Buda 2
Buda 1
Pensjonisttur til Budapest

Pensjonisttur til Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og en av Sentral-Europas mest spennende storbyer. Nabobyene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven Donau, ble i 1872 slått sammen til Budapest. Det er en spennende by full av historie, flotte bygninger og monumenter. De siste årene har Budapest utviklet seg til å bli en moderne by med gode shoppingmuligheter og mange fine restauranter.

Byen bærer sterkt preg av fordums storhet. Dette var en av de viktigste byene i kongedømmet Østerrike-Ungarn og ungarerne er stolte av sin historie. En fantastisk katedral og mange vakre kirker er også verdt å besøke.


Forslag til program for pensjonisttur til Budapest:

Dag 1:
Ankomst Budapest flyplass. Buss direkte til hotellet. Felles velkomstmiddag.

Dag 2:
Frokostbuffé i hotellets restaurant. Halvdags sightseeing i Budapest med buss, inkludert besøk i den flotte Mathias-kirken (Mátyás) og Fiskerbastionen. Ettermiddagen til egen disposisjon. Senere på ettermiddagen går turen til elven Danube (Donau). Vi spiser middag på en av de populære elvebåtene mens vi passerer mange av byens flotte severdigheter som kan beskues fra sjøsiden. Etter middagen drar vi tilbake til hotellet.

Dag 3:
Frokostbuffé i hotellets restaurant. Formiddagen til egen disposisjon eller halvdagsutflukt med buss til Szentendre, en liten by ca 25 km utenfor Budapest. Byen ble opprinnelig bygget av serbiske flyktninger og har behold mye av sitt særpreg. I dag er Szentendre mest kjent som et senter for kunst og håndverk med sine mange gallerier og kunstverksteder. Det er også mulighet til å spise lunsj på noen av de koselige restaurantene her. Bussen kjører oss tilbake til Budapest på ettermiddagen. Der kan vi besøke House of Hungarian Wine, der vi får smake Tokaji og andre ungarske viner. På kvelden kan vi spise middag på en restaurant på Gellért-høyden.

Dag 4:
Frokostbuffé i hotellets restaurant. Buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.

IMG_1921Fiskerbastionen.

Dette er bare et forslag til program. Vi legger opp turen slik at dere også har en del tid til egen disposisjon. Mulighetene er mange og vi kan gjerne legge opp til flere felles aktiviteter dersom dere ønsker det.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook og Instagram. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

IMG_2067
Parlamentet sett fra båtcruise på Donau. Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny