Avignon
Pensjonisttur til Provence

Pensjonisttur til Provence

Opplev Provence med TravelMaker. Vi skal bo i pavebyen Avignon, og besøke historiske byer og minnesmerker, oppleve praktfull natur og idylliske landsbyer. Få steder er romertiden og middelalderen mer levende enn i Provence. Det vakre landskapet preget av solsikker og lavendel har inspirert kunstnere som van Gogh og Cezanne. Gode mat- og vinopplevelser hører selvsagt også med på denne turen.

Dette er noen av stedene vi kan besøke på tur til Provence:

Avignon
Avignon er den største byen i den sørlige delen av Rhone-dalen. Her finner vi det imponerende pavepalasset bygget på 1300-tallet (se foto øverst). På denne tiden var det store uroligheter i Roma og paven besluttet å flytte sitt hovedsete hit til Sør-Frankrike. Dette medførte at Avignon gjennom nesten et helt århundre var kristendommens viktigste by. Sporene fra middelalderen er fremdeles svært synlige i denne flotte byen, som også er kjent for den uferdige broen over Rhone-elven.

Arles
Dette var en av de viktigste byene i Romerrikets Gallia, der Julius Cæsar kjempet for mer enn 2000 år siden. Det romerske amfiteatret er fremdeles i bruk til både tyrefektinger og rockekonserter og det romerske teateret brukes også til forestillinger. Trange smug og sjarmerende små torg med butikker som bugner av provencalske spesialiteter preger denne herlige byen. Det var her kunstneren Vincent van Gogh malte mange av sine aller mest kjente malerier og i Arles kan man vandre i kunstneres fotspor og besøke stedene han malte sine fargesprakende bilder. I dag er det turistenes digitalkameraer som foreviger de uendelig mange flotte motivene i Arles og landskapet utenfor byen.

Den romerske arenaen i Arles.

Les Baux
På vår tur til Arles skal vi også besøke en av de aller flotteste småbyene i Provence, Les Baux. Øverst på en fjellklippe like utenfor Arles ligger Les Baux, nærmest hugget rett ut av fjellveggen. I denne uinntagelige festningsbyen regjerte de beryktede Les Baux-ridderne i middelalderen. Nå er dette en av de aller flotteste byene i området med sine små, sjarmerende butikker, flotte kirker og storslagne utsikt ut over det provencalske landskapet.

Luberon-dalen
I Luberon-dalen litt øst for Avignon ligger de mest idylliske landsbyene man kan tenke seg på rekke og rad mellom solsikker og lavendel-åkre. Her finnes postkort-motiver rundt enhver sving og naturen er bare vakker. Her finner vi byer som Roussillon, Lacoste og Gordes.

Châteauneuf-du-Pape og Pont du Gard
Den 2000 år gamle akvedukten som rager 49 meter over elven Gard, ble bygget for å lede friskt vann til Nimes og er et praktfullt skue midt i den vakre dalen der den ble bygget. I Châteauneuf-du-Pape produseres noen av Frankrikes mest prestisjefylte viner ved ruinene av pavens sommerresidens fra 1300-tallet.


Programforslag for pensjonisttur til Provence:

Dag 1:
Avreise fra Norge til Nice. Herfra kjører vi direkte til hotellet midt i Avignon. Det er tid til å se seg litt rundt i denne flotte byen, før vi spiser felles middag på en typisk provencalsk restaurant.

Dag 2:
Etter frokost er det tid til å utforske mer av Avignon, for eksempel et besøk i det imponerende pavepalasset fra 1300-tallet og den uferdige broen kjent fra sangen "Sur Le Pont d'Avignon".

Etter lunsj blir det utflukt til Pont du Gard og Châteauneuf-du-Pape. Vi kjører først til den fantastiske romerske akvedukten Pont du Gard, et 2000 år gammelt arkitektonisk mesterverk. Vi drar deretter til byen som har fått navnet sitt etter 1300-tallspavenes sommerresidens; Châteauneuf-du-Pape (Pavens nye slott), som er den viktigste vinbyen i Rhone-dalen. Her produseres viner av meget høy kvalitet og det er tid til å besøke noen av de mange vinutsalgene som ligger i denne lille byen for prøvesmaking og kjøp, før vi returnerer til hotellet.

Dag 3:
Vi kjører til Luberon-dalen, der vi skal besøke noen av de mest idylliske landsbyene i Provence. Her får vi oppleve Provence slik man ser det på postkort! Vi kjører buss gjennom denne vakre dalen, der pittoreske landsbyer ligger på rekke og rad, før vi returnerer til hotellet i Avignon. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 4:
Utflukt til Arles. Byvandring med guide i denne vakre byen, der man kan beundre den romerske arenaen og gå i fotsporene til Vincent van Gogh, som malte noen av sine aller mest kjente bilder nettopp her. Vi kjører også innom den dramatisk beliggende fjellandsbyen Les Baux på denne turen. Om kvelden spiser vi felles avslutningsmiddag i Avignon.

Dag 5:
Etter frokost kjører bussen oss til flyplassen i Nice for hjemreise til Norge.

Skandinavisk reiseleder deltar på hele turen. Det vil være mulig å forlenge turen i Provence eller Nice, hvis ønskelig. Vi skreddersyr alle turer. Det går direkte fly til Nice fra flere norske byer.


For mer informasjon kontakt TravelMaker på epost-adresse: post@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf 99 01 90 70 for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook og Instagram.

TravelMaker as er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Den 2000 år gamle akvedukten Pont du Gard rager 49 meter høyt over elven Gard.


(Photo credits: Photothèque de l'office de tourisme du Pont du Gard, Philippe OLLIVIER, David DELABRE, Thierry DECUPERE).
Toppfoto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny