Andøya fyrtårn
Skoletur til Andøya - Vesterålen

Skoletur til Andøya - Vesterålen

Eventyrlige Vesterålen ønsker deg velkommen til fargetiden! Høst og vinter byr på et fargespekter uten like! Vesterålen har fantastiske opplevelser for de som ønsker vakker natur, majestetiske fjell og fjorder, hvite strender og en storslått vestside med storhavet tett på.

En skoletur til Andøya kan inneholde et besøk til Rakettbasestasjonen, som tilbyr spennende aktiviteter for skoleklasser gjennom Spaceship Aurora - en del av Andøya Space Center. Her kan man tilbringe en eller flere dager med alt fra bygging og utskyting av satellitter til bygging av modellraketter. Her vises også film om nordlyset og man kan bli med på en virtuell reise til planeten Mars ved hjelp av Spaceship Aurora.Forslag til program for skoletur til Andøya:


Dag 1: Ankomst Harstad/Evenes flyplass. Dere blir møtt med buss ved ankomst. Bussen tar dere til hotellet i Andenes for innsjekking. Bussturen tar litt over 3 timer.

Hvis årstiden og temperaturen tillater det, kan en tur på stranden med utsikt til Bleik kunne inspirere til et bad. Felles middag om kvelden.

Andøya - Bleik - strand

Foto: CH - VisitNorway.com


Dag 2: Bussen kjører dere til Andøya Space Center, Spaceship Aurora. Dere ankommer tidlig, rett etter frokost.

Avhengig av hvor stor gruppen er deles dere inn i to enheter, der den ene gruppen bygger modellraketter på Rakettverkstedet, mens det parallelt gjennomføres Reisen til Mars for den andre gruppen. Etter gruppearbeidet og lunsj, får dere omvisning på Andøya Space Center, før modellrakettene skytes opp med innlagt konkurranse.

Buss tar dere tilbake til hotellet.

Felles middag om kvelden.


Dag 3: Dagen til egen disposisjon. Om ettermiddagen og kvelden kan dere gjøre dere klare for en jakt etter nordlyset. Vesterålen har mye mektig natur å by på. Nordlystur i Vesterålen er en magisk opplevelse. I dette området kan dere se nordlyset allerede sent i august. Vesterålen ligger rett under nordlysovalen, og med lite lysforstyrrelser påstår de lokale at dette er det beste stedet å oppleve nordlys på. De sier: Den beste måten å oppleve de trollske fjellene og de mange fjordene på, er når nordlyset danser over landskapet.


Dag 4: Sjekk ut fra hotellet. Buss tar dere til Harstad/Evenes flyplass, ca. 3 timer å kjøre.

Flyavgang


Dette er et forslag til program, men vi lager programmet akkurat slik dere vil ha det. Vi tilpasser aktiviteter og utflukter etter deres ønsker.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger naturligvis opp programmet slik dere vil ha det.Andøya hvalsafari

Foto: Marten Bril

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvfølgelig medlem av Reisegarantifondet.


Meny