Berlin
Skoletur til Berlin

Skoletur til Berlin

Skoletur.no tilbyr flotte turopplegg til Tyskland, både for skoleklasser og for lærere på studietur. Berlin er Tysklands hovedstad og en av de mest spennende byene i Europa. Etter andre verdenskrig ble byen delt og i 1961 ble den beryktede Berlinmuren satt opp for å hindre østberlinerne i å flykte til vesten. Fra 1989 ble muren revet og øst og vest ble gjenforent. Nå står restene av muren igjen som et minnesmerke og byen ble på 1990-tallet det viktigste symbolet på det nye Europa, der øst og vest etter hvert smelter mer og mer sammen. I dag fremstår Berlin også som en kulturby av dimensjoner med en rekke interessante museer, flotte slott, moderne arkitektur og et yrende uteliv som aldri stopper opp.

"Takk for et supert opplegg for turen! Alt gikk på skinner. Hotell, transport, måltid, rundtur i Berlin, turen til universitetet, - alt var helt topp! Programmet du satte opp hadde alle nødvendige opplysninger, slik at det var en fryd å ha gruppen med på tur. Det at restauranter og meny er bestemt før avreise er genialt!". Høyskolen i Bergen reiste på skoletur til Berlin.

Skoletur Berlin


Forslag til program for skoletur til Berlin:

Dag 1: Ankomst Berlin. Skoletur.no sin representant møter dere på flyplassen og dere kjøres til hotellet. Innsjekking. Ønsker klassen å utforske den tidligere tyske skillelinjen som gikk rett gjennom Berlin, inneholder denne en 4-timers Wall Tour med bevarte striper eller deler av muren, Checkpoint Charlie og Bemauer Strasse.

Et annet alternativ er å besøke den faste utstillingen ved Kurfürstendamm «The Story of Berlin» og her oppleve en ny vinkling av historien ved at alt som er vist i utstillingen skal berøres, utforskes og oppleves. Besøkende går gjennom alle fasene i Berlins historie, som de høylytte 20-årene eller den tyske separasjonen. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Frokost. Den aller beste måten å få et godt inntrykk av Berlin på, er en city-sightseeing med buss der dere introduseres til hovedattraksjonene i byen. For å se hvordan Reichstag eller området rundt Potsdamer Platz så ut på begynnelsen av 1900-tallet, er det mulig å bestille en video-busstur som viser historiske fotavtrykk på bussens monitorer.

Å se byen fra en annen vinkel kan man gjøre fra vannet, med en båttur på elven Spree, eller ved å kombinere turen med å være aktiv og sykle rundt. Da er «Berlin on Bike» tingen, en sykkeltur med en guide som gir et mer direkte perspektiv enn en busstur.

Berlin er en av Europas viktigste byer med en dramatisk historie, spesielt knyttet til andre verdenskrig og kommunisttiden. Men byen har også masser av andre interessante severdigheter. På en sightseeingtur besøker dere noen av de viktigste, som f eks Brandenburger Tor, Berlinmuren, Reichstag og mye annet.

Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Vi foreslår besøk ved Checkpoint Charlie og museet der.

Dag 3: Frokost. Denne dagen foreslår vi at dere bruker på et eller flere av Berlins mange museer der de fleste ligger på Museums-øya. Velg ut fra interesser og læreplaner. Vi bistår dere gjerne.

Alternativt drar klassen til det enorme badelandet Tropical Islands og har hele dagen her. Fysisk aktivitet og fornøyelse er en fin avslutning på en slik tur. Nyt det varme vannet, sandstrendene, vannrennene og den innendørs tropiske regnskogen. Overnattingsmulighetene er strålende her, enten i telt på stranden eller i fantastiske slott bygget inne mellom palmene. Lunsj og middag serveres her.

Dag 4: Frokost. Utsjekk. Fly hjem til Norge.


"En sikker og trygg måte å reise med elever. Godt opplegg og profesjonelle utøvere." Akademiet vgs reiste på klassetur til Berlin.

Berliner Dom

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Berlin

Meny