" /> Travelmaker
Chicago
Korpstur til Chicago

Korpstur til Chicago

Chicago, også kalt "The Windy City" er den største byen i Midtvesten og ligger ved Lake Michigan, i delstaten Illinois. Chicago oppleves som en blanding av østkysten og vestkysten av USA. Midt i Chicago finnes både strender, småbåthavner og store grøntområder i tillegg til noen av verdens høyeste bygninger - Sears Tower og John Hancock Building, med over 100 etasjer og en helt fantastisk utsikt.

Chicago er den tredje største byen i USA med nesten 3 millioner innbyggere. I 1884 ble verdens første skyskraper bygget her, og Sears Building var med sine 442 meter lenge verdens høyeste bygning. Chicago er preget av mange skyskrapere, men byen har også mange flotte parker og sandstrender ved sjøen.

Chicago var en viktig by for norske utvandrere og i 1920 bodde det 50.000 "nordmenn" her. Den siste gjenværende norskspråklige kirken i byen er Den Norske Minnekirken, som også er et populært sted å synge for norske kor.

Chicago er ellers kjent for sin musikk, både blues, soul og gospelmusikk står sterkt her.


Forslag til program for korpstur til Chicago:

Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Chicago. På flyplassen møtes dere av Korpstur.no sin representant som følger dere til hotellet med buss. Etter en lang flytur, regner vi med at det kan være greit med litt tid til egen disposisjon.

Dag 2: Frokost. Sightseeing med buss og guide. Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve litt av byen på egen hånd.

Dag 3: Frokost. Korpset spiller konsert i en park downtown. Lunsj. Dra på stranden, Konsert i Den Norske Minnekirken i Chicago (norsk kirke) om kvelden.

Dag 4: Frokost. Korpset spiller på gudstjeneste i Norwegian Lutheran Church utenfor Chicago. Lunsj i kirken før eller etter konserten. Fritid på ettermiddagen. Mulighet for å dra på Gospelgudstjeneste om kvelden for de som ønsker det.

Dag 5: Frokost. Utflukt til noen av byens severdigheter, f eks en tur opp i Sears Tower, som med sine 109 etasjer lenge var verdens høyeste hus. Utsikten herfra er selvsagt upåklagelig. På kvelden besøker vi en av byens blues-klubber.

Dag 6: Frokost. Utflukt, f eks en båttur på Lake Michigan.

Dag 7: Frokost. Denne dagen setter vi av til shopping. Det er mange butikker og mye å handle med hjem til Norge. Konsert eller musikal om kvelden.

Dag 8: Frokost. Utsjekk og hjemreise.


Dette er kun et forslag til program. Vi lager turen slik dere vil ha den. Korpstur til Chicago kan også kombineres med noen dager i Minnesota og Minneapolis.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny