Bergen
Pensjonisttur til Bergen

Pensjonisttur til Bergen

​Som europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby gir Bergen deg opplevelser og kultur på høyt nivå. Bergen er selve hjertet i de norske fjordene, og gir deg en ideell kombinasjon av natur, kultur og storbyopplevelser. Uansett årstid. Ulriken er en av de mest besøkte attraksjonene i Bergen. Nyt turen opp med svevebanen eller ta en forfriskende tur opp den nye turstien Oppstemten, steintrapper som følger fjellsiden til toppen og er laget av sherpaer. Uansett får du en nydelig tur med magisk utsikt i unike omgivelser. Er dere interessert i historie fra 2. verdenskrig, kan dere besøke den eneste fangeleiren fra krigens dager som fortsatt er bevart i Norge. Dette unike minnesmerket ligger på Espeland bare en halvtimes kjøretur fra sentrum.

TravelMaker kan tilby et variert og tilpasset program både for alle typer grupper. Å reise med oss gir muligheter til mange fine opplevelser.


Forslag til program for pensjonisttur til Bergen:

Dag 1:
Ankomst Bergen med tog eller fly. Buss venter på dere og kjører dere til hotellet for innsjekk. På ettermiddagen kan vi arrangere en vandring langs Bryggen i Bergen. Bryggen også kalt Tyskerbryggen, er en rekke bygninger langs østsiden av Vågen (havnen) som er fra Hansatiden. Denne hanseatiske arven har, til tross for flere ombygninger gjennom tidene, beholdt sitt opprinnelige preg. I dag er Bryggen en av Norges mest kjente byområder fra middelalderen. Felles middag om kvelden.

Dag 2:
Dere starter dagen med en spesiell byvandring gjennom Bergens mest pittoreske og karakteristiske områder. Her får dere historier og anekdoter om konger, kirker, læresteder, handelsmenn og borgere i krigs- og fredstid. En slik vandring kan gi innsikt og mening. Dere vil helt sikkert også kunne se noen av de flotte gatekunst-bildene som er malt på husvegger over hele byen.

Etter lunsj kanskje en fjelltur kan lokke, og i Bergen er det naturligvis Ulrikens topp dere må besøke, og med svevebanen er turen forfriskende uten de aller verste fysiske utskeielsene. Men noen bergensere mener at "du har ikke sett Bergen før du har vært på Fløien", så vil du høre på dem tar Fløibanen dere til en spektakulær utsikt. Felles middag om kvelden.

Bergen Fløien

Dag 3:
Ønsker dere å lære mer om andre verdenskrig, vil en utflukt til Telavåg eller Espeland fangeleir gi dere tilgang til verdifull norsk krigshistorie. Av de omkring 630 fangeleirene i Norge under krigsårene står kun Espeland fangeleir tilbake som et helhetlig anlegg. Fengselet ble bygget som transittleir for okkupasjonsmaktens motstandere, i tillegg til å avlaste Bergen kretsfengsel og for soning av kortere dommer. Her kan dere lære mye om hvordan det var å være fange under krigen. Buss tar dere tilbake til sentrum.

Etter lunsj, og avhengig av årstid og værforhold kan dere denne ettermiddagen se Bergen fra sjøsiden. Dere kan bli med på en fjordtur med Norges største og vakreste seilskip Statsråd Lehmkuhl. Alternativt besøker dere Bergenshus Festning, en av de eldste og best bevarte festningene i Norge. På området ligger Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Håkonshallen er 750 år gammel og ble bygget av kong Håkon Håkonsson som kongebolig og festsal. Rosenkrantztårnet er et forsvarstårn med smale trapper, mange rom å utforske og eget fangehull. Felles middag om kvelden.

Dag 4:
Bergen byr på mange flotte museer innenfor historie, musikk, kunst og mye mer. Her finner man Norges flotteste kunstsamlinger utenfor Oslo, Edvard Griegs hjem Troldhaugen og mye annet. Lepramuseet er et helt unikt museum, som også er verdt et besøk. Felles middag om kvelden.

Dag 5:
Hjemreise. Bussen tar dere til jernbanestasjonen eller flyplassen for hjemreise.

Dette er et forslag til program, men vi lager programmet akkurat slik dere vil ha det. Vi tilpasser aktiviteter og utflukter etter deres ønsker.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger naturligvis opp programmet slik dere vil ha det.


Bergen 4

BergenBergen er kjent for sin gatekunst som man finner over alt i byen.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i TravelMaker klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste pensjonisttur blir en suksess.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 eller 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Pensjonistturer.no er en del av TravelMaker AS. Reiser dere med oss er dere selvsagt dekket av Pakkereiseloven og Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker.as

Meny