Buda 2
Buda 1
Firmatur til Budapest

Firmatur til Budapest

Ungarns hovedstad Budapest kalles «øst-Europas lille Paris». Elven Donau renner gjennom hjertet av byen og deler den i to; Buda- og Pest. Budapest byr på interessant historie og spennende arkitektur og er både enorm og intim på samme tid. Dere bør derfor absolutt vurdere å dra til Budapest ved neste firmatur.

Budapest har røtter langt tilbake i historien, og er full av severdigheter som gjør inntrykk. Undergrunnssystemet i Budapest er fascinerende og blant Europas beste, og de gamle t-bane stasjonene er en severdighet i seg selv. Av de mer kjente attraksjonene kan vi nevne Gellert-badet samt den enorme Parlamentsbygningen, som er byens landemerke. Det Kongelige Slott, Matiaskirken og Fiskerbastionen ligger på slottshøyden, og er også verdt et besøk. På Pest siden finner dere Helteplassen, St. Stefans Basilika, markedshallen og Den Jødiske Synagogen, som er verdens nest største synagoge.

Budapest er full av imponerende badehus, og et besøk til et av badene er et «must». Nyt en deilig svømmetur blant marmorsøyler og vakker mosaikk, under store kuppelformede tak. I Budapest finnes også et stort utvalg av alt fra klassisk musikk og ballett til dukketeater og sigøynermusikk. Gå heller ikke glipp av det verdensberømte operahuset, som er et av de flotteste i Europa.


"Veldig fornøyd med tur og opplegg. Det var passe med fastlagt program og fritid. Hotellet var sentralt. Guiden var flink." Fornøyd gruppe på tur med TravelMaker til Budapest.

IMG_1921

Det ungarske kjøkkenet består av mye kjøtt og mettende supper. Glem for all del ikke å prøve nasjonalretten gulasj. Middagen avrundes best med et glass Tokaji-vin

I Budapest finner du mange kleskjeder og store kjøpesentre, men fremfor alt de mange små privateide butikkene med priser som oftest ligger godt under norske priser. 20 minutter utenfor Budapest finner du et stort outlet senter hvor man kan gjøre røverkjøp på merkevarer.


Forslag til program for firmatur til Budapest:

Dag 1: Ankomst Budapest flyplass. Buss til hotellet.
Felles velkomstmiddag.

Dag 2: Frokostbuffé i hotellets restaurant.
Halvdags sightseeing i Budapest med buss, inkludert besøk i den flotte Mathias-kirken og Fiskerbastionen.
På kvelden blir det middagscruise med elvebåt på Danube ( Donau). Vi passerer mange av byens flotte severdigheter som kan beskues fra sjøsiden.

Dag 3: Frokostbuffé i hotellets restaurant.
Formiddagen til bedriftsbeøk eller halvdagsutflukt med buss til Szentendre, en liten by ca 25 km utenfor Budapest. Byen ble opprinnelig bygget av serbiske flyktninger og har behold mye av sitt særpreg. I dag er Szentendre mest kjent som et senter for kunst og håndverk med sine mange gallerier og kunstverksteder. Felles lunsj på en av de koselige restaurantene her. En team-aktivitet er selvsagt også mulig denne dagen.
Tilbake i Budapest kan vi besøke House of Hungarian Wine, der vi får smake Tokaji og andre ungarske viner.
Felles middag på en restaurant på Gellért-høyden.

Dag 4: Frokostbuffé i hotellets restaurant.
Transfer til flyplassen for innsjekk og hjemreise.


IMG_1962
Beer bike i Budapest.

TravelMaker kan også hjelpe til med bedriftsbesøk, konferanser eller organisering av en studietur for firmaet deres, der vi også kan organisere møter med representanter for det lokale næringslivet. Vi lager turen slik dere vil ha den!

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

IMG_2067
På middagscruise på Donau kan man se Budapest i kveldslyset.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny