Svalbard
Skoletur til Svalbard

Skoletur til Svalbard

Longyearbyen, det administrative senteret på Svalbard, er et bitte lite norsk metropol med 2 400 innbyggere fra nesten 53 forskjellige land. Den lille arktiske byen er bebodd av naturentusiaster som lever i tett nærhet under tøffe klimaforhold med den høyarktiske villmarken rett utenfor døren.

Forslag til program for skoletur til Svalbard:


Dag 1:

Flyavgang fra fastlandet Norge
Ankomst Longyearbyen flyplass. Flybussen tar dere til hotellet for innsjekking.
Evt aktivitet

Felles middag

Dag 2:

Frokost på hotellet

Dere møter guiden på hotellet. Sammen i buss tar guiden dere med på et kulturhistorisk møte med Longyearbyen. Dere kjører rundt i Longyearbyen, innover dalen mot Gruve 7, og ut mot flyplassen og Hotellneset. Guiden vil fokusere på det vi ser og svarer på våre spørsmål, i tillegg til at hun forteller om Longyearbyens historie, fra gruvetidens spede start til dagens moderne samfunn. Dere besøker også det meget interessante Svalbard Museum

Felles middag om kvelden.


Dag 3:

Frokost på hotellet.

I dag møter dere representanter fra Spitzbergen Travel. De vil lære fra seg hvordan det er å drive med reiseliv på Svalbard. I utgangspunktet var det gruvedrift og utvinning av kull som dannet samfunnet på Svalbard. Befolkningen bestod da av bare menn som jobbet i gruvene, og noen få som laget mat tid dem. Etter hvert har det blitt mindre og mindre av gruvedriften, mens turismen har øket og øket. Etter hvert har de blitt svært drevne til å drive turisme på Svalbard, men der finnes utvilsomt store utfordringer i et lite samfunn på en så fjern øy som Svalbard.

På ettermiddagen kan dere besøke verdens nordligste ølbryggeri; Svalbard Bryggeri. Samtidig som dere smaker på de variantene av øl de produserer her, får dere også høre historien bak deres suksess (NB. 18 årsgrense for ølsmaking).

Bortsett fra kull, er øl det eneste som blir produsert på Svalbard.


Svalbard Camp Barentz


Dag 4:

Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon.

Om kvelden anbefaler vi en arktisk villmarksaften på Camp Barentz. Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet der vi kan oppleve Svalbards storslåtte natur.


Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard.


I campen finner vi Barentz hus, bygd som en kopi av hytta Willem Barentz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet varm mat, drikke, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Her får vi også et svært interessant foredrag om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis?


Dag 5:

Frokost på hotellet.

Dagen til egen disposisjon. Da kan vi anbefale en tur til Gruve 3, for å se hvordan gruvearbeiderne jobbet inntil ganske nylig.

Buss til flyplassen

Flyavgang til fastlandet


Svalbard


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en eller flere dager. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.


Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.


Skoletur.no er en del av TravelMaker AS. Reiser dere med oss er dere dekket av pakkereiseloven og Reisegarantifondet.


Foto: Agurtxane Concellon




Meny