Island
Skoletur til Island

Skoletur til Island

Island er et unikt land. På Island kan dere oppleve natur, villmark, energi og total stillhet. Ingen andre steder kan man se imponerende naturfenomener som isbreer, sprutende geysirer, vulkaner, rasende elver og praktfulle fosser, et stort antall fugler, springende hvaler ved kysten og mye annet. Reykjavik, som er Islands hovedstad, er en spennende by med mange utmerkede hoteller og eksklusive butikker. Reykjavik er også kjent for å være en av Europas mest energiske utelivsbyer med et aktivt musikkmiljø og berømt natteliv.

Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar.  En reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.

Island


Forslag til program for skoletur til Island:

Dag 1: Ankomst Keflavik flyplass på Island. En representant for Skoletur.no møter dere på flyplassen. Buss fra flyplassen til den Blå Lagune. Her tar dere et avslappende bad i det naturlige geotermiske SPA-anlegget med mineralholdig vann. Etter badet kjører bussen til hotellet for sjekk inn.

Felles middag om kvelden.


Dag 2: Frokost i hotellets restaurant. Heldagsutflukt til den Gyldne Sirkel, der dere får se noen av Islands mest berømte severdigheter: Gullfoss - Geysir - Tingvellir nasjonalpark. Det første høydepunktet på turen er nasjonalparken Þingvellir, hvor det islandske Allting ble samlet i mange århundrer, fra så tidlig som år 930. Þingvellir har stor betydning i Islands historie og er samtidig et meget flott og geologisk interessant område. I landskapet kan man tydelig se skillet mellom den europeiske og den amerikanske kontinental-plate, bl.a. i form av dype sprekker, der noen er fylt med krystallklart vann. Vi besøker Geysir, hvor der finnes en rekke forskjellige varme kilder, herunder små kokende mudderhull og verdens mest aktive geysir, Strokkur, som ofte sender kokende vann høyt mot himmelen. En kort kjøretur fra Geysir ligger vannfallet Gullfoss, som ofte beskrives som Islands flotteste vannfall. Vi spiser lunsj på kafeen Gullfosskaffi. På veien tilbake til Reykjavik kjører vi forbi den lille byen Hveragerdi som er kjent for sine geothermisk opphetede veksthus.

Felles middag om kvelden.

Dag 3:  Frokost i hotellets restaurant. Halvdagsutflukt -Hvalsafari - Det er få steder hvor den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Langs med hele Islands sørvestkyst lever mange forskjellige arter av delfin og hval, som med sine grasiøse bevegelser i vannskorpen, hopp og spektakulære dykking kan beskues kun en kort båttur fra Reykjavik havn. Dere går ombord i Reykjaviks havn for en spektakulær naturopplevelse. Målet er å komme virkelig nære delfiner, vågehval, knølhval men også spekkhuggere. Dersom forutsetningene er de rette, er det også muligheter for å se verdens største dyr, blåhvalen.

Felles middag om kvelden.

Dag 4:  Frokost i hotellets restaurant. Utsjekk fra hotellet. Bagasjen lagres på hotellet til vi reiser hjem. Tid på egen hånd før hjemreisen. Bussen kjører til flyplassen i Reykjavik. Innsjekk og hjemreise.


Island

Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det. 


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny