Buda 2
Buda 1
Firmatur til Budapest

Firmatur til Budapest

Ungarns hovedstad Budapest kalles «øst-Europas lille Paris». Elven Donau renner gjennom hjertet av byen og deler den i to; Buda- og Pest. Budapest byr på interessant historie og spennende arkitektur og er både enorm og intim på samme tid. Dere bør derfor absolutt vurdere å dra til Budapest ved neste firmatur.

Budapest har røtter langt tilbake i historien, og er full av severdigheter som gjør inntrykk. Undergrunnssystemet i Budapest er fascinerende og blant Europas beste, og de gamle t-bane stasjonene er en severdighet i seg selv. Av de mer kjente attraksjonene kan vi nevne Gellert badet samt den enorme Parlamentsbygningen, som er byens landemerke. Det Kongelige Slott, Matiaskirken og Fiskerbastionen ligger på slottshøyden, og er også verdt et besøk. På Pest siden finner dere Hero Square, St. Stefans Basilica, markedshallen og Den Jødiske Synagogen, som er verdens nest største synagoge. Budapest er full av imponerende badehus, og et besøk til et av badene er et «must». Nyt en deilig svømmetur blant marmorsøyler og vakker mosaikk, under store kuppelformede tak. I Budapest finnes også et stort utvalg av alt fra klassisk musikk og ballett til dukketeater og sigøynermusikk. Gå heller ikke glipp av det verdensberømte operahuset, som er et av de flotteste i Europa.

Det ungarske kjøkkenet består av mye kjøtt og mettende supper. Glem for all del ikke å prøve nasjonalretten gulasj. Middagen avrundes best med et glass Tokaji-vin

I Budapest finner du mange kleskjeder og store kjøpesentre, men fremfor alt de mange små privateide butikkene med priser som oftest ligger godt under norske priser. 20 minutter utenfor Budapest finner du et stort outlet senter hvor man kan gjøre røverkjøp på merkevarer.

TravelMaker kan også hjelpe til med bedriftsbesøk, konferanser eller organisering av en studietur for firmaet deres, der vi også kan organisere møter med representanter for det lokale næringslivet. Vi lager turen slik dere vil ha den!

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

IMG_1921

IMG_1962

IMG_2067

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny