår reise til Sør-Spania. På denne turen får du oppleve mauriske slott, kristne katedraler, fantastisk kunst og natur, samt deilig mat og drikke der arabisk og europeisk kultur eksisterte side om side gjennom flere hundre år. Det er dette som gjør Andalucia til et av de mest spennende områdene i hele Europa.

Tilbakemelding fra kunde:"Med fem overnattinger i fire byer er det fint når andre har ordnet hele pakken for oss, og denne pakken var tiltalende. Alle de fire byene frister til gjentakelse. Guiden vår var kunnskapsrik og engasjerende. Bussjåføren vår var virkelig profesjonell. Vi er fornøyde med bussen og med hotellene. Det var en passelig porsjon med utflukter/severdigheter, og severdighetene var virkelig. Arrangementet av turen gikk knirkefritt, slik at de storslagne severdighetene fikk komme i forgrunnen. Jeg kommer til å kose meg lenge med alle de inntrykkene turen ga meg."
 


Sevilla
Sevilla er Andalucias hovedstad og en by full av praktfulle bygninger og sjarmerende små smug, der tapasbarene ligger på rekke og rad. Her besøker vi det fantastiske slottet Reales Alcazares og den enorme gotiske katedralen med sitt verdensberømte tårn – La Giralda. Oppdagelsen av Amerika i 1492 gjorde Sevilla til en av verdens rikeste byer og byen er full av imponerende bygninger fra storhetstiden på 1500-tallet, blant annet Europas første tobakksfabrikk, der handlingen i operaen Carmen utspiller seg. En spasertur langs elven Guadalquivir for å beskue det vakre Torre del Oro – Gulltårnet - og et tapasmåltid i jødekvartalet er også noe man bør ta seg tid til i denne vakre byen.

Cordoba
Europas største by for 1000 år siden og hovedstad i maurerriket har forandret seg lite siden storhetstiden. Her besøker vi den utrolige moskeen Mezquita, som ble påbegynt på slutten av 700-tallet og er en av Spanias alle største bygninger. En vandring mellom de 850 buegangene i denne enorme moskeen er en opplevelse for livet.

Granada
Granada, som ligger ved foten av de snøkledde fjellene Sierra Nevada, er uløselig knyttet til det fantastiske slottet og festningsanlegget Alhambra. I mer enn 200 år etter at de kristne hadde gjenerobret resten av Spania, holdt maurerne stand her helt frem til 1492, da kongeparet Ferdinand og Isabella tvang sultanen Boabdil til å gi opp den aller siste mauriske bastionen i landet. Å spasere i Alhambras vakre hager, beskue haremet og den imponerende Løvegården er en uforglemmelig opplevelse. Det blir også tid til å utforske andre severdigheter i Granada.

Malaga
Andalucias største havneby var også en viktig by i det mauriske riket. På fjellet som ligger midt i byen, finner vi nok en imponerende maurisk festning. Forrige århundres mest kjente kunstner, Pablo Picasso, ble født i Malaga. I tillegg til det flotte Picasso-museet, er det også mulig å besøke huset der kunstneren ble født.

Program for turen:

Dag 1:
Avreise fra Oslo/Gardermoen med Norwegian direkte til Malaga. Bussen kjører oss til hotellet i Malaga. Vi spiser felles middag i sentrum den første kvelden. Overnatting i Malaga.

Dag 2:
I dag reiser vi til Sevilla. Ved ankomst Sevilla besøker vi det flotte kunstmuseet «Museo de Bellas Arte».  Lunsj på egenhånd. Vinsmaking om ettermiddagen. Overnatting i Sevilla.

Dag 3:
Denne dagen skal vi utforske Sevilla, kanskje den vakreste byen i Spania. Vi besøker først den gotiske katedralen med klokketårnet La Giralda, som opprinnelig fungerte som minaret. Deretter blir det guidet omvisning i Reales Alcazares, som var residens for det kristne kongeparet Ferdinand og Isabella, men som er bygget i arabisk stil. Vi besøker også den vakre Maria Luisa-parken og Plaza de Espana. Om kvelden skal vi oppleve en flott Flamenco-forestilling. Overnatting i Sevilla.

Dag 4:
Bussen tar oss videre til Cordoba, der vi får omvisning med guide i den fantastiske moskeen La Mezquita, som senere ble omgjort til kristen katedral. Dette er et av verdens mest bemerkelsesverdige religiøse byggverk. Lunsj på egenhånd. Det blir også tid til å besøke jødekvarteret og ellers se oss rundt i denne helt unike byen. Overnatting i Cordoba.

Dag 5:
Bussen kjører oss til Granada. Denne dagen skal vi først besøke det sagnomsuste Alhambra, der vi får guidet omvisning i dette fantastiske mauriske eventyrslottet. Felles lunsj. På ettermiddagen skal vi se mer av byen Granada med blant annet katedralen og det kongelige kapellet. Felles avslutningsmiddag og overnatting i Granada.

Dag 6:
Vi reiser til Malaga, der vi spaserer gjennom gamlebyen og besøker det flotte Picasso-museet. Hjemreise om ettermiddagen.

Inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo-Malaga med Norwegian
 • 1 natt på hotell i Malaga
 • 2 netter på hotell i Sevilla
 • 1 natt på hotell i Cordoba
 • 1 natt på hotell i Granada
 • Frokost hver dag på hotellene
 • 1 felles lunsj
 • 1 felles velkomstmiddag
 • Vinsmaking i Sevilla
 • Flamenco-show i Sevilla med tapas
 • Guidet omvisning i Sevilla, inkl inngangspenger Reales Alcazares
 • Guidet omvisning i Cordoba, inkl inngangspenger Mezquita
 • Guidet omvisning i Granada, inkl inngangspenger Alhambra
 • Guidet omvisning på Picasso-museet og Bellas Artes i Sevilla inkl inngangspenger
 • Transport Malaga-Sevilla-Cordoba-Granada-Malaga
 • Skandinavisk reiseleder


Flytider:
DY5553 16OCT OSLAGP 1135 1540  
DY5552 21OCT AGPOSL 1510 1915  

Pris pr person kr 11.790,-

Prisen er basert på minimum 15 deltagere. Begrenset antall plasser. Tillegg for enkeltrom: 430,- pr natt. Ekspedisjonsgebyr: kr 75,- pr faktura.

Ved påmelding må depositum, kr 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf. 928 33 333.

TravelMaker as er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny