Assisi
Pensjonisttur til Umbria

Pensjonisttur til Umbria

På pensjonisttur til Umbria kan dere besøke Frans av Assisi sin kirke og oppleve en av de flotteste regionen i Italia.

Umbria ligger midt i Italia, mellom Toscana og Roma, med fantastisk sjarmerende middelalderbyer som Perugia, Orvieto, Assisi og Spoleto. I flere av disse byene føles det som om tiden har stått stille i århundrer.

Assisi er en av Italias mest besøkte byer. Hjembyen til den hellige Frans er et svært populært reisemål for pilegrimer og andre turister. På italiensk heter han San Francesco og den største turistattraksjonen i regionen er kirken som er bygget over hans grav. San Francesco-kirken ble på 1300-tallet utsmykket av Italias største kunstnere Giotto, Cimabue og Simone Martini. Deres fantastiske fresker kan fremdeles beundres inne i en av Italias mest kjente kirker!

Orvieto
Den imponerende katedralen i Orvieto.

Orvieto med sin enorme gotiske katedral; Umbrias hovedstad Perugia, der det hvert år arrangeres en egen sjokoladefestival; og Spoleto med sin berømte akvedukt, er flotte reisemål for utflukter. Er dere interessert i vin, legger vi turen til Falkefjellet - Montefalco, som kan by på anerkjente viner.

Umbria er like flott som sin mer kjente nabo, Toscana, Forskjellen er hovedsakelig at Umbria er rimeligere og har langt færre turister.

En pensjonisttur til Umbria kan selvsagt også kombineres med Toscana eller Roma.

Spoleto

Spoletos vakre domkirke utsmykket av Filippo Lippi og hans sønn Filippino.


Forslag til program for pensjonisttur til Umbria:

Dag 1:
Ankomst flyplassen i Firenze eller Roma.
Bussen kjører oss til hotellet i Perugia eller annen by.
Velkomstmiddag.

Dag 2:
Byvandring der vi går innom noen av de mest kjente severdighetene i Perugia. Mulighet til å besøke katedralen, rådhuset mv.
Felles lunsj.
Opplev mer av byen på egen hånd.
Middag på hyggelig restaurant.

Dag 3:
Denne dagen skal vi besøke Assisi - en av den katolske verdens mest besøkte pilegrimsbyer med kirken til den hellige Frans av Assisi - San Francesco.
Etterpå kjører vi til Montefalco, der vi besøker en flott vingård.
Tilbake i Perugia spiser vi en deilig middag.

Dag 4:
Utflukt til Spoleto - en av regionens perler
Gubbio eller an av de andre byene i Umbria kan man også besøke denne dagen.

Dag 5:
Bussen kjører oss til flyplassen for hjemreise. På veien stopper vi for å beundre den vakre katedralen i Orvieto.

Det er selvsagt mulig å bo i flere av Umbrias byer eller forlenge oppholdet. Turen kan også kombineres med Toscana eller Roma.


Spoleto 2
Akakvedukten utenfor Spoleto. Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i TravelMaker klare til å hjelpe dere. Vi lager turen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. TravelMaker AS er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny