Krakow
Skoletur til Krakow

Skoletur til Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og var i 300 år hovedstad i Polen. Byen regnes fremdeles som landets kulturelle hovedstad og tiltrekker seg turister året rundt. Den vakre gamlebyen med det store torget fra 1200-tallet er imponerende med sine vakre kirker og bygninger. Wawel-høyden med det flotte slottet, som i dag huser fem museer, og den imponerende katedralen, samt jødekvarteret der filmen ”Schindlers liste” ble spilt inn, er andre kjente steder i byen. Kort vei utenfor Krakow finner vi Auschwitz, beryktet for sin grusomme utryddelsesleir fra krigen og Wieliczka med sine fantastiske underjordiske saltgruver. Utelivet i byen er livlig med priser langt under det vi er vant til fra Norge.

Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Krakow og transport til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. Byens hovedtorg – Rynek Glówny ligger som et midtpunkt i gamlebyen. Her finnes mange koselige kafeer og restauranter der du kan sette deg ned og slappe av mens du beundrer de mange vakre bygningene eller du spaserer rundt i de trange gatene. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2: Halvdags guidet utflukt til de fantastiske saltgruvene litt utenfor Krakow. Wieliczka Saltgruver er et unikt fenomen en gang beskrevet som "like bemerkelsesverdig som pyramidene i Egypt, men mer nyttig". I dag står saltgruvene på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest kjente attraksjonene i Krakow-området. Omvisningen starter 65 m under bakken og leder oss gjennom mange rom, passasjer og store kamre til vi er 135 m under bakken. Høydepunkter inkluderer fantastiske farger av undergrunnen, sjøen og det vakre kapellet, en bemerkelsesverdig underjordisk "katedral", der alt er skåret ut av salt. Her finnes til og med et underjordisk postkontor laget av salt. Her kjøper du med ditt eget salg og tar med hjem. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 3: Halvdags utflukt til Auschwitz-Birkenau - inntil 6 timer:På turen til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau vil du oppleve en av de mest minneverdige undervisningstimer i moderne europeisk historie. Besøket inkluderer en film som viser leiren, muren der fanger ble henrettet, jernbanelinjen som ledet fangetransportene til leiren, samt rester av hundrevis av kaserner, som ble det siste hjemmet til de uendelig mange som mistet livet her under andre verdenskrig. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 4: Utsjekk og transfer til flyplassen. Innsjekk og hjemreise

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.com klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Skoletur.com er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny