Krakow
Skoletur til Krakow

Skoletur til Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og var i 300 år hovedstad i Polen. Byen regnes fremdeles som landets kulturelle hovedstad og tiltrekker seg turister året rundt. Den vakre gamlebyen med det store torget fra 1200-tallet er imponerende med sine vakre kirker og bygninger. Wawel-høyden med det flotte slottet, som i dag huser fem museer, og den imponerende katedralen, samt jødekvarteret der filmen ”Schindlers liste” ble spilt inn, er andre kjente steder i byen. Kort vei utenfor Krakow finner vi Auschwitz, beryktet for sin grusomme utryddelsesleir fra krigen og Wieliczka med sine fantastiske underjordiske saltgruver. Utelivet i byen er livlig med priser langt under det vi er vant til fra Norge.

"Vi har hatt en utrolig flott tur med dere til Krakow😊. Guiden Magdalena var rett og slett helt fantastisk. Buss sjåføren kjørte oss trygt rundt og middagene var gode. Hotellet fungerte veldig bra i forhold til rommene for ungdommene og vi voksne, og det lå sentralt i byen. Takk for at du og dine folk spikret denne flotte turen for oss😊". Lindesnes Ungdomsskole reiste på skoletur til Krakow med Skoletur.no / TravelMaker.


Krakow Auschwitz


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.


Forslag til program for skoletur til Krakow:

Dag 1: Ankomst Krakow og transport til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. Byens hovedtorg – Rynek Glówny ligger som et midtpunkt i gamlebyen. Her finnes mange koselige kafeer og restauranter der du kan sette deg ned og slappe av mens du beundrer de mange vakre bygningene eller du spaserer rundt i de trange gatene. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2: Halvdags guidet utflukt til de fantastiske saltgruvene litt utenfor Krakow. Wieliczka Saltgruver er et unikt fenomen en gang beskrevet som "like bemerkelsesverdig som pyramidene i Egypt, men mer nyttig". I dag står saltgruvene på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest kjente attraksjonene i Krakow-området. Omvisningen starter 65 m under bakken og leder oss gjennom mange rom, passasjer og store kamre til vi er 135 m under bakken. Høydepunkter inkluderer fantastiske farger av undergrunnen, sjøen og det vakre kapellet, en bemerkelsesverdig underjordisk "katedral", der alt er skåret ut av salt. Her finnes til og med et underjordisk postkontor laget av salt. Er du en av dem som elsker salt, kjøper du med ditt eget salt herfra og tar med hjem. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 3: Halvdags utflukt til Auschwitz-Birkenau - inntil 6 timer: På turen til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau vil du oppleve en av de mest minneverdige undervisningstimer i moderne europeisk historie. Besøket inkluderer en film som viser leiren, muren der fanger ble henrettet, jernbanelinjen som ledet fangetransportene til leiren, samt rester av hundrevis av kaserner, som ble det siste hjemmet til de uendelig mange som mistet livet her under andre verdenskrig. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 4: Utsjekk og transfer til flyplassen. Innsjekk og hjemreise


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Krakow

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker as.

Meny