Narvik
Skoletur til Narvik

Skoletur til Narvik

Narvik ligger mellom bratte fjell og smale fjorder. Med en overveldende arktisk natur som bakgrunn, tilbyr byen et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser både vinter og sommer. Kombinasjonen av en spektakulær arktisk utsikt med dramatisk 2. verdenskrigs historie og den arktiske Ofoten jernbane gjør Narvik til en unik destinasjon.

"Skoletur.no fikk på relativt kort tid satt sammen en fantastisk tur for oss. Elevene hadde svært godt utbytte av turen både faglig og sosialt. Skoletur.no har vært veldig serviceinnstilt hele veien og har ordnet aktiviteter i en ellers vanskelig tid å drive reisebedrift. Selv da flyet hjem ble kansellert på grunn av uvær, fikk vi god oppfølging og følte oss i varetatt hele tiden. Vi er som sagt svært fornøyde med turen og oppfølgingen, og komme til å benytte oss av deres tjenester ved en senere anledning. Både elever, lærere og foreldre har vært svært begeistret for turen/opplegget". Montessoriskolen i Bergen reiste med oss til Narvik.


Narvik fjellet


Forslag til program for skoletur til Narvik:


Dag 1

Ankomst Narvik Evenes flyplass. Buss tar dere til hotellet i Narvik sentrum. Etter sjekk inn blir det norsk krigshistorie - først 1 time med presentasjon innen temaer som konsentrasjonsleir, fangeleir, menneskeverd, fordommer og fremmedgjøring. Norges verste fangeleir, gjenstand for Norges største massakre hvor 748 av 900 jugoslaviske fanger dør i løpet av 4 måneder.

Etter presentasjonen tar dere buss sørover og besøker Beisfjord fangeleir fysisk.

Ettermiddagen bruker dere på Narviks tak. Med gondolbane til toppen av Narvikfjellet, kan dere nyte den fantastiske utsikten over byen og spise middag på toppen. Om vinteren kan dere nyte alpinanlegget.


Narvik museum


Dag 2

Formiddag besøker dere Narvik krigsmuseum. Her får dere innføring i bakgrunnen for andre verdenskrig, Norges nøytralitet, angrepet på Narvik og områdene rundt, kapitulasjon og fem år med okkupasjon, samt frigjøring og landssvikoppgjør. Trådene trekkes videre frem til krig og konflikt i verden i dag og hvilken rolle "fredsnasjonen Norge" har i dette. Hvordan kan vi trekke lærdom fra andre verdenskrig inn i den verden vi lever i?

Ettermiddag tar dere Ofotbanen med Arctic Train til Bjørnfjell, nær svenskegrensen, sammen med en guide som er med dere hele veien og forteller historien om den tøffe rallarkulturen, jernmalmen, rallarsamfunnet og hvordan krigen påvirket historien. Om sommeren blir dere kjørt i båt tilbake til Narvik.


Narvik Ofotbanen


Dag 3

Formiddagen får dere ta del i en erfaringsbasert undervisning i skolestuen ved Narvisksenteret, med diskusjoner og refleksjoner over et spesielt tema.

Etter lunsj blir det utflukt til de underjordiske nazi-bunkerene som ligger 1,5 km fra sentrum. Her får dere vandre i trange mørke underjordiske bunkere, en gang fylt med soldater og våpen.

Om vinteren er dere mer vær- og føreavhengig om denne turen kan gjennomføres. En alternativ aktivitet er et nytt tema for en erfaringsbasert undervisning i skolestuen ved Narviksenteret, som f.eks. antisemittisme, motstandsarbeid og jødeforfølgelse.


Dag 4

Hjemreise

Dette er et forslag til program, men vi lager programmet akkurat slik dere vil ha det. Vi tilpasser aktiviteter og utflukter etter deres ønsker.


Narvik midnatt

Midtsommer og midnattssol.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger naturligvis opp programmet slik dere vil ha det.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS.

Reiser dere med oss er dere selvsagt dekket av Pakkereiseloven og Reisegarantifondet.


Alle foto unntatt toppbilde: Pål Chr. Møller, TravelMaker as / Skoletur.no.


Meny