Skoletur til Granada - Andalucia

Skoletur til Granada - Andalucia

Granada i Andalucia er en av verdens mest spennende byer hva angår historie, kultur, kunst og arkitektur. Granada er først og fremst kjent for palassene Alhambra og Generalife, men kan også by på storartet arkitektur fra tiden etter den endelige kristne gjenerobringen av Spania, Reconquista, som fant sted nettopp i Granada i år 1492. Gamlebyen har bygninger fra både før og etter Reconquista, og byens eldste del, Albaicín, omfatter helt unik spansk-maurisk arkitektur.

Granada har en gamleby som er helt enestående, selv til Spania og Andalucia å være. Her finner du den flotte katedralen i renessansestil, omgitt et mylder av smale smug og gater. To store plasser nær katedralen utgjør viktige møtesteder for både fastboende og besøkende – Plaza Bib-Rambla og Plaza Nueva – den sist nevnte nærmest Albacaín og åsryggen som Alhambra og Generalife ligger på. Mellom Albacaín og Alhambra finner du spennende og idylliske strøk langs den vesle elven Darro med svært gammel bebyggelse. Det er et must å spasere langs Carrera del Darro som går over i Paseo del Tristes ved det arkeologiske museet.


"Spennende by for en norsk skoleklasse på tur. Elevene satte sammen programønsker selv og Skoletur.no sørget for at de fikk det de ønsket. Svært fornøyde elever etter turen. De fikk et bevisst forhold og kjennskap til byen, historien og kulturen gjennom programmet som ble satt sammen i samarbeid med Skoletur.no." 
Humanistskolen i Oslo reiste med Skoletur.no til Granada.


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar eller en studietur. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.


Alhambra

Forslag til program for skoletur til Granada:

Dag 1: Ankomst Malaga med fly fra Norge. Bussen kjører til hostellet i Granada. Bussen stopper for pizza-middag på  veien. Sjekk inn på hostellet i Granada.

Dag 2: Frokost på hostellet. Sightseeing med guide til fots i Granada. I løpet av turen besøker dere også det flotte markedet Plaza Larga Market, hvor dere får guidet omvisning blant godsakene. Her spiser dere også lunsj, før dere drar på språkkurs for å lære det spanske språket bedre. Felles tapas-middag om kvelden.

Dag 3: Frokost på hostellet. I dag blir det utflukt til Alhambra og Generalife inkludert lunsj. Tilbake i Granada om ettermiddagen blir det spanskkurs. Om kvelden opplever dere et sprudlende flamenco-show. Tapas-middag serveres under showet.

Dag 4: Frokost på hostellet. I dag skal dere lære litt mer om kulturen og delta på Salsakurs i et danselokale nær hostellet. Ettermiddagen tid til egen disposisjon. Avslutningsmiddagen blir en opplevelse der dere går på tapas-jakt gjennom gamlebyens mange tapasbarer.

Dag 5: Frokost på hostellet. Spanskkurs ved en spansk språkskole i byen. For lunsj deltar dere i en paella-workshop hvor dere lager maten selv og spiser etterpå.

 Dag 6: Frokost på hostellet. I dag møter dere en spansk skoleklasse. En fin akivitet sammen kan være et rebus-løp, inkludert felles lunsj. Om kvelden leier vi et danselokale, der dere sammen med de spanske elevene kan danse til disco-musikk og spise tapas.

Dag 7: Frokost på hostellet. Sjekk ut, buss til flyplassen i Malaga. Hjemreise.

Alhambra


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Programmet lager vi sammen, og tilpasser det til tema og ønsker fra elever og lærere.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

​Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker as.

Meny