Gdansk
Skoletur til Gdansk

Skoletur til Gdansk

Gdansk har en mer enn 1000 år lang historie og er uten tvil den mest sjarmerende byen i nordre del av Polen og en av de fineste i hele Europa. Med en usedvanlig overflod av historiske bygninger og monumenter, tilbyr denne havnebyen en atmosfære for alle minneverdige leksjoner fra historien. Gdansk var et spesielt viktig vitne til de turbulente hendelsene på 1900-tallet. Det var her 2. verdenskrig begynte og byen er også fødestedet for Solidaritet som startet nedbrytningen av kommunismen i Europa. Gdansk var i middelalderen medlem av Hansaforbundet, noe som gjorde byen svært velstående. I det historiske bysenteret i Gdansk finner du utelukkende bebyggelse fra perioden mellom 1200- og 1700-tallet, som er forbilledlig godt bevart. Kjernen av gamlebyen er bilfri. Gdansk ble i år 2005 oppført på UNESCOs tentative liste over Verdensarven.

Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.

Gdansk


Forslag til program for skoletur til Gdansk:

Dag 1: Ankomst Gdansk. Skoletur.no sin representant møter dere på flyplassen og dere kjøres til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon og en matbit. Vi anbefaler deretter en guidet spasertur gjennom Gdansk for å få oversikt over byen.

Dag 2: Frokost. Heldagsutflukt til nabobyene Gdynia og Sopot som - sammen med Gdansk - er landets industrielle, akademiske og kulturelle sentra. Gdansk er den største byen av de tre. Sopot er et yndet badested med sine nydelige sandstrender og Europas lengste pir bygget i tre. Hovedpromenaden kan skryte av stemningsfulle restauranter og sjarmerende kafeer. Gdynia, den yngste av de tre medlemsbyene i TriCity-regionen er en viktig havneby med to eksepsjonelle museumsskip: seilerfegatten «Dar Pomorza» og krigsskipet «Blyskawica». Vi stopper også ved Solidaritetsmonumentet til minne om fagforeningsbevegelsen som opponerte mot kommunistregimet på 1980-tallet.

Dag 3: Frokost. Heldags utflukt til Stutthof konsentrasjonsleir, 24 km fra Gdansk, som var den første konsentrasjonsleiren bygget opp av nazistene utenfor Tysklands grenser (2. september 1939). Det er også den siste leiren befridd av de allierte (10. mai 1945). I 1943 bygget nazistene et krematorium og et gasskammer her. Den laveste antydning på antall offer er 85.000. Det reelle antallet er helt sikkert mye høyere.

Dag 4: Frokost, utsjekk og buss til flyplassen med buss. Innsjekk og hjemreise.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.Gdansk Solidaritet

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny