Bilbao
Skoletur til Bilbao

Skoletur til Bilbao

Skoletur.no har gleden av å tilby tur for skoler til spanske Bilbao. Bilbao ligger i Baskerland i Nord-Spania. Byen er et eksempel på en vellykket forvandling fra å være et senter for tungindustri, særlig stålverk, skipsbygging og kjemisk industri, til en enestående og unik perle. Bilbao er kjent over hele verden for sitt Guggenheim museum, et sted dere absolutt må besøke på denne turen.

Bilbao har et forhold til arkitektur som går langt utenpå det vanlige. Byen fungerer som porten inn til det baskiske kulturelle universet. Guggenheim Museet av arkitekten Frank Gehry er det store internasjonale symbolet med sin særegne arkitektur både utvendig og innvendig. En annen arkitektonisk perle er Azkuna Zentroa. Dette modernistbygget fra 1909, har blitt forvandlet til kultursenter av stjernedesigneren Phillipe Starck. Resultatet er et slående bygg med kino og bibliotek, restaurant og en strålende takbar, treningssenter og svømmebasseng med gjennomsiktig glassbunn. Jernbanestasjonen Abando er en av attraksjonene i Bilbao på grunn av det enorme glassmaleriet på endeveggen. Det ble lagd til nyåpningen i 1948 og viser byens historie inntil da: Bønder, fiskere, stålindustri og sport, samt byens domkirke og eldste bro. Fra naturens side er Baskerland blant de vakreste delene av Spania, en grønn stormsjø av frodige bakker og åser. Fra fjellet Artxanda har man den flotteste utsikten over både byen og de grønne åsene, og turen med kabelbanen opp til toppen er en opplevelse.

Bilbao
Det fantastiske Guggenheim-museet i Bilbao er et must!


Skoletur.no kan tilby flotte turopplegg til Bilbao, både for skoleklasser og for lærere på studietur. En skoletur til Bilbao vil bli preget av kunst, kultur og arkitektur, og byen fungerer perfekt som utgangspunkt for dagsturer til andre interessante byer og tettsteder som tilbyr lærerike opplevelser.


Forslag til program for skoletur til Bilbao:

Dag 1: Ankomst Bilbao. På flyplassen møtes dere av Skoletur.no sin representant som følger dere til hotellet. Dere er nå midt i hjertet av den baskiske kulturen. Så denne ettermiddagen blir det baskiske "pintxos" på menyen. Bilbao har rikelig med pintxosbarer av høy klasse. Dere tar utgangspunkt i gamlebyens Siete Calles (syv gater), går via Plaza Nueva, og spiser en pintxos og en drikke på hver sted, til alle barene er besøkt.

Dag 2: Frokost på hotellet. Dere besøker Guggenheim-museet hvor dere får en guidet omvisning. Omvisningen kan legges til spesielle temaer hvis ønskelig. Felles lunsj. Ettermiddagen benytter dere til en tur opp på fjellet Artxanda. Her får dere et fantastisk overblikk over byen. Hvis dere ikke ønsker å gå opp, kan dere ta taubanen som går fra byen.

Dag 3: Frokost på hotellet. Utflukt til San Sebastian, en elegant by med mye storslått arkitektur fra forrige århundreskifte. Byen var nemlig fast sommerdestinasjon for kongefamilien og adelen på slutten av 1800-tallet. Byen kalles også tapasens hjemby, så om du er svak for tapas kan du ikke gå glipp av et besøk her for å smake deg gjennom byen. Ta turen til bydelen Parte Vieja (Gamlebyen) for en kulinarisk sanseopplevelse, hvor dere kan bestille “pintxos", eller tapas i verdensklasse.

Dag 4: Frokost på hotellet. Utsjekk og retur til Norge.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en eller flere dager. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Bilbao

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager skoleturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMakerAS og naturligvis medlem i Reisegarantifondet.

​Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker as.

Meny