Krakow
Korpstur til Krakow

Korpstur til Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og var i 300 år hovedstad i Polen. Byen regnes fremdeles som landets kulturelle hovedstad og tiltrekker seg turister året rundt.

Den vakre gamlebyen med det store torget fra 1200-tallet er imponerende med sine vakre kirker og bygninger. Wawel-høyden med det flotte slottet, som i dag huser fem museer, og den imponerende katedralen, samt jødekvarteret der filmen "Schindlers liste" ble spilt inn, er andre kjente steder i byen. Kort vei utenfor Krakow finner vi Auschwitz, beryktet for sin grusomme utryddelsesleir fra krigen og Wieliczka med sine fantastiske underjordiske saltgruver. Byen er livlig med priser langt under det vi er vant til fra Norge.

Krakow


Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Krakow og transport til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man bare kan slappe av mens man beundrer de mange vakre bygningene eller spasere rundt i de trange gatene. Vi anbefaler en guidet spasertur gjennom gamlebyen i Krakow for å få oversikt over byen.

Krakow unngikk de store ødeleggelsene under krigen og har beholdt sitt unike og sjarmerende middelalderpreg. På det sentrale torget - det største av sitt slag i Europa – finnes flere av byens arkitektoniske og kulturelle landemerker. I midten av torget finner vi Tøyhallene (Sukiennice), som i dag huser et galleri for polske malerier i første etasje, mens det er et marked som selger lokalt kunsthåndverk og suvenirer i etasjen over. På den andre siden finner vi Mariakirken, verdensberømt for sitt vakre alter. Krakow er også et universitetssentrum med Jagiellonian universitet grunnlagt i 1364 - et av de eldste i Europa. Collegium Maius - den eldste universitetsbygningen - ligger nær markedsplassen. "The Royal Route" går langs Grodzka-gaten opp til Wawel-høyden og slottet og katedralen med utsikt over Vistula-elven. Wawel-slottet er et interessant eksempel på renessansearkitektur og i katedralen har mange polske konger blitt både kronet og begravd.

Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2: Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. På ettermiddagen spiller korpset på et av torgene i gamlebyen eller ved inngangen til the Royal Way. Felles middag om kvelden.

Dag 3. Frokost. Utflukt til Wieliczka Saltgruver. Korpset spiller foran inngangen til gruven eller i parken som omkranser inngangen. Saltgruvene er et unikt fenomen, en gang beskrevet som "like bemerkelsesverdig som pyramidene i Egypt, men mer nyttig". I dag står saltgruvene på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest kjente attraksjonene i Krakow-området. Omvisningen starter 65 m under bakken og leder oss gjennom mange rom, passasjer og store kamre til vi er 135 m under bakken. Høydepunkter inkluderer fantastiske farger av undergrunnen, sjøen og det vakre kapellet, en bemerkelsesverdig underjordisk "katedral", der alt er skåret ut av salt. Her finnes til og med et underjordisk postkontor laget av salt. Felles avslutningsmiddag om kvelden.

Dag 4: Frokost. Utsjekk og hjemreise.

Krakow slott


Turen kan selvsagt forlenges med en ekstra dag eller to. Da vil det også være tid til utflukter til flere svært interessante steder i nærheten av Krakow.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf. 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny