Split
Dubrovnik 2
Dubrovnik 1
Skoletur til Kroatia, Bosnia, Montenegro

Skoletur til Kroatia, Bosnia, Montenegro

Skoletur.no kan tilby flotte turopplegg til Balkan, både for skoleklasser og for lærere på studietur. Kroatia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro har i det siste fremhevet seg som ideelle reisemål både for ferie- og studieturer for nordmenn. Disse tre landene ligger så nære hverandre at en rundtur på bare noen få dager gir en interessant innsikt i områdets tidligere og nyere historie og religionsutfordringer, samt opplevelsen av det flotte naturlandskapet disse landene kan by på.

Kroatia har flere spennende destinasjoner med direkte fly fra Norge, som dere kan besøke. Dubrovnik er det mest populære reisemålet, men vi kan også arrangere skoletur til andre steder ved kysten, som Split, Porec, Pula og Riejka. Ønsker dere å reise til hovedstaden Zagreb, kan vi selvsagt også tilby skoletur dit. Valget er deres.

Bosnia-Hercegovina er det landet som har den rikeste historien, med det slavisk folkeslaget som bor der i dag etablerte seg der så tidlig som i det 6. århundre. Sarajevo er hovedstad og den største byen. Med grense til Kroatia i nord, vest og sør, Serbia i øst, Montenegro i sørøst og Adriaterhavet i sør, har landet en kystlinje på 20 kilometer rundt byen Neum. I sentrale og østlige områder av landet består av høyfjell, i de nordlige områdene er mer moderate bakkelandskap og landskapet i nordøst er dominert av flatland.

Montenegro har en storslått natur, med høye fjell som hever seg bak den vakre kysten og det herlige, turkisblå vannet. Prisnivået er fremdeles behagelig lavt, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte. Langs hele den delen av den montenegrinske kysten som kalles Budvas riviera, ligger strendene på rekke og rad. Noen er bare noen få meter lange og nås bare med båt, mens andre er milelange. Montenegros natur er vakker med sine storslåtte nasjonalparker, høye fjell og Tara, verdens nest største ravine etter Grand Canyon.

Skoletur.no skreddersyr skoleturer til Balkan-halvøya med opplevelser og opplegg etter ønsket tema.

Her er et forslag til program for en interessant rundtur med krigshistorie og religionskonflikter som tema. På rundturen er vi innom tre land, med sine helt spesifikke historier om krig og fred, kultur og religion.

Dubrovnik
Dubrovnik.


Forslag til program for skoletur til Balkan:

Dag 1:
Avreise fra Norge og ankomst Dubrovnik i Kroatia. Dere møtes på flyplassen av Skoletur.no sin representant. I Dubrovnik får dere en sightseeing gjennom denne fascinerende byens historie. Etter en god lunsj kjører dere videre, over grensen til Mostar som ligger i Bosnia-Hercegovina. Her sjekker dere inn på hotell for en natt. Felles middag om kvelden.

Dag 2:
Frokost. Sightseeing med guide på formiddagen. Her får dere Mostars utrolige historie. Bussen tar dere videre til hovedstaden i Bosnia-Hercegovina, Sarajevo. Sightseeing i Sarajevo, fullpakket av historie. Sjekk inn på hotellet for en natt. Felles middag om kvelden.

Dag 3:
Frokost. Bussen tar dere til det tredje av landene dere skal innom på denne turen, Montenegro. Ved kysten i byen Budva overnatter dere de siste nettene. Sightseeing i Budva. Felles middag om kvelden.

Dag 4:
Frokost. Utflukt med buss og guide i Montenegro. Om kvelden har dere en felles avslutningsmiddag.

Dag 5:
Frokost. Utsjekk av hotellet. Buss til flyplassen. Fly til Norge.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Dubrovnik Kroatia
Store deler av Game Of Thrones ble spilt inn i Dubrovnik (King's Landing).

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker as.

Meny