" /> Travelmaker
Helsinki
Skoletur til Helsinki

Skoletur til Helsinki

Finlands hovedstad har både Helsingfors og Helsinki som offisielle navn. Byen ligger i den finlandssvenske delen av landet og er opprinnelig svenskspråklig. Helsingfors er den opprinnelige navneformen som senere har blitt "forfinsket" til Helsinki.

Helsinki er en by med utrolig mange flotte arkitektoniske bygg designet av eminente finske arkitekter, brede gater og store plasser i en kompakt by. En panorama-sightseeing vil vise dere det beste av byen, som ble kåret til World Design Capital i 2012.

Den hvite lutherske katedralen ble ferdigstilt i 1852, og er et landemerke i byen med en fantastisk plassering på den neo-klassiske Senatplassen. En annen severdighet er den gull-kuplede russisk-ortodokse katedralen Uspenski som presenterer den russiske æra i Finlands historie.

Markedsplassen har alltid vært innbyggernes daglige shopping senter, fersk fisk, bær, grønnsaker og blomster, varer som varierer etter årstidene. Helsinkis havn er hektisk og tar imot cruise-besøkende fra hele verden. Finland er velkjent som skipsbyggernasjon med produksjon av store passasjerskip til hele verden.

Det finske Nasjonalgalleriet, Nasjonalteatret, det moderne Nasjonale Operahuset og museet for moderne kunst representerer kulturlivet i Helsinki. Den verdenskjente Finlandia Hall, designet av Alvar Aalto er plassert ovenfor Töölö Bay. Sibelius-monumentet ærer den velkjente finske komponisten Jean Sibelius. Den unike kirken på Tempelplassen er bygget i solid stein, derfor kalles den for Steinkirken.


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar.  Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.


Ulsetskogen skole og Danielsen Ungdomsskole reiste med Skoletur.no til Helsinki på studietur for personalet. Skoletur la opp programmet for dem, med utgangspunkt i  kommunens satsning på Kommunikasjon i en digital hverdag! De ville lære mer om hvordan bruke digitale hjelpemidler i hverdagen i barneskolen, heldigitale klasser, hvordan lage et pedagogisk bærende opplegg integrert i digitale hjelpemidler med internett i alle klasserom.


helsinki-katedral

Forslag til program for skoletur eller studietur til Helsinki:

Dag 1: Ankomst Helsinki med fly fra Norge.

Bussen kjører dere til hotellet. Etter innsjekk er det tid for å se litt nærmere på byen. Vi anbefaler en sykkel-sightseeing med forfriskninger og snacks. Da får man sett mye av byen og på en morsom måte. Felles middag om kvelden.

Dag 2:  Frokost i hotellets restaurant. Kanskje vil dere bruke denne dagen til å utforske byen på egen hånd og kanskje litt shopping. Her er mange muligheter, og vi hjelper dere gjerne med alternativer. For lærere på studietur kan vi foreslå besøk på universitetet i Helsinki, avdeling for lærerutdanning. Her får dere f.eks. vite mer om lærerens rolle i læringsaktiviteter i de innovative klasserommene i Finland, samt introduksjon av den innovative skolemodellen. Felles middag om kvelden.

Dag 3:  Frokost i hotellets restaurant. Dagen til egen disposisjon. Vi kan sterkt anbefale et SAUNA-besøk. Der finnes mange offentlige saunaer i Helsinki der besøkende kan oppleve den magiske, autentiske finske saunaen. Felles middag.

Dag 4:  Frokost i hotellets restaurant.  Tid på egenhånd før hjemreisen. Bussen kjører til flyplassen i Helsinki. Innsjekk og hjemreise.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det. 


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 


Meny