Roma 2
Roma skoletur
Roma Trevi
Skoletur til Roma

Skoletur til Roma

Roma er kanskje verdens viktigste by når det gjelder historie, kunst og kultur. Hele den vestlige verden er for alltid knyttet til denne fantastiske byen som i sin tid regjerte over mesteparten av Europa, Midtøsten og Nord-Afrika. Roma er vår kulturs vugge. Gjennom de senere årene har stadig flere skoler valgt å legge skoleturen hit. Å spasere rundt i Roma er som å gå gjennom et enormt museum med severdigheter, vakker kunst og arkitektur rundt hvert eneste gatehjørne. Ungdommene får et perspektiv på sitt eget liv og en fornemmelse av historiens betydning uten at noen hele tiden må fortelle dem det. Colosseum og Forum Romanum er eksempler på utallige minnesmerker fra romertiden. På 1500-tallet utsmykket Michelangelo, Rafael og mange andre Peterskirken, det Sixtinske kapell og Vatikanmuseet og deretter kom barokkmesterne Borromini og Bernini, som kanskje er de kunstnerne vi mer enn noen forbinder med Roma. En skoletur til Roma kan bli veldig variert. Dagens moter på en side av gaten, restene etter et 2000 år gammelt tempel på den andre…«En kjempefin tur med godt organisert og gjennomført opplegg! Vi følte oss trygge og ble vel tatt vare på fra vi ble hentet på flyplassen til vi dro hjem. TravelMaker har meget god lokalkunnskap og ett veldig godt lokalt nettverk». Dette er tilbakemeldingen vi fikk fra vår forrige gruppetur til Roma.


Roma Forum

Forum Romanum i Roma

Med sine utallige kulturtilbud og muligheter for kulinariske opplevelser, kan vi trygt si at Roma er et perfekt reisemål for alle som setter pris på det gode liv – La dolce vita!


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.

Roma


Forslag til program for skoletur til Roma:


Dag 1: Ankomst Roma flyplass med fly fra Norge. Dere tas i mot på flyplassen og kjøres med buss til hotellet for innsjekking. Besøk i Peterskirken om ettermiddagen, kanskje til og med en tur opp på taket for å se byen i fugleperspektiv. Felles middag om kvelden.


Dag 2: Frokost på hotellet. Halvdags sightseeing i Roma, der dere får se en del av de mest kjente severdighetene. Ettermiddagen kan katakombene ute ved Via Appia besøkes. Velges San Callistos katakomber, kan man også få med seg et utrolig minne fra 2. verdenskrig; Fosse Ardeatine, der mer enn 300 romere ble skutt på en natt.


Dag 3: Frokost på hotellet. Denne dagen har dere mulighet for å besøke noen av toppseverdighetene i byen, med guide eller på egen hånd. Colosseum, Pantheon og området rundt, Capitol og Forum, markedet på Campo de Fiori, shoppingområdene ved Via del Corso og Den Spanske Trapp – valget er deres.


Dag 4: Frokost på hotellet. Vi anbefaler en halvdagstur litt ut av byen. Det er mulig å få med seg Aventinerhøyden, San Paulo utenfor murene (med mosaikker av alle Pavene) Museo Civiltà Romana i EUR med en fenomenal 200 kvm stor modell av antikkens Roma og mange andre flotte modeller, hvis man ikke vil bruke hele formiddagen til en tur til Ostia Antica (Romas Pompeii). I Ostia er det fullt mulig å nyte medbragt lunsj.


Dag 5: Frokost på hotellet. Hjemreise.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.Kort video fra en skoletur til Roma - arrangert av Skoletur.no / TravelMaker.

Roma

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny