Bergamo
Korpstur til Bergamo og Nord-Italia

Korpstur til Bergamo og Nord-Italia

Bergamo ligger nord i Italia, mellom Milano og Gardasjøen. Bergamo et fantastisk utgangspunkt for utflukter om dere skulle ønske det, men man er slett ikke nødt til å reise ut av byen. Bergamo har mer enn nok å by på.

Bergamo består av to deler, en ny og en gammel by. De er begge vakre og fascinerende på hver sin måte, og byr begge på mange severdigheter og attraksjoner.

Gamlebyen eller Citta Alta ligger høyt over den nye delen av byen med en fantastisk utsikt. Her får du følelsen av å komme århundrer tilbake i tid. Her oppe er det smale trange gater med små delikatessebutikker og vinbarer side om side. Her finner du et godt utvalg at restauranter, hvor du kan smake noen av områdets delikatesser sammen med noe godt i glasset. Her finner du også kirken Santa Maria Maggiore, der det kan være mulig å opptre i forbindelse med en gudstjeneste.

Du kan ta deg opp til gamlebyen på flere måter, men den mest brukte er med Funiculare (kabelvognbane).

Den nye delen av Bergamo heter Citta Bassa (nedre by) ligger ved foten av Citta Alta (øvre by). Her finner du jernbanestasjonen og et stort utvalg av butikker, restauranter og hoteller. Det er også i dette området vi bor, med kort vei til shopping og bare et steinkast fra Funicularen.

Franciacorta

Vindistriktet Franciacorta. Foto: Pål Chr. Møller, Kortur.no / TravelMaker as.


Programforslag for korpstur til Bergamo:

Dag 1: Fly til Milano eller Bergamo fra Norge. Vi kjører rett til hotellet i Bergamo. Etter innsjekk tar vi funicularen opp til gamlebyen, der vi kan vi spise lunsj på en de gode restaurantene som ligger der. Etter lunsj er det tid for et par timers sightseeing. Mulighet for felles middag på kvelden.

Dag 2: Heldagsutflukt til Lago Iseo og vinområdet Franciacorta – Italias variant av Champagne. Denne dagen skal vi få oppleve en privat båttur på Lago Iseo til øya Monte Isola og besøke en vingård som produserer den musserende vinen Franciacorta. Det er også mulig å besøke den sjarmerende byen Brescia.

Dag 3: Deltagelse i messen i Santa Maria Maggiore og kanskje en minikonsert etter messen. Tid til egen disposisjon frem til kveldens fellesmiddag. På ettermiddagen er det også mulig å ta turen inn til Milano. Her finnes mange flotte museer, den flotte katedralen og kjente merkebutikker. Mulighet for opptreden.

Dag 4: Tid til egen disposisjon før bussen kjører oss til flyplassen for hjemreise til Norge.


Dette er kun et forslag til program. Vi skreddersyr turen slik dere vil ha den. Oppholdet kan også forlenges, dersom dere ønsker det. 

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korpsturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny