Dubrovnik 1
Dubrovnik 2
Korpstur til Dubrovnik

Korpstur til Dubrovnik

Dubrovnik (også tidligere kjent som Ragusa) er en gammel by på kysten av Adriaterhavet i Dalmatia, Kroatia. Den ble grunnlagt i 639. Den kalles ofte Adriaterhavets perle. Oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Dubrovnik er en av Adriaterhavets perler – en middelalderby som nesten ikke har forandret seg på flere hundre år. Gamlebyen er full av sjarmerende restauranter og vakre bygninger. Byen er omkranset av den imponerende bymuren og en spasertur på muren er obligatorisk, når man besøker Dubrovnik. De senere årene har Dubrovnik også blitt kjent fordi mye av TV-serien «Game of Thrones» er spilt inn her.

Utenfor byen finner vi den flotte skjærgården. En båttur er noe vi absolutt kan anbefale, når man reiser til Dubrovnik. Det er også gode bademuligheter her.

En korpstur til Dubrovnik gir dere det aller beste av by, strand, mat og sol i hele Europa. Legger vi til korpsmusikk blir kombinasjonen enda bedre. Hvis dere ønsker det, kan turen også kombineres med opphold i Split og / eller en av de vakre øyene Brac eller Hvar.


Korpstur.no kan tilby et variert program med muligheter til å opptre i tillegg til mange andre opplevelser.


Dubrovnik

Forslag til program for korpstur til Dubrovnik:


Dag 1: Ankomst til Dubrovnik lufthavn, Kroatia.

Vi blir møtt av en representant for Korpstur.no på flyplassen som blir med oss til hotellet for sjekk inn.

Buss fra flyplass til hotellet.

Etter lunsj tar vi en sightseeing i gamlebyen i Dubrovnik for å bli litt kjent.

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2: Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon.

Shoppingmulighetene er gode, både i gamlebyen og ellers i Dubrovnik. Det meste er å finne i gåavstand, men du kan også ta buss mellom de forskjellige bydelene. Over alt i Dubrovnik finner du fortausrestauranter og koselige kafeer, hvor du kan slå deg ned for å se på folkelivet og nyte et lite måltid eller en forfriskning.

Det finnes flere badestrender i buktene rundt om i Dubrovnik. Dubrovnik er en hyggelig ferieby med masser av sjarm og et yrende folkeliv. 

Dag 3: Frokost på hotellet. Heldagsutflukt til Montenegro og Kotor.

Buss og guide tar oss til Montenegro der vi besøker den historiske byen Kotor.

Montenegro har et bedagelig tempo, her er rent og pent, og mange av strendene er langgrunne. Montenegros kystlinje er unik – nesten halvparten av den består av badestrender. Fersk fisk og skalldyr er populær mat her, velsmakende og rimelig.

Kotor er en vakker historisk by beliggende innerst i den maleriske Kotor-bukten. Her i den innerste delen av fjorden er landskapet svært vakkert, med høye fjell som stiger opp fra havet og frodig vegetasjon langs vannkanten. Kotor-området ble oppført på Unescos liste over Verdensarven i år 1979. Her finner vi omfattende historisk arkitektur, med festningsanlegg fra middelalderen, og med kirker fra helt tilbake til 1100-tallet. Stor deler av Kotor er bilfritt, og rundt om i gamlebyen finnes det en rekke restauranter og kafeer med utendørs servering i særdeles trivelige omgivelser. Den koselige gamlebyen har en typisk middelalderplan med smale smug på kryss og tvers.

Tilbake til Dubrovnik. Felles middag om kvelden.

Dag 4: Frokost på hotellet. Opptreden i Cavat.

I dag reiser vi til den lille byen Cavat, en halvtimes kjøretur sør for Dubrovnik. Her kan korpset opptre. Buss tilbake til Dubrovnik. Felles middag om kvelden.

Dag 5: Frokost på hotellet. Hjemreise.

Utsjekk fra hotellet og buss tar oss til flyplassen.


Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholdet med en natt eller flere. Da får du tid å utforske byen og området bedre.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

​Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as / Korpstur.no

Meny