Korpstur til Palermo

Korpstur til Palermo

Sicilia er Middelhavets største øy og er et av Europas mest spennende reisemål med vakre strender, flott natur og fantastiske kulturskatter. Sicilia kan vise til en svært spennende historie. Gjennom århundrene har øya vært befolket av blant annet grekere, romere, arabere, normannere, spanjoler og franskmenn. Disse har alle satt sine spor på Sicilia. Her kan man oppleve greske templer, romerske mosaikker, arabisk arkitektur og normanniske katedraler - i tillegg til mange spennende byer, god mat og vin, samt Europas eneste aktive vulkan. Sicilias hovedstad med litt i underkant av 700.000 innbyggere er en spennende og fascinerende storby med mange ansikter. Pene sentrumsgater med gode shoppingmuligheter, vakre kirker og monumenter, samt flere av byens fargerike markeder er vel verdt et besøk. Ballarò og Il Capo og Vucciria er av de mest kjente og frekventerte markedsplasser. Men Palermo har også trange litt skumle bakgater hvor man ikke skal ferdes alene om natten.

Korpstur.no kan tilby et variert program med muligheter til å opptre i tillegg til mange andre opplevelser.


Palermo


Forslag til program for korpstur til Palermo:


Dag 1:

Vi ankommer Palermo flyplass, blir møtt av Korpstur.no sin representant. Buss tar oss til hotellet i sentrum av Palermo. Felles middag på hotellets restaurant om kvelden.

Dag 2:

Frokost på hotellet. Heldagsutflukt til Monreale og byvandring i Palermo. Bussen tar oss til Monreale hvor vi sammen med guide skal besøke den fantastiske Duomoen.

Duomoen, som ble påbegynt i 1172, er et av de flotteste eksemplene på normannisk arkitektur i kombinasjon med arabiske dekorasjoner. Her får vi se de fantastiske mosaikkarbeidene som dekker over 18 tusen kvadratmeter av interiøret i katedralen. Det er mosaikkene som gjør katedralen så spesiell og besøket her verdt turen. I dag er katedralen et nasjonalt monument i Italia og en av de mest besøkte på Sicilia.


Etter besøket tar vi en kaffe på den lokale kaffebaren, før ferden går videre. Bussen kjører oss til Palermo.


Guiden tar oss med på en byvandring.

Vandringen blir som å besøke et utendørs museum, og vi opplever en rekke forskjellige arkitektoniske stilarter. Vi hører om lokal kultur, historie og mattradisjoner. Guiden viser oss byens piazza'er og de levende handlegatene, som bærer med seg historien til de forskjellige kulturene som har gjort Palermo til det den er i dag.

Er vi heldig får vi med oss et besøk i Katedralen i Palermo, som også er et praktfullt eksempel på arkitektoniske detaljer med blanding av normannisk og arabisk arkitektur.

Etter den guidede turen er avsluttet, er vi klare for lunsj. Etter lunsj har vi tid på egen hånd i Palermo, for videre utforskning og shopping.


Felles middag om kvelden.


Dag 3:

Frokost på hotellet. Heldagsutflukt til Menfi med besøk på olivengården Ravida, vinsmaking hos en av Sicilias best anerkjente vinprodusent Planeta med vinsmaking. I området her produseres de prisbelønte Marsala-vinene som vi får smake hos vinprodusenten Marco De Bartoli.
Buss tilbake til Palermo.
Felles middag om kvelden.


Dag 4:

Frokost og vi sjekker ut fra hotellet. Buss til flyplassen for hjemreise.


Palermo katedral

Katedralen i Palermo.Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholdet med en natt eller flere. Da får du tid å utforske byen bedre. Man kan også kombinere med en rundtur på Sicilia.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny