Riga 1
Pensjonisttur til Riga

Pensjonisttur til Riga

Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by. Riga er en gammel Hansa-by og den koselige gamlebyen er preget av flotte bygninger fra middelalderen og mange andre bygninger i art nouveau-stil.

I Riga finner dere også mange flotte kirker, blant annet St. Peterskirken med sin fantastiske utsikt over hele byen og et spir som rager 137 meter over bakken. Både denne kirken og den imponerende Dome-katedralen ble påbegynt på starten av 1200-tallet. I katedralen finnes et av verdens største orgler med nesten 7.000 piper.

Riga

Riga har opp gjennom historien vært under både tysk, russisk og svensk styre. Latvia fikk sin selvstendighet i 1991 etter Sovjetunionens fall og spesielt Riga har opplevd en rivende utvikling i årene etter det. Fremdeles er ca 30 % av befolkningen russere. Byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter.

Riga firmatur

I Riga finner man mange hyggelige gater og hus.


Forslag til program for pensjonisttur til Riga:

Dag 1:
Ankomst Riga med fly fra Norge. Bussen kjører dere til hotellet for innsjekking. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan nyte atmosfæren eller man kan slappe av på en av de mange kafeene eller restaurantene. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2:
Sightseeing i Riga med profesjonell, lokal guide. Første del av sightseeingen er med buss, mens den siste delen er til fots i gamlebyen. Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd.

Dag 3:
Utflukt ut av byen, til det flotte 1700-tallsslottet Rundale eller middelalderbyene Segulda og Cesis. Et annet alternativ er en tur til Jurmala, der man kan slappe av på stranden. Hvis dere ønsker det, kan dette også være en fridag til shopping eller andre aktiviteter.

Dag 4:
Utsjekk. Tid til shopping eller egen disposisjon (avhengig av når flyet går). Buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.


Rundale Riga
Rundale er et flott renessanseslott som man kan besøke på utflukt fra Riga.

Riga

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i TravelMaker klare til å hjelpe dere. Vi lager turen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook og Instagram. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker.

Meny