Nice
Skoletur til Nice

Skoletur til Nice

Nice er en flott by på den franske rivieraen, eller Cotê d’Azur, som er det franske navnet på denne herlige kyststripen ved Middelhavet. Reis med Skoletur.no på skoletur til Nice for å nyte varmen og oppleve kunst, kultur og god mat.

Nice er den femte største byen i Frankrike og er på mange måter en helt unik by. Gamlebyen er utrolig sjarmerende og her ligger fortausrestauranter og små forretninger side om side i de trange smugene. Bare noen få meter unna finner man den flotte stranden og byen har også et fantastisk kulturtilbud med blant annet egne museer for verdenskjente kunstnere som Matisse og Chagall. Kort vei unna ligger sjarmerende byer som St. Paul-de-Vence, Eze, Antibes og Cannes. Shoppingtilbudet er også meget bra i Nice.


Skoletur.no kan tilby et variert program med muligheter for temabaserte aktiviteter i tillegg til mange andre opplevelser og utflukter. I Nice er det behagelig temperatur året rundt. Hit kan man reise og oppleve sol og varme fra februar til november. En annen fordel med Nice er at det går direkte fly hit fra flere norske byer. Vi tilbyr hotell i alle prisklasser. Det er selvsagt også mulig å bo i noen av de andre byene i området.

01301c3e220d2f12108184948f17344e100cd42927


Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Nice, hovedstaden på den franske rivieraen, Cote d'Azur.  Flyplassen ligger rett utenfor sentrum av byen. Dere hentes i buss på flyplassen og kjøres til hotellet for innsjekking. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon, og hvis været tillater det kan et bad på den 7 km lange badestranden midt i byen være et godt valg. På strandpromenaden Promenade des Anglais kan man spasere langs stranden gjennom hele byen og puste inn den gode atmosfæren. På ettermiddagen/kvelden kan dere spise velkomstmiddag på en av de mange hyggelige restaurantene i byen.

Dag 2: Frokost. Halvdags sightseeing i Nice med spasertur gjennom gamlebyen. Byen er kalt for «Nice la Belle» som betyr «Nice den vakre», hvilket også er tittelen på en uoffisiell byhymne for Nice, skrevet av Menica Rondelly i 1912. Byen har mye å by på av både severdigheter og museer.  Du finner bl.a. Matissemuseet, ruiner fra romertiden i det arkeologiske utgravningsstedet Terra Amata, strandpromenaden, havnen hvor man blant annet kan ta fergen til Corsica eller båten til Monaco, gamlebyen, det populære blomstermarkedet og mye mer.  Felles lunsj. Ettermiddagen fri til museumsbesøk eller shopping. Felles middag om kvelden.

Dag 3: Frokost. Denne dagen kan vi legge opp en utflukt, der dere f eks besøker en av de andre flotte byene i nærheten som  Monaco, Cannes eller St. Tropez, eller en av de mange sjarmerende smålandsbyene i området. Dere spiser også lunsj i løpet av turen. Tilbake i Nice kan dere spise felles middag om kvelden.

Dag 4: Frokost. Denne dagen kan dere f eks bruke til å besøke noen av de flotte museene i byen. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 5: Frokost og utsjekk. Buss fra hotellet til flyplassen. Innsjekk og hjemreise


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en eller flere dager. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


NiceUansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

​Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker.no

Meny