Kortur til Poznań

Kortur til Poznań

Poznań er en av Polens eldste og største byer. Enda en litt uoppdaget perle for nordmenn. Det er en moderne og hyggelig by, som ligger 275 km øst for Berlin og 320 km vest for Warszawa.

Poznań regnes ofte for å være Polens vugge, og var tidligere landets hovedstad og setet for landets konger. I dag er Poznań et viktig senter for handel, industri, kultur og utdanning. Byen nevnes ofte som «Polens musikk-hovedstad», hovedsakelig på grunn av korvirksomheten og Henryk Wieniawski internasjonale fiolinkonkurranse, som holdes hvert femte år i byen.

Katedralen i Poznań er landets eldste, og huser gravene til de første polske herskerne: Mieszko I, Bolesław I, Mieszko II, Kasimir I, Przemysł og Przemysł II.

Besøk nasjonalmuseet som har en rik samling av polske og europeiske malerier, blant annet en meget verdifull samling av spanske malerier i Polen. Et Claude Monet-maleri henger her, som det eneste i Polen - «Stranden i Pourville».

Den fargerike markedsplassen er selve hjertet av byen, med koselige restauranter, barer og kafeer. Her får du mye god mat og drikke for pengene. Her holder også Croissantmuseet til - en populær og smakfull severdighet.

I hjertet av gamlebyens torg ruver rådhuset, som et praktfullt renessansebygg og det flotteste nord for alpene. Her finner du den mekaniske klokken, som kimer hver dag kl.1200.
Det tidligere Kaiserslottet er den yngste kongelige residens i Europa. Slottet ble bygget for keiser Wilhelm II på begynnelsen av 1900-tallet.
Stary Browar50 50 (Det Gamle Bryggeriet) er et unikt kjøpe- og kunstsenter som befinner seg i bygningen til et gammel bryggeri fra det 19. århundre. I tillegg til mange butikker finner man her en del utesteder, en park, et hotell og et kunstsenter. Byen har mye å by på: uforglemmelige musikkopplevelser i Grand Theatre med ballett eller opera, en stor dyrehage, botanisk hage og noen termal bad. Flyplassen ligger kun en halvtimes kjøring fra sentrum. 


Forslag til program i Poznan:
Dag 1:
Ankomst Poznań. Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekking
Avhengig av flyankomst, foreslår vi en øl-smaking med utvalgte sorter øl med deilige lokale forretter og lære om polsk historie, skikker og tradisjoner
Felles middag på restaurant med polsk meny, i gangavstand fra hotellet 

Dag 2:
Frokost på hotellet. Byvandring med profesjonell guide til den fargerike Stary Rynek (markedsplassen), kirker og katedraler, fontener, statuer og romerske bygg.
Om ettermiddagen en opptreden for koret i en av byens nydelige kirker
Felles middag om kvelden

Dag 3:
Frokost på hotellet.  Tid til egen disposisjon. Hva med å besøk den botaniske hagen på vei til flyplassen eller utforsk Katedraløya, i nybyen, Ostrow Tumski. I katedralen ble de første polske kongene kronet.
Busstransport til flyplassen for innsjekking og hjemreise 


Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 eller 909 67 67 0 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny