Lisboa
Korpstur til Lisboa, Cascais og Estoril

Korpstur til Lisboa, Cascais og Estoril

Lisboa er Portugals hovedstad og ligger vakkert til ved Atlanterhavskysten ved utløpet av elven Tejo. Lisboa har gjennom hele historien vært Portugals viktigste by. Den er preget av at Portugal var en stor sjøfartsnasjon for 500 år siden. Fra å være en søvnig by med lav stjerne blant reisende har Lisboa forandret seg til å bli en sjarmerende storby full av liv og breddfull av kontraster mellom gammelt og ungt. Estoril og Cascais er to koselige byer som ligger ved havet bare en kort kjøretur unna hovedstaden.

Lisboa er en gammel sjøfartsnasjon som importerer tørrfisk fra Norge, til sin egen nasjonalrett bacalao. På turen må du få med deg en musikalsk Fado forestilling. Dette er en portugisisk musikkstil og fortellerkunst med folkelig opphav først og fremst i byene Lisboa og Coimbra. Særlig Lisboas fattigere bydeler Alfama og Mouraria regnes som fadoens fødested. Fado akkompagneres vanligvis av portugisisk og spansk gitar.

Det er gode muligheter for å opptre på historiske steder og vi har de aller beste kontakter for å sikre at dette blir flotte og minneverdige opplevelser. Vi legger opp konserter og opptredener etter deres ønsker og fletter dette inn i programmet, slik at dere kan synge på noen av stedene dere besøker på turen.Lisboa er inspirert av flere europeiske storbyer. Her er gammel arkitektur blandet med det hypermoderne. Lisboa har et intensivt nattliv, god mat og trivelig shopping, og innbyggerne er kjent for sin vennlighet og imøtekommenhet.

Cascais er en gammel fiskerlandsby, som har beholdt sin sjarm, til tross for at turistene nå dominerer både denne byen og nabobyen Estoril.

Korpstur.no tilbyr dere mange spennende og interessante utflukter og opplevelser. I tillegg organiserer vi selvsagt opptredener for korpset.

Lisboa

Sjøfartsmonumentet i Belem, Lisboa.


Forslag til program for korpstur til Lisboa:

Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Lisboa. Dere møtes av Korpstur.no sin representant og kjøres med buss til hotellet. Innsjekking og middag på hotellet.

Dag 2: Frokost. Utflukt til Lisboa. Formiddagen benyttes til å besøke de ulike bydelene i Lisboa som La Alfama med katedralen, San Antonio med kirken, festningen og trange gater, El Chiado med sin bohem-karakter og La Baixa med sin byutvikling i etterkant av jordskjelvet i 1755. Felles lunsj i Lisboa. Etter lunsj drar vi videre til fiskerlandsbyen Cascais. Tid til å rusle rundt i denne sjarmerende byen. Retur tilbake til hotellet med buss og felles middag på hotellet.

Dag 3: Frokost. Avreise til Sintra. Sintra er en vakker by ved foten av fjellkjeden med samme navn. Sintra er klassifisert av UNESCO som en «World Heritage Site». Vi besøker også Pena-palasset, bygget i den romantiske perioden på en av fjelltoppene, og Sintra nasjonale palass som er unik blant de kongelige middelalderske palasser i Portugal og byens mest karakteristiske bygning. Felles lunsj i Sintra. Etter lunsj er det tid til egen disposisjon. Retur med buss til hotellet. Felles middag om kvelden.

Sintra

Pena-palasset i Sintra.

Dag 4: Frokost. Avreise til Lisboa. Sightseeing fortsetter. Lunsj på restaurant i Lisboa. Etter lunsj buss til shoppingsenteret Colombo. Dette er det største og mest spektakulære shoppingsenteret i Lisboa med sine 437 butikker og 70 restauranter. Retur til hotellet med buss. Felles middag om kvelden, for eksempel med påfølgende fado-show.

Dag 5: Frokost. Utflukt til Cabo da Roca. Ingen besøk til Sintrakysten er komplett uten en tur til Cabo da Roca, Europas vestligste punkt og stedet der landet slutter og havet begynner. Videre med buss til Cascais hvor det blir felles lunsj. Avreise til Lisboa for opptreden. Buss tilbake til hotellet og felles middag.

Dag 6: Frokost. Utflukt til Belem. I løpet av turen skal vi besøke Belem-tårnet og Hieronymites-klosteret, et panteon for både kongefamilien og Vasco da Gama. Lunsj på lokal restaurant i Belem. Tid til egen disposisjon i Belem. Mulighet for opptreden. Retur til hotellet og felles avslutningsmiddag.

Dag 7: Frokost og utsjekk. Transport til flyplassen og hjemreise til Norge.

Turen kan selvsagt gjøres kortere. Vi skreddersyr alle turer.


 

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf. 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny