Emilia
Firmatur til Parma, Modena, Bologna - Italias matkammer

Firmatur til Parma, Modena, Bologna - Italias matkammer

Det italienske landskapet Emilia Romagna byr på kulinariske opplevelse du sent vil glemme. Området er kjent for blant annet Parmaskinke, Parmesanost, Balsamico-eddik, Mortadella, Olivenolje, Lambrusco-viner og mange andre smakfulle produkter. På denne turen kan dere bo i Modena og besøke Parma, Langhirano og Bologna for å lære om matproduksjon og smake på de verdensberømte delikatessene som produseres nettopp her!

- Bo i Modena, Luciano Pavarottis hjemby - kjent for Balsamico di Modena

- Se hvordan man produserer Parmesanost på et ysteri i Parma

- Lær mer om Parmaskinke og nyt en deilig lunsj med lokal spekemat og Parmesanost i Langhirano

- Tur til produksjons- og lagringslokaler for Balsamico-eddik, inkludert smaking

- Kokkekurs

- Utflukt og guidet tur i Bologna

- Opplev kultur, historie, god mat og vin


Er dere interessert i luksusbiler? I Modena kan dere besøke det imponerende Ferrari-museet. I nabobyen Maranello, finnes et enda flottere Ferrari-museum. I Maranello kan dere også leie Ferrarier for prøvekjøring.


Dette er noe av det vi kan arrangerer for dere på tur til "Italias matfat". Dere kan besøke Italias viktigste kulinariske byer for å nyte og lære mer om noen av Italias mest berømte matprodukter.


"Nok en gang en super tur. Turen til ysteri, skinkeprodusent og balsamico-produsent var veldig, veldig bra. Guiden var helt fantastisk, utrolig kunnskapsrik og hyggelig. Stor takk til henne! Totalt sett er vi nok en gang veldig godt fornøyd 😊" Hyggelig tilbakemelding fra kunder på tur til Parma og Modena.


Parma


Programforslag for firmatur til Parma. Vi skreddersyr opplegget ut fra deres ønsker, antall dager m v.

Dag 1 - Velkommen til Modena
Fly til Italia og buss til Modena. Guidet byvandring i det historiske sentrum av Modena.
Innsjekking på hotellet.
Guidet byvandring i historiske sentrum av Modena.
Felles velkomstmiddag.


Dag 2 - Parma
Frokost på hotellet.
Guidet besøk på et ysteri i Parma, der vi får se hvordan produksjonen av Parmesanost (Parmigiano) foregår.
Buss til Langhirano, for å lære litt om hva som gjør Parmaskinke (Prosciutto di Parma) så spesiell og god.
Lett lunsj med blant annet skinke, spekemat og Parmesanost.

Videre til en Balsamico-produsent for å lære mer om produksjon og lagring av balsamico-eddik. Besøk på et lite Balsamico-museum, inkludert smaking av deres tradisjonelle Balsamico.
Buss tilbake til hotellet i Modena. Felles middag.


Dag 3 - Bologna
Frokost på hotellet.
Utflukt til Bologna.
Guidet tur i Bologna. Guidet byvandring gjennom byens historiske og kulturelle sentrum med fokus på historie, kultur og mat.
Besøk på en vingård, der se lager den berømte Lambruco-vinen, som passer så godt til den fantastiske maten som produseres i denne delen av Italia. Et kokkekurs er også mulig å arrangere denne dagen.


Dag 4 - Hjemreise
Frokost på hotellet.
Tid til shopping eller besøk på det lokale Ferrari-museet.
Buss til flyplassen for hjemreise.


italian-delicatessen-1328644-1279x972 ef

Mer om stedene dere kan besøke
Parma og Langhirano

Vi tar en tur gjennom Parma for å besøke et ysteri mens selve ystingen pågår, for å lære mer om hvordan Parmesanost lages. Videre reiser vi Langhirano, hvor man finner de fleste Parmaskinkeprodusenter. Her får vi lære litt om hva som gjør denne skinken så spesiell og vi skal selvfølgelig også smake på deilig spekemat.

Modena
På vei tilbake mot Modena stopper vi hos en Balsamico-produsent. Vi besøker salene der Balsamico ligger til lagring i flere år. De har også et lite museum og vi avslutter med å smake deres tradisjonelle Balsamico.

Parma
På kokkekurs.

Bologna
Vi besøker Bologna, der det blir en interessant byvandring i denne flotte byen. Vi starter på Piazza Maggiore med noen av byens middelalders-bygninger som Palazzo di Re Enzo. Videre går vi til Palazzo Comunale der vi går inn og ser utgravningene av det romerske forum og flere andre kjente bygninger. Ute på plassen ligger Giambolognas Neptunfontene og vi ser den gotiske kirken San Petronio.

Vi forlater Piazza Maggiore og vandrer i en av byens mange portikker «Portico del Pavaglione» byens elegante promenade for å komme over til 1500-talls-bygningen Palazzo dell'Archiginnasio, universitetets gamle sete. Vi vandrer i området med matbutikker i de trange gatene ved Mercato di Mezzo for å komme fram til byens symboler, de to middelaldertårnene.

Les interessant artikkel fra Aftenposten om området dere kan besøke her.

TravelMaker kan også hjelpe dere med bedriftsbesøk, konferanser eller organisere en studietur for firmaet deres, der vi også kan organisere møter med representanter for det lokale næringslivet. Vi lager turen slik dere vil ha den.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Parma Modena

Parmesanost med balsamico.

Meny