Krakow
Pensjonisttur til Krakow

Pensjonisttur til Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og var i 300 år hovedstad i Polen. Byen, som fremdeles regnes som landets kulturelle hovedstad, kan by på en vakker gamleby med det store torget fra 1200-tallet. Torget er imponerende med sine vakre kirker og bygninger. På Wawel-høyden finner man det flotte slottet og den imponerende katedralen. Jødekvarteret der filmen ”Schindlers liste” ble spilt inn, er også verdt et besøk. Kort vei utenfor Krakow finner vi Auschwitz, beryktet for sin grusomme utryddelsesleir fra krigen og Wieliczka med sine fantastiske underjordiske saltgruver.

Krakow er en livlig by med priser langt under det vi er vant til fra Norge. Det gunstige kostnadsnivået og kort flytid fra Norge, gjør at Krakow også er en veldig attraktiv by.

Krakow torget


Forslag til program for pensjonisttur til Krakow:

Dag 1:
Ankomst Krakow og transport til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan slappe av, beundre de mange vakre bygningene eller spasere rundt i de trange gatene. Felles middag.

Dag 2:
Frokost. Halvdags guidet spasertur gjennom Krakow. Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Felles middag.

Dag 3:
Frokost. Halvdagstur til Wieliczka Saltgruver. Saltgruvene står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest kjente attraksjonene i Krakow-området. Dette er en uforglemmelig opplevelse! Vi avslutter besøket i Wieliczka med felles lunsj. Felles middag.

Dag 4:
Frokost. Utflukt til Auschwitz-Birkenau. På turen til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau opplever man en av de mest minneverdige undervisningstimer om moderne europeisk historie. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon. Felles avslutningsmiddag på kvelden på tradisjonell polsk restaurant, som ofte tilbyr folkloreunderholdning.

Dag 5:
Frokost i hotellets restaurant. Avreise til flyplassen for hjemreise.

Krakow

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i TravelMaker klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste tur blir en suksess. Vi lager turen slik dere vil ha den!

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook og Instagram. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker.

Meny