Istanbul
Skoletur til Istanbul

Skoletur til Istanbul

Istanbul, tidligere kjent som Byzantium og Konstantinopel, er den største byen i Tyrkia. Istanbul er en transkontinental by i Eurasia, som går rundt Bosporus-stredet (som skiller Europa og Asia) mellom Marmarahavet og Svartehavet. Det kommersielle og historiske senteret ligger på den europeiske siden og rundt en tredjedel av befolkningen bor i forsteder på den asiatiske siden av Bosporos.

Istanbul har mange vakre og historiske steder å besøke. De flotte moskéene som finnes i byen er vel verdt å besøke, der de står med flotte minareter som strekker seg mot himmelen. Hagia Sophia er den tidligere greskortodokse, kristne, patriarkalske katedralen, senere en ottomansk keiserlig moské og nå et museum (Ayasofya Müzesi) i Istanbul. Bygget i 537 e.Kr. under keiser Justinians regjeringstid. Sultan Ahmed-moskeen (tyrkisk: Sultanahmet Camii, ofte kalt den blå moskéen) er en stor muslimsk moské, kledd i blå tegl. Om natten stråler lyskastere opp bygningen fra alle retninger. Den ble bygd av den osmanske sultanen Ahmed I en gang mellom 1609 og 1616, og arkitekturen er delvis inspirert av den opprinnelige kirken Hagia Sofia (siden omgjort til moské).

Skoletur.no kan tilby flotte turopplegg til Istanbul, både for skoleklasser og for lærere på studietur. Vi har gode kontakter i Istanbul, og kan sette opp møter med utvalgte firmaer eller institusjoner. For eksempel en tur for en medieklasse, kan et møte med Avishuset Hürriyet, som er en av de ledende og viktigste avisene i Tyrkia, være av interesse. Et annet alternativ kan være å møte de to store TV-kanalene i Tyrkia, Kanal D og CNNTURK TV. Spør oss, vi tilpasser turprogrammet etter elevenes ønske.


Istanbul

Forslag til program for skoletur til Istanbul:
Dag 1:
Ankomst Istanbul flyplass. Dere tas imot på flyplassen og kjøres til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon og videre felles lunsj.

Dag 2: Frokost på hotellet. Sightseeing i Istanbul med buss og guide. Dere får se og besøke de mest kjente attraksjonene og guiden gir dere historien bak hver enkelt av dem. Noen av stedene dere besøker er Den Blå Moskéen, Hagia Sophia, Topkapi-palasset som var de osmanske sultanenes residens, den underjordiske, romerske sisternen, Hippodromen ​fra Konstantinopels tid og Grand Bazaar. Vi spiser lunsj underveis på en av Istanbuls flotte restauranter.

Felles middag om kvelden.

Dag 3: Frokost på hotellet. Formiddagen til egen disposisjon og kanskje litt shopping på et av de store markedene i byen. En av de tingene man bare må gjøre under et besøk i Istanbul er å ta et tyrkisk bad. Varme, damp, skrubb og massasje er hjørnesteinene i Hamam, også kalt tyrkisk bad. Hamam er den tyrkiske varianten av dampbad og har vært en sosial møteplass og et sted for rituell rensing. Ritualet har sine røtter fra Sentral-Asia og var blant annet populært i de romerske termene i det gamle Romerriket. 

Dag 4:  Frokost på hotellet. Båtcruise på Bosporos-stedet. Dere får se byen fra sjøsiden, både den europeiske og den asiatiske delen. Båten tar dere under broen som er bindeleddet mellom de to verdensdelene og som benyttes hver dag av befolkningen som bor på Asia-siden og skal over til Europa-siden for å jobbe. Båren tar dere til en restaurant i sjøkanten, hvor dere spiser lunsj. Her får dere smake to kontinenters mat i samme måltid. 

Dag 5:  Frokost på hotellet.
Avhengig av flyavgang, har dere tid til egen disposisjon før avreise til flyplassen. 


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en eller flere dager. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Istanbul

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager skoleturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny