Buda 2
Buda 1
Skoletur til Budapest

Skoletur til Budapest

Skoletur.no kan tilby flotte turopplegg til Budapest, både for skoleklasser og for lærere på studietur. Budapest er Ungarns hovedstad og en av Sentral-Europas mest spennende storbyer. Nabobyene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven Donau, ble i 1872 slått sammen til Budapest. Det er en spennende by full av historie, flotte bygninger og monumenter. De siste årene har Budapest utviklet seg til å bli en moderne by med gode shoppingmuligheter og mange fine restauranter.


Budapest

Forslag til program for skoletur til Budapest:

Dag 1: Ankomst Budapest flyplass i fly fra Norge. En representant for Skoletur.no møter dere i ankomsthallen og blir med i buss til hotellet. Lunsj på en lokal og tradisjonell restaurant i byen. Etter lunsj tar guiden dere med på en sight-seeing gjennom Buda-siden av byen. Dere besøker Matthiaskirken - offisielt kalt Vår Frues Kirke. Dersom Ungarn fremdeles hadde vært et monarki ville den ungarske kongen eller dronningen bli kronet i Mathiaskirken. Like i nærheten finner dere Fiskerbastionen. Med sin spektakulære panoramautsikt over Budapest og Donau, samt sitt vakre, utsmykkede design, er det lett å se hvorfor fiskebastion er et av de mest populære og mest anbefalte turistmålene i Budapest. Om kvelden spiser dere middag sammen.

Dag 2: Frokost på hotellet. Buss og guide møter dere ved hotellet for sightseeing på Pest-siden.

Dag 3: Frokost på hotellet. Heldagsutflukt til Szentendre, en liten by med fargerike hus, smale smug og en av de største turistattraksjonene langs Donau. Her besøker dere også Skanzen, hvor dere får oppleve typiske bygninger fra alle områder i Ungarn. Her blir dere kjent med levemåten til ungarerne i tidligere tider. Husene er fra 17-hundretallet til midten av 1900-tallet. Bussen kjører tilbake til Szentendre for lunsj, hvor dere spiser på en hyggelig lokal restaurant. Sightseeing til fots med guide i Szentendre, bl.a. med besøk på keramikkmuseet og Marzipanmuseet.

Dag 4: Frokost på hotellet. Halvdags utflukt til en Puszta litt utenfor Budapest. En Puszta er ofte forbundet med et ungarsk tradisjonelt landskap. Det består av en øde og vill gressbekledt halvørken. Med stor bokstav og bestemt artikkel betyr ordet den flate delen av Alföld (den store ungarske slette). Landskapet var opprinnelig bebodd av ku-, hest- og sauegjetere. Her får dere oppleve et uforglemmelig hesteshow. Turen starter med en guidet byvandring i en barokk liten by. Deretter besøker dere en ungarsk bondegård og får oppleve både hesteshow og bli kjørt rundt i hestekjerre. Før turen tilbake til Budapest, spiser dere en tradisjonell bondelunsj.

Dag 5: Frokost på hotellet. Utsjekk. Buss fra hotellet til flyplassen. Flyavgang til Norge.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.

Budapest

Byen bærer sterkt preg av fordums storhet. Dette var en av de viktigste byene i kongedømmet Østerrike-Ungarn og ungarerne er stolte av sin historie. En fantastisk katedral og mange vakre kirker er også verdt å besøke.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker as og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as / Skoletur.no

Meny