Sorrento 1
Firmatur til Napoli

Firmatur til Napoli

Napoli er den største byen i Sør-Italia og regionen heter Campania. Byen har omtrent 1 million innbyggere og Italias tredje største, og har mye historie og kultur å by på. Havnebyen Napoli har lenge vært en populær destinasjon i Italia, og det er uten tvil et yndet reisemål for reiseglade nordmenn, som kommer for å se byen og områdene rundt.

Nede ved havnen i sentrum, finner du Castel Nuovo, den nye festningen. Napolis fremste attraksjon er Museo Archeologico Nazionale (Arkeologisk museum). Det er også verdt å ta taubanen fra Piazza Montesano, opp til Vomero, til Castel Sant'Elmo. Denne stjerneformede borgen byr på spektakulær utsikt over Napoli og Det tyrrenske hav.
Like ved, i et gammelt kloster fra 1300-tallet, ligger San Martino Nasjonalmuseum, en utstilling med fokus på Napolis tid som kongedømme og byens sjøfartshistorie. Fra hageterrassene utenfor har du en fabelaktig utsikt over Napoli.

Napoli borg

I Via Duomo ligger byens majestetiske katedral, og er Napolis viktigste kirkebygg. Hvis du er villig til å bruke noen kroner for å oppleve noe spesielt, kan vi anbefale Restaurant Grapalu i Via Toledo 16. Den har et av landets beste utvalg av italiensk vin, i tillegg til en utmerket service og lokale retter av høy kvalitet.
Det anbefales også ta en tur til «Da Michele» i Napoli, der du kan spise en av verdens beste pizzaer.

Napoli er en veldig livlig by, og for noen kan den være i overkant livlig. Det kan være mye støy fra både trafikk og mennesker i byen, men det er også mange som mener at dette er en av tingene som gjør Napoli unik. Byen byr på et fantastisk uteliv, og dette er trolig en av de beste byene for fest og moro i Italia.

Det er enkelt å ta dagsturer herfra til ruinbyen Pompeii, den blendende vakre øya Capri, de idylliske småbyene på Amalfikysten og vulkanen Vesuv. I det arkeologiske museet i Napoli kan man se flotte kunstskatter funnet i Pompeii og byen kan også skilte med et av Italias fineste kunstmuseer.

Napoli
Napoli med vulkanen Vesuv i bakgrunnen.


Forslag til program på firmatur til Napoli:

Dag 1:
Fly til Napoli. Transport til hotellet med buss. Innsjekking på hotellet
Sightseeing (avhengig av ankomsttid) og felles velkomstmiddag

Dag 2:
Frokost på hotellet
Heldagstur til Pompeii hvor man opplever livet i en romersk by og utforsker de arkeologiske utgravningene, og besøk til vulkanen Vesuv. En båttur til Capri eller Sorrento er også et alternativ denne dagen.
Felles middag på lokal italiensk restaurant

Dag 3:
Frokost på hotellet
Et annerledes besøk til den underjordiske geotermiske sonen i Napoli, med utvikling fra begynnelsen og fram til i dag, tar 2 timer.
Utsjekk. Tid til litt shopping på egenhånd, før avreise til flyplassen og hjemreise


Napoli

TravelMaker kan også hjelpe dere med bedriftsbesøk, konferanser eller organisere en studietur for firmaet deres, der vi også kan organisere møter med representanter for det lokale næringslivet. Vi lager turen slik dere vil ha den.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Napoli

Kafe i Napoli - her får du Italias sterkeste kaffe!


Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny