Sorrento 1
Korpstur til Napoli

Korpstur til Napoli

Napoli er den største byen i Sør-Italia og regionen heter Campania. Byen har omtrent 1 million innbyggere og Italias tredje største, og har mye historie og kultur å by på. Havnebyen Napoli har lenge vært en populær destinasjon i Italia, og det er uten tvil et yndet reisemål for reiseglade nordmenn, som kommer for å se byen og områdene rundt.

Nede ved havnen i sentrum, finner du Castel Nuovo, den nye festningen. Napolis fremste attraksjon er Museo Archeologico Nazionale (Arkeologisk museum). Det er også verdt å ta taubanen fra Piazza Montesano, opp til Vomero, til Castel Sant'Elmo. Denne stjerneformede borgen byr på spektakulær utsikt over Napoli og Det tyrrenske hav.

Like ved, i et gammelt kloster fra 1300-tallet, ligger San Martino Nasjonalmuseum, en utstilling med fokus på Napolis tid som kongedømme og byens sjøfartshistorie. Fra hageterrassene utenfor har du en fabelaktig utsikt over Napoli.

Napoli borg

I Via Duomo ligger byens majestetiske katedral, og er Napolis viktigste kirkebygg. Hvis du er villig til å bruke noen kroner for å oppleve noe spesielt, kan vi anbefale Restaurant Grapalu i Via Toledo 16. Den har et av landets beste utvalg av italiensk vin, i tillegg til en utmerket service og lokale retter av høy kvalitet.
Det anbefales også ta en tur til «Da Michele» i Napoli, som er kåret til å ha en av verdens beste pizza.

Napoli er en veldig livlig by, og for noen kan den være i overkant livlig. Det kan være mye støy fra både trafikk og mennesker i byen, men det er også mange som mener at dette er en av tingene som gjør Napoli unik. Byen byr på et fantastisk uteliv, og dette er trolig en av de beste byene for fest og moro i Italia.

Det er enkelt å ta dagsturer herfra til ruinbyen Pompeii, den blendende vakre øya Capri, de idylliske småbyene på Amalfikysten og vulkanen Vesuv. I det arkeologiske museet i Napoli kan man se flotte kunstskatter funnet i Pompeii og byen kan også skilte med et av Italias fineste kunstmuseer.

NapoliNapoli med vulkanen Vesuv i bakgrunnen.


Korpstur.no kan tilby et variert program med muligheter til å opptre i tillegg til mange andre opplevelser.


Forslag til program for korpstur til Napoli:
Dag 1:
Ankomst til Napoli. Transport til hotellet med buss. Innsjekking på hotellet
Bysightseeing (avhengig av ankomsttid) og felles velkomstmiddag

Dag 2: Frokost på hotellet
Heldagstur til Pompeii hvor man opplever livet i en romersk by og utforsker de arkeologiske utgravningene, eller besøk til vulkanen Vesuv. I Napoli kan man også besøke det flotte arkeologiske museet, der alle kunstskattene funnet i Pompeii befinner seg. Felles middag på lokal italiensk restaurant.

Dag 3: Frokost på hotellet
Et annerledes besøk til den underjordiske geotermiske sonen i Napoli, med utvikling fra begynnelsen og fram til i dag, tar 2 timer.
En båttur til Sorrento, Capri eller Ischia er også mulig.
Opptreden for korpset. Felles avslutningsmiddag.

Dag 4: Frokost på hotellet. Utsjekk. Tid til litt shopping på egenhånd, før avreise til flyplassen og hjemreise.


Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholdet med en natt eller flere. Da får du tid å utforske byen bedre. Man kan også kombinere med noen dager i Sorrento eller på Amalfikysten.


Amalfi korpsLungegaarden Musikkorps spilte bryllupsvals for dette norske paret som giftet seg i Amalfi.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as / Korpstur.no

Meny