Berlin
Skoletur til Berlin

Skoletur til Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad og en av de mest spennende byene i Europa. Etter andre verdenskrig ble byen delt og i 1961 ble den beryktede Berlinmuren satt opp for å hindre østberlinerne i å flykte til vesten. Fra 1989 ble muren revet og øst og vest ble gjenforent. Nå står restene av muren igjen som et minnesmerke og byen ble på 1990-tallet det viktigste symbolet på det nye Europa, der øst og vest etter hvert smelter mer og mer sammen. I dag fremstår Berlin også som en kulturby av dimensjoner med en rekke interessante museer, flotte slott, moderne arkitektur og et yrende uteliv som aldri stopper opp.

Berlin

Forslag til program for en klassetur:

Dag 1: Ankomst Berlin. Skoletur.no sin representant møter dere på flyplassen og dere kjøres til hotellet. Innsjekking. Ønsker klassen å utforske den tidligere tyske skillelinjen som gikk rett gjennom Berlin, inneholder denne en 4-timers Wall Tour med bevarte striper eller deler av muren, Checkpoint Charlie og Bemauer Strasse. Et annet alternativ er å besøke den faste utstillingen ved Kurfürstendamm «The Story of Berlin» og her oppleve en ny vinkling av historien ved at alt som er vist i utstillingen skal berøres, utforsket og oppleves. Besøkende går gjennom alle fasene i Berlins historie, som de høylytte 20-årene eller den tyske separasjonen. Varighet: Cirka 4 timer. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Frokost. Den aller beste måte å få et godt inntrykk av Berlin en er 2 eller 3 timers city-sightseeing med buss der dere introduseres til hovedattraksjonene i byen. For å se hvordan Reichstag eller området rundt Potsdamer Platz så ut på begynnelsen av 1900-tallet, er det mulig å bestille en 3 timers video busstur som viser historiske fotavtrykk på bussens monitorer. Å se byen fra en annen vinkel kan man gjøre fra vannet, med en båttur på elven Spree, eller ved å kombinere turen med å være aktiv og sykle rundt. Da er «Berlin on Bike» tingen, en 3 timers sykkeltur med en guide som gir et mer direkte perspektiv enn en busstur. Berlin er en av Europas viktigste byer med en dramatisk historie, spesielt knyttet til andre verdenskrig og kommunisttiden. Men byen har også masser av andre interessante severdigheter. På en sightseeingtur besøker dere noen av de viktigste, som f eks Brandenburger Tor, Berlinmuren, Reichstag og mye annet.

Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Vi foreslår besøk ved Checkpoint Charlie og museet der.

Dag 3: Frokost. Denne dagen foreslår vi at dere bruker på et eller flere av Berlins mange museer, velg ut fra interesser og læreplaner. Vi bistår dere gjerne.

Alternativt drar klassen til det enorme badelandet Tropical Islands og har hele dagen her. Fysisk aktivitet og fornøyelse er en fin avslutning på en slik tur. Nyt det varme vannet, sandstrendene, vannrennene og den innendørs regnskogen. Overnattingsmulighetene er strålende her, enten i telt på stranden eller i fantastiske slott bygget inne mellom palmene. Lunsj og middag serveres her.

Dag 4: Frokost. Utsjekk. Fly hjem til Norge.

Berlin kortur

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny